Europe, Asia, Africa · 17 Days · 55 Moments · September 2017

De reis van Jan&Elma Lex&Linda Namibië 2017


16 October 2017

15 October 2017

De zoutvlakte strekte zich tot de horizon en was een onvergetelijke ervaring en heeeel warm daar pfffff.
3 dagen Etosha National Park, 1 nacht op camping op het park en 1 nacht net buiten het park op een overloop plaats. We hadden nog wel een nacht willen blijven maar er was nergens een plek vrij en om nog een nacht op het overloop plaatsje te staan ver van zwembad en restaurant leek ons geen goed plan.

14 October 2017

S'morgens heel vroeg uit de veren om niet in de file komen te staan voor het Etosha National Park. op het park hadden we al voor een camping geboekt en ook hier een zwembad en dat was wel lekker in deze hitte. De ons toegewezen plekken zijn onbeschut met veel wind. Vlak naast de camping was een waterplaats die ze hadden verlicht en ook s'avonds en s'nachts te bezoeken was.

13 October 2017

Kilometer of 50 buiten Twyfelfontein hebben we Petriefied Forest bezocht (versteende bomen) met een gids voor wat uitleg. Vervolgens naar een klein plaatsje Uis om daar te lunchen bij een lokaal restaurantje. We vatten het plan op om zo dicht mogelijk bij Etosha een camping te zoeken zodat we morgen direct het park in kunnen. Wederom een mooie camping met plaatsen op gras en een zwembad, heerlijk dus
Weer vroeg uit de veren we hebben een hoop te doen vandaag. Eerst naar Twyfelfontein daar zijn de zogenaamde orgelpijpen die zagen er anders uit als dat we ons voor hadden gesteld. Iets verderop de verbrande berg (geen foto's van dat zegt genoeg denk ik) weer een stuk verderop rotstekeningen, maar die hebben we overgeslagen er stonden een stel bussen dus gezien de drukte overgeslagen.

12 October 2017

Nog wat foto's van Spitsbergen.
12 oktober Elma jarig 52 lentes, ik kan mij geen mooiere omgeving voorstellen om jarig te zijn. Op bepaalde plekken tussen de bergen mag men alleen komen met een gids dit hebben we gedaan en was interessant rotstekeningen gezien De middag doorgebracht op het lounge terras hier wat gegeten en gedronken en lekker liggen luieren.

11 October 2017

Spitzkoppe is wel een heel romantische locatie, de camping was gelegen tussen de bergen en we mochten zelf een plek uitzoeken. Lex zei nog ik heb nog nooit van mijn leven op een zo'n mooie camping gestaan zo mooi zelfs dat we besloten nog een nacht te blijven.
Op weg naar Spitzkoppe eerst langs de kust waar diverse wrakken liggen en dan door de woestijn eindeloze vlaktes maar zeer indrukwekkend.

10 October 2017

In Swakopmund hadden we wel een hele luxe kampeer plek dicht bij de zee met eigen douche, toilet en braai. Daar de velgen geregeld dus probleem opgelost, het bleek achteraf dat er 1 foute velg bij zat en 1 goede. s'morgens langs de zee even de pier op en de stad in beetje winkeltjes kijken lunchen en de boodschappen inslaan voor de komende dagen.
Volgende ochtend niet al te vroeg op de velgen voor de auto van Lex zouden gebracht worden. Het zijn niet de goede velgen. Na wat telefoon gesprekken is er besloten dat de kerel ie de velgen heeft gebracht mee zou rijden naar Swakopmund voor het geval dat de auto een lekke band zou krijgen.

9 October 2017

Later in de middag naar de nabijgelegen Sesriem canyon. De foto's spreken voor zich.
Terug gekomen op de camping een kleine lunch en even naar het zwembad(je) voor wat verfrissing.
Over de hoge zand duinen terug via deadvlei, dat de natuur zoiets kan voortbrengen.

8 October 2017

Volgende dag om 5 uur op om nogmaals naar Sussesvlei te gaan voor de zonsopkomst. Zelden zoveel moois gezien zeer indrukwekkend.
Tenten opgezet en naar Sossusvlei voor de zonsondergang. Eerst 50 km over asfaltweg en dannn 4wheel drive in lowgear, banden leeg laten lopen? Welnee niet nodig dus na 500 meter stonden we vast in het zand. Met wat hulp en advies van de lokale mannen daar zijn we los gekomen. Advies was zachte banden en 40 km p/u blijven rijden. Dit was wel heel gaaf.
Camping gevonden in Sesriem op Sossusvlei. De bedoeling was om hier 2 nachten te blijven maar daar hadden ze geen plek voor, alleen op een plekkie achteraf en dat was wel erg open en achteraf. Nogmaals laten kijken of ze toch niet ergens een betere plek hadden en ja hoor die hadden ze gelukkig. Dus deze voor 2 nachten genomen.
Weer vroeg uit de veren en op weg naar Sesriem, ook vandaag eerste stuk de verkeerde kant op natuurlijk (iPhone niet goed ingesteld) Ook deze keer een mooie rit, struisvogels, zebra's, giraffen en wat klein wild gezien.

7 October 2017

Rit naar Betta via Aus was prachtig over een 4 wheel drive weg, wel eerst een stuk verkeerd gereden natuurlijk. Leuke camping gevonden met prachtig uitzicht en mooie zonsondergang. Lekker gegeten en gedronken en eindelijk weer in de daktent slapen, was wel fris deze nacht.
Terug gekomen in de lodge Jan en El wat boodschapjes gedaan voor de lunch en afwachten waar Lex mee komt voor voor wat betreft de velgen. Probleem zo goed als opgelost er komen nieuwe velgen maar deze moeten uit Windhoek komen dus afgesproken deze te leveren op onze volgende bestemming. Dus ff lunchen inpakken en rijden naar Betta
Vandaag vroeg uit de veren we gaan naar Kolmanskop dat is een spookstadje in de woestijn en het opkomen van de zon moet daar heel mooi zijn. Helaas het is bewolkt en er staat een koude wind. Na anderhalf uur had ik het wel gezien dus naar de auto voor een bak koffie.

6 October 2017

Probleem met velgen van de auto van Lex is nog niet opgelost, morgen om 10 uur weer naar garage.
Lunch in een plaatselijk eettentje, was goed eten daar en daarna wandeling door Lüderitz. Lüderitz is een leuk plaatsje met mooie gekleurde huizen en panden.
Vandaag naar Diaz Point. Landtong in zee met pelsrobben. Mooi uitzicht over zee met harde wind maar achter de rotsen was het heerlijk. Veel plezier van mijn verrekijker.
Goed geslapen ( in een 1 persoons bed dat is minder) heerlijke bedden. 7 uur uit bed en aan het ontbijt. Lex en Lin naar de garage om te kijken of de band gerepareerd kan worden.

5 October 2017

Mooie rit naar Aus en gelijk door naar Lüderitz waarvan een groot stuk door de woestijn. Kaarsrechte weg harde wind met veel opwaaiend zand heel gaaf. Aangekomen in Lüderitz camping zoeken en gevonden, tenminste zo stond het in de boeken maar bleek een oud herenhuis te zijn met een grote binnenplaats waar geen stukje vlakke te vinden was dus onmogelijk om daar de autotest op te zetten zonder uit bed te rollen. Gelukkig hadden ze een kamer met 1 tweepersoons bed en 2 eenpersoons bedden waar wij gebruik van mochten maken. De auto van Lex en Lin had een lekke band wat de nodige problemen opleverde omdat de reserve wielen niet passen dus contact gezocht met de verhuurder en nu afwachten hoe verder.

4 October 2017

Mooie camping gevonden "Amanzi River Camp - Abiqua" dicht bij Viooldrift. Hele mooie plaats met uitzicht over riviertje en op mooie rotspartij. Lekker gegeten vroeg naar bed om s'morgens vroeg van het mooie uitzicht te genieten tijdens ontbijt.
Grensovergang naar Namibië, ging voorspoedig uurtje papier winkel gedoe.
Opweg naar Namibië, regelmatig gestopt om van het uitzicht te genieten.
Eerste nacht in de daktent. Regen regen regen en veel wind maar ondanks dat goed geslapen tot 6 uur. Lekker ontbijt met mooi uitzicht over het meer. Tent inklappen en gaaaannnn.

3 October 2017

Weer op pad richting Namibië gestop in Clanwilliam en daar op zoek naar een camping en die hadden we snel gevonden. Plaats voor 2 auto's en 4 personen voor nog geen 10 euro. Wat een uitzicht! Heerlijk gegeten (kip maar wel anders natuurlijk)
Zo boodschappen binnen nu eerst even een lunch Heerlijke gefrituurde kippenpoten met brood en "1" glaasje wijn.
Rond 12 uur gingen we op weg naar de eerstvolgende supermarkt die we tegen zouden komen om voor de eerste dagen in te slaan.
Om 9 uur stond de chauffeur klaar om ons naar het auto afhaalpunt te brengen. Daar alle papier en betalings dingen gedaan en de auto's nagekeken.
3e dag Kaapstad Het weer is een stuk minder en de temperatuur ook, dus lange broeken weer en een vest. Maar we gaan de auto's halen dus warm zat.

2 October 2017

2e dag Kaapstad Eerst een heerlijk ontbijt en dan op pad met de Hop on Hop off met het idee uit te stappen bij de kabelbaan richting Tafelberg, daar aangekomen een wachtrij van minstens 2 uur dussss laat maar jammerrrrr. Dagje Hoponnen, veel gezien een hele leuke dag afgesloten met een heerlijke maaltijd bij een gezellige tent in de buurt.

1 October 2017

Gelijk maar even de omgeving verkennen. De beloofde temperatuur goed ruim boven de beloofde 20 graden. Wandelen naar en door Bo-Kaap, leuke ervaring al die gekleurde huizen.
Met de taxi naar ons onderkomen. De Lodge ziet er goed uit lekker ruim, gezellig en alles is aanwezig. Met een prachtig uitzicht op de Tafelberg.
Vliegen naar Kaapstad viel reuze mee. Elma, Lin en Lex zaten op een rijtje, Jan zat samen met leeuwtje
3 uurtjes doorbrengen op vliegveld Dubai

30 September 2017

Koffie en een broodje op Schiphol
Trein naar Schiphol

29 September 2017

Koffers staan klaar nog 1 nachtje slapen