Belgium, Italy · 9 Days · 42 Moments · June 2017

Le Marche


12 June 2017

Arrivederchi Armani! 😜
Time to go home! En om te dromen van een nieuwe journi 😜

11 June 2017

Finaal dessertje: crème brulee, weinig Italiaans, maar zo lekker!
Laatste aperootje.... met eeuwige dank aan bompa Jakke voor het recept! ❀️
En nog een fijn zwembadmomentje! Meer moet dat op een doordeweekse zondag niet zijn πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„
Nieuwe wandeling met als doel Agriturismo Colle del Sole, een typisch Italiaans restaurant dat op zondag volgepakt zit met locals die er met hun familie komen eten. Vrolijk gekwetter gegarandeerd! πŸ˜„ Maar ze doen er ook hun best om 2 verdwaalde toeristen met hond een plekje te geven en in het Engels te bedienen! Super!

10 June 2017

Genieten van de zonsondergang!
BBQ geuren over het domein, aperotime!
En de voetjes omhoog aan het zwembad! Doet deugd! Met Liefde voor Muziek in de oortjes πŸ˜„
Murales
Gelukt! Even bekomen op het pittoresk terrasje van Murales Ristoro. Heerlijke Italiaanse antipasti met een lekker biertje. Zelfs Stella lust dat 😜 Allee, het vlees dan πŸ˜„
Braccano, een miniparadijsje! Bekend van zijn schitterende murales (muurschilderingen). Echt de wandeling waard!
Met onderweg typische vervallen pareltjes 'se vende', een grote verscheidenheid aan fauna en flora en prachtige vergezichten!
Stevige wandeling naar Braccano 😜goed voor heen en terug 20.000 stappen en bijna 14 km. Flink zo!

9 June 2017

Bijleren over oude en nieuwe manieren van wijn maken. In azienda Maraviglia worden de nieuwste technieken toegepast om de ideale wijn te maken. In het aansluitend restaurant kunnen we proeven van onder meer de Onorio, Bosco en andere regionale wijntjes. Ook proeven we er van La Cucina Pobera de Marche in buffetvorm, lekker, maar niet meer zo uitgebreid als vroeger. Gelukkig is er nog de taart met tante auguri voor de jarige!
Bezoek aan de azienda Maraviglia, gelegen in de regio van de Verdicchio di Matelica, geleid door vader en zoon, die beide een deel van het productieproces voor hun rekening nemen. Gastheer Ives leidt ons door de wijngaarden en leert ons alles over het snoeien van de ranken, de verschillende druivensoorten en hun specifieke behoeften en natuurlijk het hele proces van most tot vino.
La dolce vita πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„
Bruschetta lunch, delicioso of zo πŸ˜‹Natuurlijk met een bijpassende prosecco! Met dank aan de jarige!
The House with the swimingpool and room for a poney, al staan hier enkel 3 ezeltjes πŸ˜„ Hier kunnen we wel een paar uren vertoeven!
A room with a view!

8 June 2017

Super ontdekking! Erg vriendelijke bediening, heerlijk mals vlees en zelfs de frieten waren geslaagd! En dat allemaal voor echt een prijsje. Dit vertellen we verder!
Dan maar terug naar Matelica... op hoop van culinaire zegen! Bij Lucien kunnen we op het dakterras zeker genieten van een heerlijke pizza, klaargemaakt voor het oog van de bezoekers. Maar misschien vinden we nog iets anders?
Dagje rust met een bezoek aan de Armani outlet in Matelica (sorry, no pictures), een wandelingetje langs de wekelijkse markt en een namiddag aan het zwembad. Dolce far niente, zalig! Voor het avondmaal op zoek naar een traditioneel restaurantje in Cereto d'Esi, Jammer genoeg voor een gesloten deur... En de sluitingsdag is maandag... Slechte punten! πŸ™

7 June 2017

Salade Caprese als voorgerecht, lekker licht en smakelijk! Daarna saltimbocca a la romana en een schuimpje van amaretto, niet slecht.... Helemaal niet slecht!
Mooie afsluiter van de dag: een prachtige zonsondergang op het terrras van Casa Grimaldi.
Tussenstopje in Cagli, tijd voor 7 kerken en een verfrissing in café d'Italia 🍺 De kerken zijn overal mooi en erg goed onderhouden. Maar je kan er natuurlijk maar zoveel verteren op een dag 😜
Urbino, volgens vele auteurs van reisgidsen een van de mooiste steden in Le Marche. En UNESCO werelderfgoed, dus alle redenen voor een bezoek! Vooral voor wie houdt van renaissance. Deze stijl vindt hier zijn toepassing in zowat elk gebouw dat er staat, prachtig om te zien, al kan je maar beter een gids meenemen als je echt iets wil bijleren. Het Palacio Ducale hebben we overgeslagen, te mooi weer om binnen te zitten, maar allicht wel een gemiste kans!
Alle wegen leiden naar Urbino, tenminste, dat hopen we πŸ˜„ Het werd een mooie rit door het landschap van Le Marche. Wel een lange...

6 June 2017

Stevig ontbijt om er weer tegenaan te kunnen! We kunnen er niks aan afkeuren, elke morgen heerlijk zelfgebakken brood, indien gewenst een eitje naar keuze en een kaasje uit de regio met een aangepast confituurke. En verder zowat alles wat je op een ontbijtbuffet zou verwachten. Prima start van de dag dus. Vandaag trekken we richting Urbino, een van de weinige steden die we bij vorige bezoeken niet gedaan hebben. Omdat er zoveel te zien is, ook dichterbij: Jesi, Camerino, Tolentino, San Severino, de grotten van Frasassi, Ancona, Fabriano, ... Teveel moois om op te noemen. Benieuwd wat de hoofdstad van de Renaissance te bieden heeft. Niet dat ik nu de grote specialist ben....
Terug op onze bestemming! Klaar voor de apero(l) 😜 Dagelijks aperitief om 19 uur, een ideaal vakantieritueel. Niet dat ik op vakantie zo zot ben van veel routine, die hebben we thuis al genoeg. Maar aan deze pas ik me graag aan πŸ˜„ Het brengt leuke herinneringen mee aan de vele mensen waarmee we hier het aperitief al deelden en dat zijn er toch al heel wat....
Op terugweg genieten van het fantastische uitzicht, al is het misschien net een bochtje teveel πŸ™ƒ
Recanatti, stad van het goede leven, al zeggen ze het zelf πŸ˜„ In elk geval is het een mooie stad, met prachtige gebouwen, hippe terrasjes en heerlijk ijs!
Hapje eten 😜Cucina de la mama πŸ˜‹die al 50 jaar achter de kookpotten staat. Elke morgen gaat ze naar de vroegmarkt en koopt er de vis die beschikbaar is. Enkel die komt op het menu, dat dus al eens durft wisselen. Maar lekker en vers is het in alle geval!
Nog maar weinig beweging in Porto do Recanatti, hoewel het zomerseizoen in april al begonnen is.
Sfeerbeelden uit Loreto, waar naast de kathedraal en het prachtige plein ervoor niet zo veel te zien is... Een paar toeristische winkeltjes met religieuze voorwerpen en prullaria, dat is het zo wat....
De kathedraal van Loreto met het beeld van de zwarte Madonna, prachtig! Een van de grootste bedevaartsoorden van ItaliΓ«. De kathedraal is gebouwd op de restanten van het huis waarin Maria gewoond heeft in Nazareth. De idee dat engelen het huis naar Italie brachten is een mooi verhaal, maar algemeen wordt nu aangenomen dat kruisvaarders stenen van die woning meebrachten naar Loreto. Het beeld van de zwarte Madonna is op zich al een bezoek waard!
Dag 1 Vandaag op het programma: Loreto en Recanati. In Loreto waren we al eerder, Recanati is ook voor ons een primeur. Benieuwd!

5 June 2017

Arrivato a Casa Grimaldi! Een charme B&B met een erg rijke geschiedenis... Het voormalige klooster werd 7 jaar geleden door de Vlaamse Yves & Heidi ontdekt via het internet en in zijn oude glorie hersteld met veel liefde en geduld. Voorzien van alle modern comfort, heerlijke bedden, stijlvolle ingericht, een 360 graden view van aan het zwembad en de heerlijke keuken van Heidi, la Regina de la cucina, zeker een bezoekje waard!
Ready for take off!
Busje vol, onderweg naar Casa Grimaldi! Vliegen met Ryanair op Ancona, lekker makkelijk, al moeten we nog wennen ad tweede terminal in Charleroi. Bij aankomst in Ancona, staan Cathy en Danny ons op te wachten, met het obligate bordje en een frisse prosecco, heerlijk! En zo begint onze 3de journi dit jaar en een weekje rust na 2 boeiende, maar drukke citytrips.

4 June 2017

Nog een nachtje slapen en onze journi trekt naar Matelica. Al niet meer ons eerste bezoek aan onze Belgische vrienden van Casa Grimaldi. Maar steeds een blij weerzien en genieten van la dolce vita!