Netherlands, Hungary, Italy · 4 Days · 26 Moments · February 2017

Boedapest, Hongarije


12 February 2017

On our way back home. It was amazing!
Time's up! Na 90.000 stappen nog 1200 km en we zijn weer thuis 😄 Ready for take off!

11 February 2017

Laatste avondmaal in het Uilenkasteel, het kleine zusje van Gundel, het beste restaurant van Boedapest. Niet onze eerste keuze, maar op zaterdagavond niet reserveren is net als bij ons, geen garantie op een plekje aan de tafel van jouw keuze... Veelbelovend menu met lokale specialiteiten in een fris jasje. En menu met bijpassende wijnen voor een heel betaalbare 9000 huf (Hongaarse forinten). Jammer genoeg was de kwaliteit van het eten maar dat van bomma op zondag. En na de pure verwennerijtjes van de vorige avonden dus een tegenvaller.
Een vaste stop op al onze reizen: een koffietje @ Starbucks ☕️ Weinig Hongaars, maar altijd goed vr een heerlijke caramel macciato en een stukje chocoladetaart om duimen & vingers van af te likken. Bovendien ideaal gelegen vr deze pauze aan het Vissersbastion!
Boeiend bezoek aan het Rotshospitaal... gedurende de 2de WO en de revolutie in 1956 een ondergronds hospitaal, later werd het tot 1989(!) voorzien als schuiloord bij een mogelijke nucleaire aanslag... Vreemde ervaring... Zeker een bezoek waard met gids!
Amazing view van aan het Vissersbastion! Stukje Boeda met hele mooie gebouwen, weer heel anders dan het Pest aan de andere kant van het water. Vreemde stad eigenlijk, zo als 1 geheel met die immense Donau er dwars doorheen. De president aan de ene kant, het parlement aan de andere... Een hele rijke geschiedenis ook. Van de eerste nederzettingen nog te zien in het labyrint onder de burcht, over de Habsburgse periode met de haat-liefde verhouding tussen Oostenrijk en Hongarije, over de gruwel van WO II, ook al kozen ze de kant vd Duitsers en het erop gevolgde communisme met de bloedige opstand in 1956 tot vandaag: een hippe stad met toch de sporen van dat alles in de mensen en de stad... Boeiend!
Lunch@Jamie's Gelegen tussen het aanbevolen Ruszwurm en café Miro, ontdekten we plots vlakbij de Matthiaskerk dit Hongaarse filiaal van J.O. Altijd goed voor (h)eerlijke Italiaanse keuken!

10 February 2017

Alweer een culinaire verrassing! Op zoek naar het kleine (lees: betaalbare) broertje van het beste restaurant van Boedapest, laten we ons verleiden door de buitenkant van Robinson.... zo romantisch! Binnenin een heerlijk interieur, klasse wijnen en topgerechjes.... Njammie!
Op naar de baden... heerlijk genieten! Om van de geneeskundige krachten nog maar te zwijgen 😜 Wel even meegeven dat wie de stilte, hygiene en de rust van Belgische badhuizen gewoon is, moet dat ff opzij zetten! Maar eens je daar voorbij bent, is het een heerlijke ervaring, zeker midden id winter'
Leuke foodmarkt ontdekt! Met de raarste specialiteiten.... Allemaal heel winters, Hongaars en uiterst gezellig!
Schaatsen in een amazing kader!
Milleniummonument, impressive! Zeker nu night! Blij dat we nog even zijn blijven hangen!
Dan maar een lokale specialiteit! Goulashsoep, met pittige paprika's en een lokaal biertje. Toevallig een halve liter 😜
Geen plaats voor ons in de Eco-herberg 😢 Warm aanbevolen door onze Capitoolgids, maar helaas piekuur. Dan maar naar de buren voor een lichte lunch.
De muzikale toer op 🎼... Bezoek aan het Franz Liszt huis.

9 February 2017

Heerlijk Valentijnmenu @ Olimpia, twee welverdiende koksmutsen!
Op naar de citadel voor een paar prachtige vergezichten. Jammer van de mist 😜 Toch een paar trappen hoor, voor wie niet in conditie is. Maar het uitzicht loont de moeite, zelfs als de zon niet wil schijnen ☁️☁️☁️
Grotkerk op de Gellertheuvel, klein maar met een rijke geschiedenis! De tour is klein, maar de audioguides vertellen een boeiend verhaal over elk detail. Echt de moeite!
Koffie en heerlijk taartje @ Gellerthotel ☕️🍰 Je kan er natuurlijk ook baden, maar dat stellen we uit tot morgen, we kunnen van de eerste dag toch nog niet gaan luieren? 😄
Over de Donau naar Boeda, zwemmen is wat ver, dus dan maar te voet 😄
Centrale Markthal Niet vergelijkbaar met de markthal in Rotterdam of de Mercado op de Ramblas in Barcelona, maar wel leuk om even mee te pikken.
Bekendste winkelstraat van Boedapest? Dat valt tegen.... Geen leuke winkeltjes gevonden eigenlijk... Jammer!
Bezoek aan een Joodse synagoge. Het moet gezegd... men denkt toch net dat ietsje verder deze dagen... De man die ons ontvangt is erg vriendelijk, maar ontvangt graag zijn geld en maakt mijn man erop attent dat ie zijn muts op moet houden. Gelukkig is het winter 😄 Verderop het Holocaustmonument en de grote synagoge.
When in Rome.... tweede ontbijt van dag in het New York Palace. Waw! Ik voel me net Sissi 😄 Heerlijk ontbijt in een prachtig kader en met live klassieke muziek, dat krijg je niet elke dag...
Dag 1: aankomst in het hotel om 11 uur. Super shuttleservice van op de luchthaven via deze jongens
Ready for take off, Budapest, here we come!