Nepal · 20 Days · 52 Moments · July 2018

Onze reis in Nepal


16 August 2018

Een wandeling door Kathmandu. Volgens de aanwijzingen van Lonely Planet

15 August 2018

Nog een stel sfeerfoto's van Bhaktapur. De vijver hoort ook werkende fonteinen te hebben. Alleen nu niet. Als je goed kijkt zie je allemaal stenen cobra's.
Bhaktapur heeft ook een Durbar Square. Centrum van de oude stad met een koninklijk paleis, en diverse tempels. Ook hier heeft het een en ander de aardbeving niet overleefd. In tegenstelling tot Khatmandoe en Patan is hier het hele centrum afgesloten. Hierdoor is het veel rustiger dan in de andere 2 plaatsen. We zijn voor de lol met de openbare bus gegaan. Een beleving apart, voor 50 Roepie. Op het moment dat je denkt nu past er niemand meer bij, duwt de bijrijder er nog 2 naar binnen. Enfin over ca 15 km hebben we ongeveer 1,5 uur gedaan.
En het laatste setje.

11 August 2018

Dag 2 trekking. Voornamelijk naar beneden naar Hemja, waar we opgehaald worden met de jeep. Alles bij elkaar redelijk luxe trekking die ondanks dat het vooral de 2e dag betrokken weer was, een leuke wandeling door een agrarisch deel van Nepal was.

10 August 2018

Dag 1 trekking. 6 Foto's van het dak van het hotel, helemaal rond. Verder nog wat foto's van onderweg
Dag 1 van 2 dagen trekking. Met de auto naar Landen. Vandaar ca 1,5 uur lopen naar Australian Camp. Vervolgens door naar Dampus. Australian Camp is ooit gesticht door een stelletje Australische hippies. De plaatselijke bevolking heeft het nu volledig overgenomen. De route is bijna volledig betegeld. Dat wil zeggen dat er leistenen neer gelegd zijn, en als het echt omhoog gaat is het gewoon een trap. We zijn naar iets boven de 2.000 meter gelopen.

9 August 2018

Paragliden op verzoek van de boys. In de familie app komen nog wat filmpjes. Hier een stelletje foto's. En ja weer luchtziek. Gekotst boven de landing zone. Geloof niet dat ik iemand geraakt heb, maar weet niet zeker.

7 August 2018

Bloemen in de tuin van Castle Resort.
The Castle Resort zeer idyllisch hotelletje bovenop de berg boven Pokhara. De eigenaren zijn een Ier en zijn Portugese vrouw. Ze hebben het vanaf de grond af op gebouwd. Er loopt nu een niet geasfalteerde weg. Die schijnt er pas een jaar of drie te liggen. Toen ze 20 jaar geleden begonnen was er alleen een voetpad omgaat. Alles is via dat pad omhoog gebracht. Ze hebben 4 jaar over de bouw gedaan. In die periode hadden ze ook een guesthouse in Kathmandu en 2 bussen die op en neer tussen Khatmandoe en Pokhara reden.
Onderweg naar Pokhara. Het middelgebergte in. Een reis van ca 5 uur inclusief 30 minuten lunch pauze. Veel langs de rivieren gereden. Laatste stuk erg veel cement en grindwinning. Overal wordt gebouwd. In Pokhara wonen inmiddels 200.000 mensen.

5 August 2018

Op het laatste stukje nogal wat waterbuffels en nog een keer een rivier over met een kano. Als je heel goed kijkt zie je Annebeth voorin zitten.
2e dag jungletocht. Eindelijk wilde neushoorns. De termieten bouwen hoge burchten met smalle vleugels tbv airconditioning. De beer die we niet gezien hebben breekt zo nu en dan in om eieren en termieten te eten. Effe een stroompje over. Dan weer damherten. Ook hier worden ze niet geschoten . De tijger eet ze. De bijnaam is dan ook tigerfood.
Langs de rivier de Rapti
Huisvlijlt van bloemen
Misschien kan je de boot en de herten zien
Uitzicht Ghumtee resort op rivier terwijl de regen gestaag valt. De neushoorns zijn het bos al weer in. De herten maken ook aanstalten. Circa 6 uur in de ochtend.

4 August 2018

Vandaag eerste helft jungletocht, morgen 2e helft, morgenavond foto's.
Vanaf ons overnachtingsadres. Gumthee resort.
Na de kano het hoge gras in. Meteen een sprinkhaan. Verder niets te zien, ook niet vanuit de uitkijktoren. Daarna bos. Prachtige grote bomen.
Gestart met de kano, een wankel geval. Gelukkig hebben de meesten skifervaring. Vrij snel zien we de 2 soorten krokodillen, de Mugger en de Gharial. Deze heeft een lange smalle bek en eet alleen vis. En dus geen mensen. De Mugger schijnt zo nu en dan een mens te pakken. In de woorden van de gids. We never had An accident with crocidilles, tigers and turists Maar lokalo's worden wel gepakt.

3 August 2018

Nog wat sfeerfotos.
Avondeten. Lokaal restaurant.
Op de fiets naar 20.000 Lakeside. Oeps brug weg
Rondlopen met gids in Sauraha. Nog een half tamme Rhino. Een jong adelaar die verzorgd wordt en de overal aanwezige waterhyacint
Ook jeepsafari. De golden jackal, spotted deer, samba hert, de grootste Stork, waterbuffels en op achtergrond olifant, de werkdieren in dit gedeelte van Nepal.
Op jeepsafari door het Chitwan national park, althans de bufferzone. Heel veel herten gezien. Er zijn 6 soorten in het reservaat

2 August 2018

Jonge half tamme rhino. Vorig jaar gered bij de overstroming. Daarna opgevangen door mensen. Toch is iedereen bang voor hem. De olifant is er een van ca 10 die gebruikt worden op patrouille door het reservaat tegen stropers.
Zo maar wat bloemen en planten in de tuin en een blik over het naburige rijstveld. Het gebouw is ooit bedoeld als hotel. Of het dat nog gaat worden?
Redelijk idyllisch hotelletje met een mooie tuin en allerlei vogels. Die zich overigens lastig laten fotograferen..

1 August 2018

Op weg naar Hotel Rhino Land. Vroeg op en dan stevig peddelen in het raft eist zo zijn tol.
Aan de verkeerde kant van de rivier geland. Met de hangbrug oversteken.
Teveel water onderweg om fototoestel steeds ter hand te nemen dus alleen begin en eind
Ja hoor waren we er eindelijk, wat denk je. Boot lek. Eindelijk konden we de Trisuli rivier op. Binnen paar minuten kletsnat. Gelukkig lekker temperatuur en zo nu en dan peddelen houdt je ook warm
Op weg naar Chitwan. Onderweg nog raften. Lekke band. Reserve band ook lek. Bijna 2 uur vertraging. Wel voor het eerst gezien hoe een band van een bus van velg wordt gehaald.

31 July 2018

Ook hier heeft de aardbeving toegeslagen. Lijkt minder erg dan in Kathmandu. Een aantal impressies van tempels en het paleis.
Zo zag het er uit voor de aardbeving.
Het Koninklijke paleis. Er is overigens geen koning meer. De derde foto is de douche voor de Koning
De heilige koe moet nog even het dak op
Zo maar wat impressies van tempels en wat je daar tegen komt.
Er bloeit in de regentijd van alles
Patan

29 July 2018

Tempel of monkeygod
Zoek de koe
Durbar square heel veel tempel. Heel veel kleur in de stalletjes en winkeltjes. Zoek de apen in de apen tempel.
Je zal maar even de storing op moeten zoeken.

28 July 2018

Kathmandu Garden House. Hostel met basics en WiFi is dat tegenwoordig ook.
Iedereen neemt dit dus zal wel ok zijn
Geland op Mumbai. 6 uur wachten. Wat gaan we eten.