Netherlands, Spain · 3 Days · 43 Moments · January 2018

Claudia & Jelle naar Barcelona, Spanje 2018


22 January 2018

Het laatste moment samen bij de trein
Nederland vanuit de lucht...
Ook vanuit de lucht ziet Barcelona er ook mooi uit met alle lichtjes...
Op het vliegveld een prachtige lucht...wachten op vertrek
Als laatste brengen we nog wat tijd door in deze shoppingmal die redelijk vlakbij het hotel was.
Op deze markt kun je veel vlees, vis, fruit, kruidenmengsels sapjes kopen. Geen non-food. Grappig ook dat er een soort minirestaurantjes zijn waar mensen ter plekke aanschuiven om te eten wat er wordt bereid.
Dan loop je achter langs een school en zou je verbaasd zijn van wat daar weer gebouwd is. Het lijkt een bomenstruktuur maar het is van stenen.
Prachtig uitzicht vanuit het park op Barcelona. Je kon nog verder omhoog klimmen voor een uitkijkpunt maar daar hadden we vandaag geen tijd meer voor.
In park guell wordt het water opgevangen voor de bewatering van de planten. Er werd druk gerenoveerd boven op het dak.een heerlijke plek om boven op de rand in de zon te zitten. In het midden was het monumentale gedeelte maar daar buiten was het parkgedeelte waar veel mensen ontspannen in hun vrije tijd.
Onderweg naar het park zien we oude mannen jeu de boules spelen en aan een tafel een ander spel spelen.
De aanraders van het hotel. We hebben er veel van gezien. 😄
Nog even een kopje koffie op het terras en de planning voor onze laatste dag doornemen....kans op regen 0 procent ...

21 January 2018

De dag weer afgesloten met de jacuzzi op het terras naast onze kamer. Op de 7e verdieping zijn er maar een paar kamers die dit hebben. Lekker bijkomen van al het wandelen van vandaag, nadouchen en schoon naar bed. Wat een luxe...
Heerlijk Indiaas gegeten met een gezonde smoothie als nagerecht. Heel voordelig , zou je in Nederland het dubbele voor betalen. Eenvoudige placemats maar juist daar zit denken we de kracht. Je kunt er rustig zitten en betaalbaar lekker eten.
De beroemde katadraal waar ze iets te lang mee bezig zijn geweest. Protserig en niet mooi vind ik maar wel imposant. Vraag me af of ze die kranen er ooit nog af kunnen krijgen. Binnen 10 jaar zou het klaar moeten zijn maar dan is er meer dan 120 jaar aan gebouwd. Wat een project...
Tijd om weer energie op te doen....een vegan restaurantje waar de sapcentrifuge het helaas niet doet...maar de humus geeft weer energie voor de middagdip.
In dit park doet iedereen zijn ding. We zitten in de zon op een bankje en kijken naar een man met zijn hond en frisbee. Verderop een protserig gebouw met gouden beelden. Ook zijn er mensen die muziek maken, jongleren oefenen of lekker in de zon liggen. Je ziet allerlei generaties langskomen.
Dan bij de Arc de triomf. En een parlementsgebouw.
Tijd weer voor een vegan lunch. Dat van mij is heerlijk maar te weinig...wel lekker brood vooraf. Ook hier weer flexetarisch en loeidruk. Ondanks dat is er toch aandacht voor hoe je het ervaren hebt. En horen we van een nieuwe vestiging die net een maand open is....Leuk is dat. Misschien lunch morgen?
We leren wat van de bouw van de toren, wat in die tijd heel bijzonder was om zo hoog te bouwen. Na 1700 is er weer omheen gebouwd. Er zijn wel mensen gevangen geweest en geëxecuteerd maar er heerst een vredige fijne sfeer. Waarschijnlijk ook door het stralende weer (en het waait er behoorlijk). Mooi uitzicht op de stad achter ons en de andere kant de haven.
Maar goed ook. Het blijkt een behoorlijk hoogteverschil. Jelle probeert een leuke verschijning te zijn in mijn panoramafoto maar dat lukt me niet. Andersom gaat het beter👍🏻
Op zoek naar het kasteel. Onderweg zien we het olympische stadion en een zendmast (architectuur). Jelle ontdekt het bordje van het kasteel wat we zoeken maar we zijn het geklim inmiddels wel zat en besluiten de bus te nemen...
Nog een stukje natuur van de botanische tuin...van binnen en van buitenaf gezien.
En dan loop je ineens in een botanische tuin met veel groen maar ook paarse bloemen en stromend water...
Ons eerste bezoek vanochtend. De kunst binnen niet bekeken. Rechts voor de ingang zag Jelle het gebouw van Mies van der Rohe. Een heel modern gebouw uit 1929. Met binnen de tijdloze designstoelen waar barcelonastoelen op gebaseerd is. Boven kunnen we via een verrekijker onze jacuzzi zien. Jelle ziet de schoonmaakster die net naar binnen gaat😄...hij maakt een foto van het zicht door de kijker maar inmiddels is ze al naar binnen...

20 January 2018

Eten met Jelle bij Teresa Careles die als eerste met vegan/vegetarisch in Barcelona begon en inmiddels 6 restaurants heeft. Meer dan 1200 reviews gemiddeld 4,4 sterren. We begrijpen waarom. Van de sangria hadden we de vruchtjes laten staan en dat was maar goed ook😜
Midden op een druk verkeersplein staat dan een mooie fontein
Het werd half 6 en nog steeds licht. Zonder jas werd het toch wat frisser dus nu terug naar het hotel om te kijken waar we wat gaan eten. Inmiddels de metro onder de knie en dankzij de mobiel van Jelle het hotel weer teruggevonden.
Bij deze winkel moest ik een foto nemen voor Nadieh (nee, we hebben er niks gegeten). Wat een hoeveelheid ijs!
Na een terrasje met Jelle (late lunch) de gotische route genomen...het was er vredig stil. Wat een geschiedenis proefje daar. Hoe hebben ze het toen kunnen bouwen?!
Onze schaduwen hebben het ook leuk
In de buurt van de haven...
Wat een luxe...met jaccuzi en terras met zonnedek. @jelle wat een verrassing ...😍
Het hotel... 4 sterren, dat beloofd wat...
Eerste blik op de stad Barcelona
Leuk design in de metro, ook veilig
Veilig geland en het zonnetje schijnt
Mooi uitzicht vanaf boven
Goed plekje bij het raam... en de vleugel
Het vliegtuig staat klaar...
Vegan koffie bij Starbucks was lekker (met amandelmelk)