France, Spain, Argentina · 76 Days · 33 Moments · August 2017

Charlotte en Argentina


31 October 2017

Meer Iguazu
En met hen ben ik naar Iguazu geweest πŸŽ‰πŸŽ‰
Ik ben op reis geweest naar Eldorado bij deze lieve familie!

14 October 2017

2 maand in ArgentiniΓ«!!!

12 October 2017

Dag2 Wakkergeworden op onze mooie matrassen (ze hadden ons matrassen gegeven om o te slapen maar ik probeerde toch in mijn slaapzak te blijven want proper waren ze verrrrrre van) Ontbeten en nog wat geverfd en dan met een paar anderen vertrokken naar een ander dorp dichtbij: San isidro. Met de bus daar naartoe weer mooie natuur en mate gedronken in de bus. Op een bepaald moment was de weg (welja weg er ws niet echt een weg) zo slecht dat we moesten uitstappen en auto ons verder zou brengen maar niet iedereen paste in de auto dus hij zou heengaan en terugkomen. Ik was bij de 2e groep en we begonnen al wat te wandelen..... vervolg komt ik moet nu ff weg en schrijf het vnvd af xoxo
Ps: foto's komen later
Hier ben ik weer! Ik heb een hele tijd niets geplaatst en het is een beetje veel om alles te vertellen dus ga ik gewoon vertellen over mijn reis met school naar Conception. Zondagavond vertrokken en maandag rond 12u kwamen we toe. Wat een mooi uitzicht in de bus!!!!!! De natuur hier is prachtig! Eenmaal aangekomen in de 'club' van het dorp alles uitgepakt en daarna tortas fritas gegeten, iets zaligs dat ze hier eten als ontbijt. Dan begonnen met het verven van de club (eerst de muren schuren ofzo en dan verven). Middageten: choripan. Daarna wat in de zon gezeten en daarna met een aantal mensen het dorp uitgegaan want net buiten het dorp wonen arme mensen in huizen van hout en die zijn we voedselpakketten gaan brengen. Dan eenmaal terug, naar een andere club in het dorp waar we gingen slapen. (iets gelijk de garve) Dan ons gedoucht tussen spinnen in ijs ijs ijskoud water en daarna avondeten (pasta) gaan eten. Tenslotte nog wat gebabbeld en iemand gitaar gespeeld en dan gaan slapen.

19 September 2017

Andere foto's (Arm paard!)

18 September 2017

Feestje Bruno

16 September 2017

Omdat ik te lui ben om te schrijven alleen foto's ❀️ Sportdag πŸ’š

8 September 2017

Gisteren naar de sportclub geweest met Celina. Voor de eerste keer moest ik niet in de koffer omdat de auto gans vol zat en ze het niet zouden merken dat er 1 kaart te weinig was. Wat bij de paarden geweest, maar die hadden allemaal net eten gekregen dus ze waren nooit langer dan 30 sec in mij geïnteresseerd. Dan nog wat foto's genomen tot ik een superschattig katje tegenkwam dat constant rond mijn benen aan het draaien was voor aandacht. 😍 Toen ik weg moest bleef ze me zelfs volgen tot het einde van de manege haha.
Vandaag weer 2 examens, tijdens het examen van politiek en cultuur moest ik van de leerkracht 1 pagina schrijven over de Belgische politiek in het Spaans. Ten eerste kan ik echt nog bijna geen Spaans en ten tweede weet ik niets over politiek. Gelukkig mocht ik mijn gsm gebruiken dus ik heb dan maar de Spaanse wikipedia pagina over de politiek van BelgiΓ« gekopieerd. πŸ˜‚ Daarna ben ik met Celina gaan shoppen voor kleren om uit te gaan en wat pulls. (Als ze hier uitgaan dragen ze dus alleen zwart en heel soms wit.) Daarna zijn we iets gaan eten ergens kei gezellig. Ik heb een pizza gegeten en Celi salad bar. Daarna hebben we nog een superlekker dessertje met dulce de leche gegeten. 😍 Om 15u moesten we spijtiggenoeg wel al terug thuis zijn want Celina moet vanaf nu tot december elke vrijdag en zaterdag verplicht naar de universiteit voor lessen. (Omdat sommige middelbare scholen hier heel slecht zijn en de universiteit wil dat iedereen een goede basis heeft voor ze beginnen)

7 September 2017

De examens:
Al enkele foto's van de fietstocht.
En nog wat foto's 😍
Een nieuwe journi πŸŽ‰ Deze week was een beetje minder omdat het examens zijn en dus niemand tijd heeft voor mij. 😒 Maar vanaf morgenmiddag wordt het veel beter! 😊

29 August 2017

Maandag: lange schooldag tot 17u Ik had wat heimwee en was verdrietig maar Celina heeft mij dan getroost. Om 18u naar de gym: was heel leuk en relaxerend maar ook heeeeeel zwaaaaaar! Het was de verjaardag van Ivana dus haar mama is komen eten. Het was gezellig en we hebben lekkere empanadas gegeten. Zaterdag en zondag komen nog.

27 August 2017

De rare voedermanier Voor moest je het niet goed zien op de foto's: De voederbak hangt dus met een touw vast aan hun hoofd.
Nog wat foto's van de sportclub en mijn uniform.
Zie foto's. Wat ik nog vergat te schrijven: ze hebben hier een hele rare manier om hun paarden eten te geven! Zie foto 9. (Ah en vrijdag duurde school ook tot 14u)

22 August 2017

Nog iets kei raar! Ze smeren hun boterham hier met een lepel!

21 August 2017

Vandaag is Celina haar verjaardag! Er moest veel klaargemaakt worden voor het feestje vanavond en daarvoor was er een beetje spanning in de familie. 😬 Smiddag's zijn we pizza gaan eten en om 15u ong was het feestje. Het was wel leuk maar natuurlijk praat iedereen veel spaans en dan zit ik daar maar gewoon een beetje.. Soms zeggen ze wel over wat het gaat of vragen ze mij eens iets maarja toch vind ik het stom dat ik niet echt mee kan doen in het gesprek. Er was veeel lekkere cake en Celina was blij met mijn kado. (ze heeft de rode t-shirt gekozen) Na het feestje rond 22u ben ik gaan slapen want ik had geen honger meer na al die cake en ik was heeeel moe.
Na het fietsen met Celina ben ik met de familie haar oude fiets gaan wegbrengen naar een soort weeshuis. Ivana werkt voor dat 'weeshuis' en het is dus een huis waar allemaal kinderen wonen die door de regering bij hun ouders zijn weggenomen. Ik ben er binnengeweest en dat was echt wel shockerend! Het was er echt superslordig en vuil en er zaten kinderen van alle leeftijden! Heel klein en heel groot πŸ™ Daarna ben ik met Celina naar een verjaardagsfeestje van een vriendin geweest. Het was leuk, haar vrienden hadden veel vragen!

20 August 2017

Vanmiddag hebben we assado gegeten! Er was chorizo (dat was heeeel lekker) en lekker varkensvlees! Er was ook iets raar zwart dat er heel vies uitzag en het was ook niet zo lekker, natuurlijk vroegen ze of ik het lekker vond dus heb ik maar gezegd si si, it has a special taste πŸ˜‚
Vanmorgen ben ik met Celina langs de rivier gaan fietsen en het was daar SUPERMOOI! De stad zet ook zo elke zondag een deel van de straat af en dan kan je gewoon in het midden van een grote straat fietsen! Dat blauw gele ding op 1vd foto's is het stadion van central en er is ook een foto met de hele grote brug over de rivier en een foto van de rare bomen die ze hier hebben πŸ˜‹ (In de vruchten zit iets zoals katoen, maar Celina wist niet wat het precies was.)

19 August 2017

Zie foto (t'is een tekst met veel daarna πŸ˜‚)
Ik ben dus aangekomen bij mijn familie. Ze waren heel enthousiast om mij te zien en hebben mij direct geholpen met mijn bagage. Dan zijn we ergens iets gaan eten (iets snels omdat het al zo laat was) eerst een empanada elk en dan een grote ovalen pizza die we deelden. Daarna zijn we naar hun huis gereden, er zaten 3 straathonden voor hun poort. Hun huis is echt groot en wel redelijk modern! Ze hebben me alleen boven rondgeleid omdat het al zo laat is. Ik slaap in de bureau, naast Celina, rechttegenover Martin en schuinover Damian en Ivana. Er zijn 2 badkamers, 1 voor de meisjes en 1 voor de jongens. Zij spreken vooral spaans tegen mij en ik antwoord in een mix van Engels en Spaans (en Frans πŸ˜‚). Ze spreken wel veeel trager voor mij, gelukkig! En ze vonden wel dat mijn Spaans al redelijk goed was.😊 Ik heb ook nog een laat verjaardagskado gekregen: parfum! Nu ga ik slapen want ik ben echt wel dood! 😴

18 August 2017

Nog een paar dingen: -de bussen zijn hier MEGA zalig! -er zijn straathonden 😒 -de zee is hier echt gewoon bruin maar echt volledig 100% bruin -ze hebben hier een Carrefour (hoe raar is dat?) -Het wc-papier is hier verschrikkelijk slecht -het ruikt hier anders (maar wel goed) -de mensen zijn vriendelijk tot nu toe, iedereen spreekt je hier direct aan als ze iets willen vragen ofzo
Ik kan hier maar 1000 letters schrijven dus zie foto's
Joepie ik zit alvast op de foute bus. Ze hebben het bandje van Ines aan mij gegeven en ik zit dus in haar plaats op de bus. Nu zeggen ze ook iets kei vaag van dat ze mij naar een busstation gaan brengen, mij daar gaan achterlaten en dan Ines gaan halen? Wordt vervolgd...
We zijn bijna in Buenos Aires. De vlucht is goed verlopen. Ik heb een beetje kunnen slapen, maar niet zo veel want het is een beetje smal en de zetel kan maar een klein beetje naar achter. Iedereen van AFS heeft zich samen gezet dus hebben we wel kunnen babbelen en een film gekeken. Avondeten: pasta met vlees in, tomatensaus en bonen + een slatje + een brownie + een broodje met wat boter Ontbijt: een vieze croissant met kaas en hesp + een kit-kat + yoghurt + een stukje cakes Het uitzicht nu is supermooi, maar ik zit ver van de ramen dus ik kon er geen goede foto van nemen.

17 August 2017

Ik stap nu op het vliegtuig naar Buenos Aires, het is hier echt groot met zeker 50 rijen en elke rij 8 stoelen! Maar wel niet zo grote plaatsen voor een 12u vlucht vind ik.
We zijn vertrokken! Om 16u moest iedereen op de luchthaven zijn, iets later hebben we dan ingecheckt en 17u10 gingen we door naar de douane πŸ˜’πŸ‘‹πŸ» Er was wat vertraging omdat Marta dacht dat we pas morgen vertrokken en dus te laat was. Dan zijn we naar onze gate gegaan en is onze vlucht mooi op tijd vertrokken. Ik heb veeel plaats op het vliegtuig en zit op zetel 6A (aan het raam). 😜