Netherlands, Belgium · 4 Days · 18 Moments · April 2017

Outdoor L2A/L2B/L2C


21 April 2017

Toen was het tijd voor de bootjes! Omdat de rivier miljoenen jaren geleden deze grot heeft gecreëerd is er nog altijd water in de grot. Vroeger stroomde het er zeer heftig doorheen, inmiddels ligt het water vrijwel stil en kunnen er dus bootjes doorheen varen. Aan het eind 2 groepsfoto's: een met de bekende glimlach en eentje waar de groep "Cock de Stok" roept. Een ode aan de enige deelnemer van deze studiereis zonder hartslag. Uiteraard op de terugweg een hapje eten bij de Mac. Lieve L2A/L2B/L2C: Ik heb onwijs genoten van deze studiereis. Jullie waren een topgroep! Succes op jullie stage!
Het middagprogramma begon met een klein probleempje. Zeg maar een heel groot klein probleempje. De boeking bij de grot was voor een week eerder gemaakt, dus we konden niet bij de grot terecht. Gelukkig klom Merel meteen in de telefoon en heeft ze een andere grot gevonden waar we heen konden. Wie die zombies zijn buiten de grot? Oh. Niks bijzonders. Het was maar gratis 15 minuten wifi... De grotten waren 100'en miljoenen jaren oud en de stalagmieten en stalactieten groeiden zo'n 2 millimeter tot 2 centimeter per 100 jaar. Dus dan kun je je voorstellen hoe lang het duurt voordat deze grot geworden is tot wat het nu is. De trap die je ziet is uit 1912, maar is nog steeds in een perfecte staat. Tot slot zie je een hal in de grot die "De Cathedraal" werd genoemd, omdat het 40 meter hoog is. Je ziet duidelijk op de foto's dat er een hele tijd geleden een gigantisch stuk uit het plafond naar beneden is komen zetten. Aan de zijkant zie je iets wat ze "De Kerststal" hebben genoemd.
Toen moest onze groep het dorpje in en daar zagen we een omhoog geduwde rots. Alle studenten wisten hoe dat heette, omdat ze Topo hebben gehad. Ik ben het alweer vergeten, maar het is wel gaaf om te zien! Die crêpe? Ja, een mens moet eten he... 😇
De laatste ochtend weer met een goed ontbijt begonnen. Jeffrey toonde ons wat hij de avond ervoor met de groep voor mij had klaargezet, maar ik was pas weer wat later in het huisje... In de ochtend een bad genomen om Chelsey te zieken. 😎 Dat muisje? Ja die troffen we aan in de prullenbak. Gelukkig was daar Jesse to the rescue die hem vrij heeft gelaten. Die andere twee muisjes? Oh, dat zijn Resh en Kesh die nog even moesten slapen... Bij het laatste opruimen nog even een extra grote shout-out naar Maud, Isis, Victor en Kim die de peuken uit de put hebben opgeruimd. Toppers! Ons ochtendprogramma begon weer in twee groepen. Het ene deel ging het dorpje-stadje bezoeken en de andere groep ging naar de Topiaires (de heggen-struiken-tuin).

20 April 2017

Het avondspel was bingo met een twist. We mochten eerst onze eigen bingokaart maken. We hadden dus invloed op wie die prijzen in de wacht zou slepen. Bij sommige cijfers zat er een extra opdracht, zoals elkaars tanden poetsen, een rondje maken met een ballon tussen twee buiken, een mop vertellen, de catwalk lopen of een dansje doen. Een geslaagd avondprogramma!
Het avondeten is verzorgd door Marouschka, Simone, Fleur en Chelsea. Iedereen was dolblij met patat en hamburgers! Meteen een groot compliment naar alle keukenploegen die letterlijk uren aan afwas hebben. Om 21:00 begint het avondprogramma. Ik ben benieuwd!
Na de lunch was het tijd voor de wandeling. Milou, Mandy en ik hadden de strijder-strepen op voor extra motivatie. De andere groep ging toen fietsen.
Nog een aantal foto's van de fietstocht met de lekke band van Denise en de valpartij van Claire. Heeft iemand onze biervoorraad gezien? #roydrinktniet #kennis #macyzeghet
De derde dag was de dag waarop we gingen mountainbiken! De groep was weer in tweeën gedeeld. De eerste groep begon met hiken en de andere groep fietsen.

19 April 2017

De avond was een succes! De groep met Denise, Britte, Alicia, Milou en Macy had een ontzettend leuke avond georganiseerd met als thema "Waar of niet waar?" gebaseerd op het televisieprogramma. Ze hadden de meest uiteenlopende vragen over allerlei onderwerpen. Veel hiervan werden aan de hand van attributen verteld. Als afsluiter van de avond zijn we langs de tweede accommodatie geweest om even de legende wat kracht bij te zetten.
Na de lunch was het programma omgedraaid, dus de andere groep ging klimmen en ik ging mee met de groep om te touwtrekken en om slagbal te spelen. Zien we nou Milou op een bal staan? Ja. Soort van. Het filmpje mag ik niet delen, maar is op aanvraag te bekijken.
Nog wat foto's van onze klimmers. Na het klimmen gingen een aantal van ons abseilen. Hier viel ook geregeld een gilletje vanwege de hoogte (ongeveer 20 meter)
De dag begon voor de ene groep met klimmen terwijl de andere helft verschillende spellen deed waaronder levend Stratego. De muur was relatief steil en ging van makkelijk tot moeilijk. Een hoop mensen hebben hun hoogtevrees overwonnen. Trots op jullie!
Het ontbijt was fantastisch verzorgd door Sterre, Romy-Rosalie, Mandy, Giulia, Shanna en Jedidja. Twee foto's behoeven enige toelichting. Cock de Stok had na dit goede ontbijt een sigaretje nodig om te ontspannen. Roy en Jeffrey vergezellen hem als echte vrienden. Die foto van mij met m'n beschuitje? Ik had een kapotte en moest em weer in elkaar zetten. Claire heeft een vermoeden dat ik last van dwangmatig handelen heb.

18 April 2017

Na het eten was het tijd voor de avondspellen. 6 verschillende spellen waarbij je vooraf punten moest inzetten die je kon verliezen of verdubbelen. De spellen waren "Wat zeg je?", spijkerpoepen, waxinelichtjes uitblazen met je neus, liedjes zingen, voorwerpen raden, de geheugentest en Team 1 met Iza, Jesse, Chelsea, Joey van Ee, Milenco, Milou en meneer Fontijn heeft gewonnen. Gefeliciteerd! Als docententeam hebben we de eerste dag bourgondisch afgesloten met een kaasje en een worstje.
Na de burcht zijn we terug gewandeld en hebben we de tassen in de kamers kunnen leggen. De eerste groep heeft een driegangen maaltijd gekookt, dus het is etenstijd! (Wat die stok is? Dat is Cock de Stok. Roy, Jeffrey, Jesse en Milenco verzorgen hem de hele studiereis en nemen hem overal mee naar toe. Op de foto is Jeffrey hem een slokje limonade aan het geven na een lekkere winegum)
Na de lunch zijn we op pad gegaan naar de burcht van Logne en hebben daar een audiotour gevolgd.
In de vroege ochtend om 06.00 vertrokken naar de Ardennen voor de Outdoor studiereis! Onderweg wat file tegengekomen, maar we zijn veilig aangekomen en hebben onze eerste wandeling al achter de rug.