Netherlands · 9 Days · 25 Moments · April 2017

L1A en L1B op Waterdagen


26 April 2017

Hieronder de link naar de vlogs die Sander Aartsen van de vorige excursie naar Maastricht heeft gemaakt. https://youtu.be/pDpHa5y6sM0

21 April 2017

Korte impressie van the Day After. Trots op al die kanjers die om kwart voor acht weer klaar stonden! Quote van gisteren: 'We doen het voor de organisatie en vooral voor de kinderen'! En nu ... echt vakantie! Geniet ervan!

20 April 2017

Na een dikke vette file rondom Utrecht om 19 uur terug bij school. Vandaag nog even knallen op de Koningsspelen en dan twee weken vakantie!
De buddy's die over de dinsdag en de woensdag de top 3 vormen en de winnaars pet op het hoofd geplant kregen: 1 Nikki en Sanne uit L1A 2 Yvette en Julia uit L1B 3 Jelmer en Sander 'Heckie'
Laatste ronde: kayak polo en ondergronds puzzelen. Wat een mazzel dat Evert(zo noemde mijn beppe de zon) ons stralend toegrinnikt! En de bikkels: ze bikkelen door.
Hoe snel kun je 42 hongerige na-puberende pubers van patat en frikandel, kroket of kaasoufflé including a soft-drink voorzien? Met een super planning/voorbereiding/handen uit de mouwen: 10 minuten!!!!
Van alles wat: Paco, de huishond, foto's rondom, meneer Van Elen, mevrouw Rekwest en Auk.
Tweede ronde: wie klimt het snelst naar boven en wie is het meest trefzeker.
Na alles ingepakt te hebben, de laatste en gelukkig zonnige dag! Eerste ronde: Sumo worstelen, boter-kaas-eieren en wie heeft de rapste handen!
Bij het ontbijt Herman bedankt met een door iedereen beschreven kaart, het petje komt eraan!
Nog steeds een nacht onder nul. Afspraak met de Wilgenweard dat er eventueel in de benedenzaal geslapen mocht worden. Voor degene die voor de 2e keer buiten sliepen een hele geruststelling, voor de anderen mazzel. Na een uurtje in de tent, om 01.00 uur een kleine volksverhuizing. Vier die-hards (Samantha, Ryan, Max, Shelley) hebben in de tent overnacht!

19 April 2017

De woensdag afgesloten met een playback-karaoke. En de winnaars zijn: iedereen natuurlijk, maar Daphne, Samyra en Darneylis raakten net een beetje extra. Als slagroom op de taart: een boven-op-zijn-taas-boomboxende rap van Sander Aartsen en meneer Van Elen ... welterusten!
Halve groepsfoto ... de hele volgt op het einde van de rit!
Het brein achter de moord op A.O.!
Levend Cluedo met als intro een feestelijk filmpje opgenomen in het Haagse bos. 188 km verderop de hints en ontknoping in de Nijverdalse Wouden: Wie heeft Auk vermoord?
Al 20 jaar een super samenwerking(ver)band tussen de Wilgenweard en Mondriaan! In het begin met alle 1e jaars wateractiviteiten in juni en allemaal kamperen, tot nu met de Leisure studenten in april op Expeditie Robinson. Herman trakteerde op taart. Alle medewerkers van de Wilgenweard bedankt voor de jarenlange warme, professionele gastvrijheid.
Getieripped levend ganzenborden met als meest creatieve opdracht: een rondje om het veld lopen en heel hard wortel roepen.
Meneer Van Elen aan het ontbijt: "Ik ben een grote vent". Het tentenkampje (mevrouw Rekwest en Auk slapen in het kleine tentje) en voorbereiden voor Levend Cluedo.
Nieuwe en leuke innovatie van de Wilgenweard. Bootcampen met een boomstam! Dank Marjan en Bas voor jullie energie.
Oef ... memorabel, ijs aan de binnenkant van de tent. De bikkels die verloren hadden, lagen met -3C buiten te kleumen. Dus even binnen opwarmen voor we zo aan de bootcamp beginnen!

18 April 2017

Sagen- spooktocht: pracht voorbeeld van verhalen vertellen, geboeid en geschrokken op pad. Miste helaas de kettingzaag deze keer!
Vlot bouwen en the endgame: tangram, rups lopen, zakje met vuurattributen bevrijden en vuur maken. En het ging volgens het spreekwoord: de laatste zullen de eerste zijn: drie teams in de Wilgenweard en drie teams in de tent!
Teams geformeerd en in de hagel en de zon kanotrekken, water naar een emmer begeleiden, blokken stapelen 2.0, memory (wat was dat ook alweer) en handboogschieten: gemotiveerd tot op het bot om niet met -2 buiten te hoeven slapen!
Ingecheckt. De bagage ligt beneden. Er moet eerst gestreden worden om warm binnen in de Wilgenweard of errug koud buiten in de tent.
Ja .... ondanks de regenfile, is iedereen die er moet zijn, aanwezig. Vrolijke namencheck en de zon begint spontaan te schijnen!