Australia · 31 Days · 7 Moments · December 2017

Ozzie baby!


24 January 2018

The Melbourne story continues... Het Westbourne house verandert constant. Mensen komen en gaan, vrienden komen langs, couchsurfers duiken op, residents keren terug. Plots was De Poolse Natalia daar. Het klikte vanaf dag 1 en ik denk dat ik er een nieuwe bestie bij heb!😊 1️⃣2️⃣ Bij warm weer is het strand the place to be! 3️⃣ Een namiddagje opshoppen (langs een hoop tweedehandswinkels gaan) met Raj. Damn wat ben ik jaloers op zijn auto. Of gewoon een auto. 4️⃣ Late nights snacks and giggles with Taly (de bijnaam die ik aan Natalia heb gegeven)

17 January 2018

Back in Melbourne: Heel vreemd om in het Westbourne house terug te komen en hoewel ik er nog maar een 1,5 week gelogeerd heb, heb ik al helemaal het ‘thuiskomst’-gevoel. De komende dagen probeer ik wat een balans te vinden tussen werk zoeken en ontspannen. Moeilijk! 1️⃣2️⃣ Op woensdagavond moet je ‘s zomers in Victoria Market zijn. Een nightmarket waar je heerlijk streetfood vindt en naar wat kleine optredens kan kijken. 5️⃣7️⃣ streetart (Fitzroy) 3️⃣ een bezoeker! Een gigantische maar bloedmooie en lieve raskat op bezoek 😍 Wil je blijven pleaaaaase? 4️⃣ Zonsondergang op m’n looproute 6️⃣ CBD (centrum van Melbourne)

7 January 2018

Nadat Yemi, Jazzy & Moïra vertrokken zijn, blijf ik nog twee dagen in Sydney. Ik kan er best wel van genieten om na 1,5 maand non-stop met andere mensen te reizen, eindelijk eens wat me-time te hebben. Nadat ik lang heb uitgeslapen na een stevige nacht besluit ik wat rond te dwalen in de stad en Surry Hills (hippe suburb 🔟) te verkennen. Later breng ik nog een blits bezoekje aan het Sydney festival in Hyde park en om af te sluiten doe ik nog een nachtelijk babbeltje met een Braziliaan (of was het een Argentijn? Chileen?) die me uitnodigde voor een strandbbq de volgende dag. 1️⃣-9️⃣ Keuzes zijn er om gemaakt te worden. Hoewel de bbq héél aanlokkelijk klinkt, kies ik er toch voor om de ‘coastal walk’ van Bondi naar Coogee te doen. Deze staat als topactiviteit aangeschreven en ik wou echt wat zon op mn snoet en muziek in m’n oren. Toevallig was het die dag 42 graden (sommige plekken 47 graden), de warmste temperatuur in Sydney in 79 jaar tijd! Al bij al viel het nog mee aan de kust ☺️

6 January 2018

SYDNEY 4️⃣ We kiezen ervoor om budgetvriendelijk naar Sydney te gaan en geven hitchhiking een kans. Juiste keuze want we komen al in de late namiddag aan. Jazzy en ik geraakten er in 3 liften. Dankjewel aan de iets oudere koppeltjes! 1️⃣2️⃣3️⃣5️⃣7️⃣8️⃣ De dag erna trekken we de stad in. We doen een free tour met een erg goede gids en op die manier komen langs het bekendste gebouw van Australië: The Opera House. Duust foto’s later trekken we naar de botanical gardens 6️⃣ waar we een prachtig zicht over de skyline van Sydney krijgen. 9️⃣🔟 De avond voordat Yemi, Jazzy & Moïra naar Brisbane vliegen besluiten we uit te gaan zodat zij geen extra nacht in een hostel moeten betalen. Op de een of andere manier komen plots alle mensen uit onze kamer mee. We belanden in een semi-goede partyplek, waar we uiteindelijk in een concertzaal konden binnen sneaken. Topconcertje van de Franse multi-instrumentalist FKJ. Huplakee weer een topartiest ontdekt! 🙌🏻

3 January 2018

Enkele dagen voordat we richting Sydney vertrekken, profiteer ik ervan om de stad te verkennen: 2️⃣3️⃣ Jasmien laat me de beroemde streetart straatjes van Melbourne zien 1️⃣ een parkje met een STUNNING view op de skyline van Melbourne 4️⃣ ik heb m’n looproute gevonden! Langs het water heen en langs de andere kant terug! Zalig! 🏃🏼‍♀️ 5️⃣ artsy stuff?

29 December 2017

1️⃣2️⃣3️⃣4️⃣5️⃣ Vandaag doen we een deftige hike! En het tempo dat Zeb en Ji-ho als ervaren hikers aanhielden, was ook niet mis! Enkele uren in de brandende zon stevig omhoog klimmen om dan een prachtig uitzicht over de Grampians te krijgen als beloning. Jep, de moeite waard! 6️⃣7️⃣8️⃣9️⃣🔟 De rit terug naar Melbourne was adembenemend. Uitgestrekte landschappen zoals je ze op de foto’s ziet wanneer je ‘Australian nature’ zou googlen. Een pauze aan een prachtig meer kon er niet aan ontbreken!

25 December 2017

De dag na mijn aankomst in Melbourne, gingen we meteen kamperen met enkele huisgenoten van Yèmi en Jasmien. Geen betere manier om kerst te vieren! Op de dirtroads die ons naar de kampeerplek leiden, hebben we meteen onze eerste kangoeroe’s gespot! Gepakt en gezakt met tentjes en eten kwamen we na zo’n 3 uur rijden tegen de avond aan op onze bestemming, waar Zeb en Ji-ho alvast waren. Kampuurtje aan, eten maken en een heel andere kerstavond beleven dan die in België. We kregen ook nog bezoek van Wilfred de walibi! Magisch! 🎅🏻🎄 De volgende dag deden we een kleine hike naar een waterval (de eerste slang was ook een feit!) en was het kampvuur weer van de partij. Een superfijne en gezellige kerst dus!