Belgium, Ireland · 18 Days · 30 Moments · June 2018

De reis van An en Johan door Ierland


15 July 2018

Vandaag onze laatste vakantiedag in Ierland, morgen vertrekken we naar huis. En voor de verandering regende het vandaag! Op het programma stonden enkele graftombes uit de Prehistorische tijd, enkele kerkhofjes en ruïnes van kerken, abdijen en kastelen uit de middeleeuwen, en een laatste bezoek aan de plaatselijke pub, The Harbour Bar. Sláinte!🍻🥂

14 July 2018

Terug in Rush hebben we genoten van het mooie weer en de prachtige kust. Tussendoor ook wel even de pub ingedoken om te supporteren voor de Rode Duivels⚽️💪🏻😍
Vandaag hadden we een dagje Dublin gepland. Het was echter zo druk dat we na drie uurtjes de trein terug hebben genomen!

13 July 2018

Vandaag een lange rit van Birr naar Rush via de Hill of Tara. Onderweg nog enkele interessante stops gedaan zoals bijvoorbeeld een geocache bij het Charleville Demesne in Tullamore. Avond in Rush, met pubfood en Guinness. Morgen staat een dagje Dublin op het programma.

12 July 2018

De avond afgesloten met een bezoek aan Kelly’s, een van de leukste pubs die we al bezocht hebben. Ik leerde ook een Guinees tappen, Johan vond ‘m lekker😄
Vandaag stond een bezoek aan de Birr Castle Gardens op het programma, gecombineerd met een multicache. Dat is een geocache waarbij je door het beantwoorden van vragen en aan de hand van formules de coördinaten kan vinden. Heel leuk om te doen en we hebben ‘m gevonden! De tuin (meer een park) was de moeite waard! Na de wandeling een koffie en sandwich als lunch en daarna een wandeling door het Middeleeuws stadje en langs de rivier.

11 July 2018

Het was weer een mooie rit. Zo bezochten we een steen van 1,5 ton met inscripties uit 2.500 AC, midden in een weide. Turfvelden en een krachtcentrale op turf in Shannonbridge. The Grand Canal (114km) van Dublin haven tot aan de rivier Shannon. Een goeie pint of Guinness, een lekker maal en een goed bed. Vanavond logeren we in de schaduw van het kasteel van Birr.
Vandaag de terugtocht naar het oosten aangevat. Onze tocht van vandaag was Kinvara-Aughrim-Shannonbridge-Clonmacnoise-Birr. Eerste stop bij een klein museum over de slag van Aughrim (1691). Het was de bloedigste veldslag in de Ierse geschiedenis met meer dan 7.000 doden. Daarna een bezoekje aan het bekende Clonmacnoise, een kloostersite aan de oevers van de Shannon.

10 July 2018

Vandaag uit Kinvara vertrokken met de intentie om het stadje Galway te bezoeken. Pech! We kwamen in een monsterfile terecht en maakten rechtsomkeer. Waarschijnlijk werd de file veroorzaakt door een grote brand, door de grote droogte zijn er al verschillende geweest. Na een leuk bezoek aan het Ballyloughane Strand, zijn we naar Moran’s Oyster Cottage gereden. Mooie plek, prachtig uitzicht over de Kilcolgan rivier, en bovenal overheerlijke oysters & seafood! Daarna op het gemak terug naar Kinvara om in de pub aan de overkant onze Duivels aan te moedigen. Jammer dat ze niet konden winnen. Toch mooi👋🏻👋🏻👋🏻

9 July 2018

Onderweg.....
De Cliffs of Moher liggen tussen The Burren en de Atlantische oceaan en zijn 200 m hoog. Heel mooi, jammer dat het zo’n toeristenfuik is. Vooral veel Amerikanen.
Sedert gisteren verblijven we in Kinvara, een vissersdorp aan de westkust van Ierland. Vandaag gingen we op pad met de auto: een stukje van de Wild Atlantic Way met als einddoel de Cliffs of Moher. Alweer veel moois gezien! En wat een weer! Wie had dat durven hopen😎👍🏻

8 July 2018

Onderweg naar onze volgende bestemming een wandeling ingelast. Categorie ‘zwaar’ en dat hebben we geweten😅The Burren is echt wel heel speciaal! Aansluitend een bezoekje aan Poulnabrone gebracht, de meest populaire megalithische grafstenen in deze streek. Daarna door naar Kinvara, een vissersdorpje waar we 3 nachten blijven. Als diner seafood vanavond en... ja, het was heel lekker!

7 July 2018

Pubtime🍻
Vlakbij het meer ook nog een ruïne van een 18e eeuws kerkje bezocht.
Archeologische opgravingen uit de vroeg-christelijke periode: 2 ringforten met prachtige uitzichten en een graftombe (beenderen van minstens 8 volwassen en 4 kinderen en gebruiksvoorwerpen zijn daar gevonden)
Vandaag stond Lough Gur in Bruff op het programma. Dit is een van de meest belangrijke archeologische sites van Ierland. In de buurt van het Lough Gur hebben sinds ongeveer 3000 AC (voor Christus) mensen gewoond.

6 July 2018

De Rode Duivels spelen vanavond tegen Brazilië💪🏻💪🏻💪🏻
Vandaag een stukje langs de oevers van de monding van de rivier Shannon, de grootste rivier van Ierland. Mooie natuur en - uiteraard- indrukwekkende ruïnes. Via een scenic route en nog meer moois op tijd terug naar Adare! Want...

5 July 2018

Oh ja, dit is Grange: de grootste dolmencirkel van Ierland, die konden we toch ook niet links laten liggen. Indrukwekkend! Eentje ligt hier al uitgeteld, ik ga nu ook het licht uitdoen. Tot morgen!
Na een ritje Van Clonmel naar Tipperary (Yes, we’ve come a long way😁) stond een wandeling op het programma: Dolmen Loop in Glen of Aherlow (10,5 km). De prachtige uitzichten waren de inspanning dubbel en dik waard! Daarna nog een bezoekje aan Moore Abbey alvorens door te rijden naar Adare, een van de mooiste dorpjes van Ierland.

4 July 2018

Clonmel-Cashel-Cahir-Clonmel vandaag. Wandeling naar Rock of Cashel, door naar Hore Abbey, een ommetje voor een extra cacheke, dan naar Cahir Castle en de Swiss Cottage. Moe maar tevreden teruggereden naar Clonmel voor een douche, een Hop House Lager en diner. Vroeg naar bed en morgen weer fris voor de Dolmen Loop en tocht naar Adare.

3 July 2018

Vandaag de dag gestart met een bezoek aan het kasteel van Kilkenny. Vervolgens naar Clonmel vertrokken en onderweg veel moois gezien. Vanavond een kleine wandeling en drinks & food in een lokale pub. Met voetbal natuurlijk😆

2 July 2018

Vandaag eerst een rondwandeling in Freshford, daarna een vijftal ruïnes bezocht: kerkjes, kerkhoven, towers en kastelen. De moeite waard en er zijn er hier heel veel van 👍🏻😁

1 July 2018

Vandaag verhuisd van Laragh naar Kilkenny, middeleeuws stadje. Rondwandeling gemaakt en een kabeltje voor de gps gescoord (vergeten🤣). Nu drinks en live music in the Left Bank, chique pub vlakbij Kilkenny Castle.

30 June 2018

Dag begonnen met een wandeling in Glendalough, gevolgd door een bezoek aan de ruïnes van de Monastic site. Het rijden aan de linkerkant (met versnellingen!) verloopt nog niet helemaal soepel, maar we zijn toch overal veilig geraakt🤪 Nu diner met Irish coffee als dessert en een flesje wijn op het terras van de pub.

29 June 2018

Vandaag stralend weer en mooie uitzichten. Cliff walk van Bray naar Greystones. Na de lunch in Greystones (tapas) terug met de Dart naar Bray, waar de auto stond. Bij Tesco een lading water en adaptorstekker gehaald en naar Laragh gereden. Logeren in B&B Tudor Lodge. Nu drinks & dinner in Irish pub. Het was een fijne dag!

28 June 2018

1) lunchke in de Bistro belge Brussels Airport 2) Drinks and food in Martello’s bar in Bray 3) De Ierse zee 4) Een nieuwe Ierse FB vriend 5-6) zonsondergang in Bray