Netherlands, Greece · 13 Days · 11 Moments · August 2017

Bert & Alexandra naar Griekenland


26 August 2017

Zonder woorden...

25 August 2017

We hadden hoge verwachtingen van Santorini. Al sinds we naar Griekenland gaan, staat dit eiland op onze verlanglijst. Nu ging het er eindelijk van komen. Met de veerboot kom je aan in een krater. Nog niks wijst op het Santorini uit de boekjes. Ook ons hotel ligt "gewoon" op het "platte" deel van het eindelijk. Wat wel zo fijn is voor mijn knie trouwens. Een heel groen hotel tussen de bloemen en palmen. Het is geen gewone kamer maar een compleet appartement incl. keuken. Echter er zijn geen plannen om daar gebruik van te maken. Na aankomst verkennen we de buurt en eten we op een lange boulevard vol winkeltjes en tavernes. Vandaag zijn we op tijd opgestaan en na het ontbijt hebben we de bus genomen naar Fira. De hoofdstad. En ineens na een klim is het daar....Santorini zoals we het hoopten. We schieten heel wat plaatjes, verdwalen in de ministraatjes tussen vele toeristen en laten ons verrassen door het ene na het andere uitzicht. Geweldig!

21 August 2017

Naxos, wat een fijne plek. Ons hotel ligt aan het strand in het centrum en de straten zijn voor mij prima te lopen. Veel minder heuvelachtig. Wel erg smal en we hebben ons dan ook 2x lekker klem gereden. Gelukkig stuurt mijn superman ook achteruit door kleine steegjes en kwam een Griek met een verkorte nooduitgang..😅. Er is een leuke boulevard met zicht op de enorme Portara aan de haven. We liepen langs het Lemon Café waar we volgens Cindy een choco, biscuit, slagroom shake moesten proberen....(goede tip Cindy!) en achter de boulevard bevindt zich de "oude stad" en het kasteel met kleine steegjes (Alweer..?, ja sorry, ik krijg er geen genoeg van) met mini winkeltjes en ineens een taverne hier en daar met weergaloos uitzicht. Er zijn hier fantastische zandstranden waar het echt niet druk is. Sommigen worden overgenomen door de (kite) surfers waar je heerlijk naar kunt kijken. Ons hotel is prachtig en er is zelfs een gym. Beetje verouderd maar ach, de fiets en de loopband gebruik ik toc
We zijn aangekomen op Naxos. Via de veerboot waarbij je met hordes tegelijk het schip ingejaagd wordt en je ergens je koffer kwijt moet en dan naar boven moet zien te komen terwijl je al vaart.. haast, haast haast. Normaal niet zo erg, maar als je minder goed loopt... mijn Superman (volgens een Griekse, lijkt hij op Superman..😱) sleept met twee koffers en ik waggel er voor of erachter, anderen ontwijkend. Maar het ging wederom helemaal prima en we zitten in een heus resort. Zelfs met Gym dus ik heb mezelf gelijk op fiets en loopband geworpen. (Fysio zal trots zijn). Gelijk op pad om de omgeving te verkennen en we zitten aan het strand in het centrum en alles is beter te belopen dan op de twee voorgaande eilanden. Fijn! Ineens staan we voor het Lemon café. Cindy had een tip gegeven over een choco shake met biscuit en slagroom en ach, waarom niet...poeh, wat lekker! Later nog even bij het zwembad en heerlijk gegeten in het hotel. Nu gaan we de auto ophalen en een rondje Naxos doen.

19 August 2017

Vandaag is Parikia aan de beurt. Dit is de hoofdstad van Paros. Nadat we een public parking space hadden gevonden met zweet op ons rug afdalen naar het centrum. Ook daar weer de steegjes met winkeltjes en kerkjes. De haven waar iedereen binnengebracht wordt met grote veerboten heeft veel restaurantjes waar we lunchen en kadaifi met ijs eten. Er wonen hier ongeveer 15.000 mensen, en er zijn hier momenteel zo'n 200.000 toeristen... veel gelopen dus we eten lekker iets bij het hotel. Mijn knie moet nog langer mee deze vakantie!

18 August 2017

Vandaag een rondje Paros met de auto. Wat kleine authentieke dorpjes bezocht waar ze meer kerkjes dan inwoners hebben.... In Alikie ( Allekie..?😱), een vissersdorpje aan het strand lekker gegeten en aan het eind van de middag nog even bij het zwembad gelegen. 'S avonds lekker gegeten in Naousa.

17 August 2017

Met de veerboot naar Paros! De komende dagen verblijven we in Margarita's House in Naousa.

16 August 2017

We laten Mykonos achter ons en nemen morgen de veerboot naar Paros.

15 August 2017

Vandaag een rondje Mykonos met de auto.

14 August 2017

Prima kamer...en dan open je de balkondeuren.....😱 wat een fenomenaal uitzicht!
Klaar voor eiland nummer 1, Mykonos!