Mexico, Guatemala · 13 Days · 34 Moments · October 2017

De journi van Tineke naar Mexico


9 November 2017

Spa Santa Teresita Laatste dag lekker relaxen in zalige thermale baden. Met een geweldig uitzicht!

9 November 2017

Het ‘Thermal circuit’ van Santa Teresita. Het is goed voor je lichaam en spieren om verschillende temperaturen in een bepaalde volgorde te doen. Eerst 10min in alle vier baden in deze volgorde: 41 - 24 - 37 - 31 graden. Vervolgens 2 min in deze volgorde: 41 - 24 - 41 - 24. Het idee van warme sauna en dan koude douche denk ik. Maar dan met thermale baden! Hmmm meer mijn ding 😊
Volcano trail hike op Volcano Pacaya. Veel moeilijker dan verwacht. Halfweg op paardje verder naar boven gegaan. Zelfs klim naar beneden was moeilijk. En in donker, goed dat ik hoofdlampje mee had. Maar wel waard! Mooie uitzichten en cool om afgekoelde lava te zien. En we hebben marsmellows getoast met warmte van de vulkaan 😊
Euro Maya Hotel in Antigua
Antigua
Eerste ontbijtje zonder de groep! Doet deugd om even alleen te zijn! 😊

7 November 2017

Vandaag naar Antigua. Er is blijkbaar een protest bezig tegen de corrupte president en alle grote wegen zijn afgezet. Hierdoor moeten we alternatieve wegen nemen naar Antigua.

6 November 2017

Homestay in Panajachel. Een nacht blijven we per 2 slapen bij een lokale familie. Ze verdienen daardoor een centje. Super lieve familie. Ze kunnen enkele woordjes engels. Comfortabele bedden, met lekker zachte donsdekens. Bij onze familie is zelfs warm water! Lekker avondeten en dessertje. En de dochter speelt enkele liedjes op de gitaar die ze tijdens de les heeft geleerd.
Panajachel Met de boot gaan we over het meer Atitlan naar de omliggende dorpjes. Eerst een stop bij aangename plek om te ontbijten en te zwemmen. Dan de dorpjes ontdekken. En de traditionele kledij uitproberen. Het meer is ongelooflijk mooi. Er wonen zelfs enkele celebrities: Mel Gibson, Charlie Sheen. Vervolgens met lokaal vervoer naar homestay. Buiten op de truck staan 😊.

5 November 2017

Eerste stop in Guatemala, lunchen. Laatste lange travel day. Op de lunchplaats ging een kinderfeestje starten. Let it go 😊
Aangekomen in Guatemala! Het land ziet er op eerste zich al heel anders uit. Ik ben benieuwd om het hier te leren kennen. ‘S avonds zullen we bij het hotel aankomen. Morgen naar het meer Atitlan en omliggende dorpjes. En ‘s avonds naar homestay project. Spannend!
Vandaag de grens oversteken: van Mexico naar Guatemala. Normaal gezien moet je geen departure tax betalen als je met een commerciële vlucht het land binnenkomt. Maar de bordercontrols zijn corrupt. Als je niets betaalt, laten ze je zo lang als ze kunnen wachten. Dus iedereen die snel door wilt betaalt de tax van 500 mex pesos (25eur). Ook een entry tax in Guatemala, maar daar gaat het over 20 guatemaalse quetzals (2,5 eur).
Salsaclub na Posh tasting 💃

4 November 2017

Chocolate tasting Posh tasting: soort alcohol van Mexico (moonshine)
Stadje Chiapa de Corzo Lunchen op de lokale markt: lekkere empanadas

4 November 2017

Sumidero Canyon Leuke snelle boot door de canyon

3 November 2017

San Cristobal De Las Casas Gezellig stadje
Er zijn community’s die zich totaal hebben losgekoppeld van de overheid. Zij organiseren alles zelf (dokter, school, ...). In deze dorpjes mag geen politie, immigratiedienst, ... binnen.

2 November 2017

Zwemmen in maanlicht in zwembad van het hotel🌙✨✨✨
Roberto waterfalls Genieten van het prachtige uitzicht, lekker zwemmen en van de watervallen wandelen/springen!! 😳 Beetje schrik, vooral dat ik zou uitglijden, maar het was heel leuk! En mooi! 😊
Maya ruïnes van Palenque Kleine ruïnes dan in Chichen Iza. De hoogte van de Maya tempels was afhankelijk van het landschap: als er niet veel bergen waren, bouwden ze ook niet hoog.

1 November 2017

Dia de los muertos 💀 Vieren in bar van hotel in Palenque.
Jungle Lodge in Palenque. Mooi hotel midden in de jungle, niets anders dichtbij. Allemaal cabines als kamers. Leuke bar en restaurant. En super mooi zwembad!

31 October 2017

Cenotes tour: zwemmen in 4 verschillende cenotes en lekkere typical commida (lunch)

30 October 2017

Tweede hotel, in Merida
Merida Een gezellig stadje, niet veel te beleven. Wel een goede uitvalsbasis om ruïnes en cenotes te bezichtigen.
Mayan ruïnes van Chichen Iza 😍 De tempels zijn niet in 1 keer gebouwd, ze bouwden steeds voort op de vorige. Dus onder deze tempel vind je ook zo’n tempel en daaronder ook. Afhankelijk van het klimaat is de tempel gewijd aan een bepaalde god. Bij een droog klimaat: veel aandacht voor de regengod. Er gebeurde ook veel offers voor de goden. Op ze tevreden te stellen.

29 October 2017

1ste tequila van de reis!!
Hmm het eten is hier zo lekker! Lekker taco’s met lekker vlees. Lekkere ontbijtjes met eitjes.
Eerste hotel van de groepsreis. Veel chiquer dan verwacht! En alleen op de kamer! Woehoeww lucky me 😊 Straks de groep ontmoeten: spannend!!
Eiland cozumel ontdekken met fietstochtje
Playa del Carmen ontdekken. Een echte grootstad gericht op toerisme, maar wel met een leuke sfeer!
Lekker ontbijtje in hotel La Tortuga

28 October 2017

Aangekomen in Mexico! Klaar voor het avontuur!