United Kingdom, Netherlands · 9 Days · 11 Moments · April 2017

Londen and the with cliffs


10 April 2017

Mijn laatste dag in Engeland eindigt in Londen. Op een afstandje Kun je de stad erg goed zien. Omdat mijn vlucht om 7 uur sochtends ging, stond deze dag in teken van relaxen en genieten. Het Harry Potter museum en Chinese wijk werden nog bezocht. En daarna gingen de oogjes dicht.. op naar Nederland! Bye Londen, brighton en eastbourne.. 😃❤️ ik heb genoten!

9 April 2017

Wat een GEWELDIGE plek.. welkom to Engeland! De tocht begon al gelijk erg stijl. Met een paar trappen en heuvels bereik je de eerste berg. Het uitzicht was adembenemend. Op elke hoek stond een bankje.. in eerste instantie dacht ik dat dit voor de sier was, maar later bleek dat elk bankje een herinnering was aan een overleden persoon (er dat waren er op een gegeven moment best veel). Het was een prachtige dag, de zon scheen en het uitzicht was fantastisch. Ik heb nog nooit in mijn leven zulke mooie cliffs gezien. De natuur, de lange kust.. een woord WAUW! Hoe langer de tocht duurde, hoe emotioneler ik werd. Tijdens de wandeling waren er veel kruisjes en kaarsjes te zien van mensen die zich van het leven hebben beroofd. Volgens de receptioniste kwamen mensen uit de hele wereld in dit dorpje om zelfmoord te plegen. De stilte en de gedachte dat hier veel mensen hun laatste wandeling maken, raakte mij! Hoe mooi de omgeving ook is.. het zal voor vele twee gezichten hebben.

8 April 2017

De volgende dag ging ik gelijk met de bus naar eastbourn. Volgens de mensen in het drop waren hier de with cliffs beter te zien. Met de bus ( enkeltje €2,75) ben je binnen 30 minuten in eastbourn. Tijdens de busrit Kun je al genieten van de mooie natuur. Helaas zijn er in eastbourne geen hostels, dus werd het een goedkoop hotelletje aan de kust. Er was geen enkele toerist te bekennen. begrijpelijk dat alle huizen en panden daarom ook leeg staan. Veel mensen verlaten het mooie stadje eastbourne om in Londen te gaan werken. Morgen ga ik de bekende looproute lopen.. ik ben benieuwd:)..

7 April 2017

Het dure en drukke Londen heb ik achter me gelaten. Met als doel de kust van Engeland bezoeken. Ongeveer 1,5 uur met de bus ( pak de bus vanaf het Victoria station) ben je vanuit Londen in het mooie Brighton. Een kaartje kost ongeveer €8 euro, ten opzichte van de trein (€20) is dit het goedkoopste vervoermiddel naar bigthon. Ik sliep in een hostel dichtbij de kust. Voor maar €8 euro voor 2 personen was de keuze al snel gemaakt. Op de pier van brighton kun je jezelf vermaken in kermisattracties en speelhallen. Zoiets gek heb ik nog nooit gezien... zeker de moeite waard. In april is het koud in Engeland, vergeet niet je sjaal en muts ^^

6 April 2017

Laatste dag in Londen. Omdat alles zo ontzettend duur is heb ik het British museum bezocht. Entree is gratis en je kunt je er een halve dag in vermaken. Wat grappig dat niet alleen binnen kunst te zien is, maar ook buiten zijn mensen druk bezig. Bijzonder om te zien..

5 April 2017

Sint James park stond op mijn Bucket list. Nu ik de foto’s bekijk snap ik precies waarom. De tuinen zijn goed onderhouden en de monumenten in het park zijn mooi om te zien. Vanaf het centrum kwam ik mooie huizen tegen. Mijn lunch heb ik genuttigd in Nothing Hill, waar veel schattige winkeltjes te vinden waren.
Londen by night, yeah baby. Party modus on.. zak met geld mee en gaan. Helaas was het dagbudget na twee biertjes al op (€8 euro per bier + €25 euro entree in de disco).. de kroegen zijn zeker een aanrader. Neem wel voldoende geld mee ;-)

4 April 2017

De volgende dag heb ik een bezoek gebracht aan de Tower bridge. Wat een geweldige plek, zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

3 April 2017

Aansluitend heerlijk door Londen gewandeld.. natuurlijk mag de big ben, Londen Eye en Westminster palace niet vergeten worden ^^..

2 April 2017

Een heerlijke wandeling maken in het buckingham palace garden. Natuurlijk met een ijsje.. Mhm jammie.
Na een korte, maar gezellige vlucht begon mijn eerste uitstapje naar het Buckingham palace. Wat een ongelofelijke mooie plek, vooral de parken in de buurt zijn zeker de moeite waard. In april regent het vaak in Londen, wat voel ik me gezegend met dit pracht weer. Mijn eerste dag begint goed ^^