Hungary · 3 Days · 8 Moments · August 2017

De journi van Patrick & Isabel in Boepapest


20 August 2017

Aan alle mooie liedjes komt een einde, 't was een superleuke vakantie....alleen wat te kort 😉
Onze laatste dag in Budapest, rustig wat wandelen, winkelen, iets eten en drinken. Heel gezellig!

19 August 2017

De laatste avond in Boedapest een romantische rondvaart op de Donau. Vanop het water ziet alles er nog veel mooier uit!
Rond de middag dan verder langs de boulevard naar het heldenplein. Spijtig genoeg zat de hummer net vol en ging hij vertrekken...😀 Het park achter het plein was weer zeer mooi en gezellig met een mooi kasteel met water en fontein. Nadien zijn we dan terug gewandeld tot aan de synagoge waar vele gedenkstenen stonden uit de tweede wereldoorlog...even stilte. We zijn dan nog een ticket gaan kopen voor avondvaart op de Donau voor aperitief en lekker eten.
Vanmorgen na een lekker ontbijt eerst even langs de basiliek geweest, echt indrukwekkend...we werden er even stil van...heel mooi. We hebben een kaarsje laten branden voor onze kids, onze ouders en voor ons zelf. Nadien langs de winkelstraat tot aan de opera waar we een terrasje hebben gedaan aan het mooie café van de opera.

18 August 2017

Veel gewandeld vandaag en af en toe eens gestopt voor een drankje of gewoon om uit te rusten. We zijn via de brug naar de synagoge en de tempels gewandeld om dan via het royal palace en de fonteinen van het margareta eiland naar het parlement te gaan. In totaal bijna 23000 stappen, nu douchke en dan iets gaan eten.
Wat een mooie dag, stralende zon! Deze voormiddag zijn we richting ambassade gewandeld voor nieuw paspoort en dus andere kant van de oever. Veel mooie gebouwen, prachtige uitzichten en gezellige straatjes met toffe terrasjes.

17 August 2017

Aangekomen in Boedapest, lekker warm hier. Al wel paspoort en kleine portefeuille kwijt, waarschijnlijk gestolen. Allemaal niet zo erg, gewoon genieten van de eerste avond.