Netherlands, Brazil · 4 Days · 24 Moments · January 2018

28 January 2018

Dussss ik zit in het vliegtuig, helaas niet naast mama na heel wat drama en ook niet in de business! Er zat eerst een 65+ mevrouw met een ritsbroek die ze niet aan kreeg tussen ons in die weigerde te verplaatsen, ze had immers voor de stoel betaald. Toen kwam de stewardess naar mij toe met de vraag of er een stel met een baby kon zitten. Geen probleem, want mevrouw zei dat hierdoor 2 stoelen vrij kwamen en we alsnog naast elkaar konden zitten. Helaas waren wat andere passagiers het hier niet mee eens en ontstond er een akkefietje een paar rijen achter ons tussen stewardessen en passagiers. Uiteindelijk ben ik door een van de stewardessen op een plekje gezet en zit ik nu tussen een koude oorlog van de 3 passagiers naast me. Dit wordt misschien nog wel een spannende vlucht! Spannend...
Na ons 16e ritje met de auto (14x uber en 2x taxi) zijn we alweer op de luchthaven mét nieuwe schoenen, want mijn andere zitten nu in een plastic zak te dampen.
Op tripadvisor stond dit Italiaans&Japans restaurant, toen we eenmaal aangekomen waren mochten we kiezen wat het werd; beneden was Italiaans en boven was Japans. Wederom kon niemand Engels dus kwam de schattige zweetober wel 4x langs om te verifiëren wat we nou eigenlijk besteld hadden. Het eten was heel veel, maar erg lekker!
Schoenen nog niet droog...
Naar de trap in Rio geweest en daarna naar de boulevard Olimpico!
Om 9 uur ben ik naar de kerk geweest, het was een beatmis! Heel bijzonder, ik kon de liturgie prima volgen. Voor de zekerheid was ik redelijk bedekt gekleed maar dat had niet nodig geweest. Na de mis wilde ik een kaarsje opsteken maar daar deden ze niet aan. Voor wie geïnteresseerd is, de liturgie is bijgevoegd.
De kamer voor mezelf! Mama gaat naar het kerkje naast ons hotel

27 January 2018

Dat moment dat je in een restaurant zit met meer personeel dan gasten waarbij er 3 mensen komen op je bestelling op te nemen en met spiesen vlees langskomen om deze aan je te verkopen. Bijzonder
Ben ik weer, sorry voor de spelfout, hier gelijk mijn (Liesbeth) impressie van het bezoek aan het Museum of Tomorrow; architect: Calatrava, die van de bruggen in Hoofddorp
Mijn beleving van het museum!
Lekker gegeten bij Miako en nu zijn we bij het museum van de toekomst!
Lekker gelunchd bij een Japans restaurantje vlakbij het hotel, Mikao. Van Ellen weet ik dat er veel Japanners in Brazilië wonen, vandaar waarschijnlijk een aantal Japanners op een rij.
Even wat context bij deze foto; Dit waren onze mede passagiers voor de jungle tocht. Het was een bij elkaar geraapt zooitje; een jongen uit Parijs die alleen Frans sprak, Diego en Andrea uit Uruguay die amper Engels konden, twee vrouwen uit Argentinië die helemaal geen engels kon en onze reisleidster Jean die Portugees, Frans, Engels en Spaans kon. Foto is genomen nadat Diego & Andrea perse nog een keer in de stromende regen wilde wandelen door de jungle en vervolgens een foto wilde maken. Zo, hopelijk hebben jullie nu wat beeld ipv alleen 8 drijfnatte mensen in een jeep.
Verder was de jeep tour super leuk in de RAINforest

26 January 2018

Lekker gegeten!
Nog wat fotos van het shoppen en van de groene wandeling op de suikerbroodberg. Er zit ook nog een foto van mij tussen bij het Christus beeld waar mensen op de grond lagen om een foto te maken van het beeld wat niet te zien was door de mist.
Met de trein naar boven gegaan om Christus beeld te bekijken
Met de kabelbaan naar boven gegaan! Er waren ook wat gekke Duitse ouderen die ons achtervolgden en een man die Albert Hein heet.
Uitzicht vanaf de kamer, Suikerbroodberg met de top in de wolken
Goeiemorgen vanuit Rio!!

25 January 2018

Na het FaceTimen met het thuisfront op de rooftopbar een cola
We hebben genoten onderweg! We zijn nu in het hotel :)
We zitten business class!! Yaaaay
Wij zitten al bij de gate!