South Africa · 10 Days · 8 Moments · February 2017

De journi van Levia naar South Africa


21 February 2017

De eerste twee dagen op de L.R. Schmidt primary school zitten erop! De eerste twee dagen hebben we alle klassen geobserveerd op vraag van de coördinator. Hij wilt graag dat wij terugkoppelen aan hem wat wij goed en slecht vinden gaan. Qua vakdidactieken (hoe je leerlingen iets aanleert) weten ze echt al veel hier. Vooral bij de onderbouw komt het allemaal aardig dicht bij Nederland. Maar wat betreft het orde houden en de discipline heb ik toch wel echt mn eerste cultuurshockje gehad. Op deze scholen verschilt de aanpak van de leraren echt behoorlijk. De meeste leerkrachten schreeuwen tegen de leerlingen en we hebben ook een aantal leerkrachten tikken uit zien delen. Discipline is hier volgens de coördinator erg lastig. Voornamelijk door de thuissituatie van de leerlingen. Maar hier noemen ze een probleem geen probleem maar een uitdaging. Dus zo probeer ik er ook in te blijven staan! 💪🏼

19 February 2017

Geweldig introductiekamp gehad! De Afrikaanse studenten waren ook mee en het was heel leuk ze te leren kennen! Samen hebben we verschillende spellen gedaan om elkaar beter te leren kennen en beter te leren samenwerken. Daarnaast hebben we de avonden lekker bij het vuur gezeten en tot laat in de avond gedanst. Een geslaagd kamp!

15 February 2017

Vandaag 36 graden geweest.. pffff.. dat is even wennen! Gelukkig hebben we vooral binnen gezeten voor informatie over het project en om elkaar beter te leren kennen. Ook kwam er een hele enthousiaste man langs met super veel passie voor Afrika die ons wil helpen met eventuele reizen die we willen maken als we vakantie hebben. En zijn passie en enthousiasme heeft hij zeker overgebracht! Ik wil echt alles van Afrika en omliggende landen zien! Helaas laat mijn portemonnee dat niet toe, maar ik ga er alles proberen uit te halen wat er in zit! Nu zijn we weer lekker in ons koele huisje en zometeen lekker braaien (barbecuen) met de hele groep. We vonden namelijk een barbecue voor 10 euro in de supermarkt! Die konden we niet laten staan! Hopelijk is het zo wel wat meer afgekoeld!

14 February 2017

Blijkbaar wordt het water zo nu en dan afgesloten, omdat er een water tekort is. Dus hebben we lekker gedoucht bij Faysal en Gerben. En Faysal heeft ook nog dit oooooverheerlijke ontbijt gemaakt. Life is good!

12 February 2017

Na ook de tweede vlucht gemist te hebben en de bagage zoek zijn we dan toch eindelijk in Kaapstad. We zijn met koffers veilig aangekomen in ons huisje in Genadendal. En nu lekker naar bed pfffff.. ben benieuwd hoe Genadendal er uit ziet met daglicht!
Even wat proberen te slapen met een kopje thee..
Door vertraging hebben we de tweede vlucht naar Kaapstad gemist :( We vliegen nu naar Johannesburg en van Johannesburg naar Kaapstad. Even een tegenvaller.

11 February 2017

In het vliegtuig naar Doha! Afscheid genomen van iedereen :( Maar het avontuur kan gaan beginnen!