United Arab Emirates · 10 Days · 10 Moments · March 2018

De journi van Irene naar United Arab Emira)..


27 March 2018

27-03-2018 Vandaag hebben we een boottocht gemaakt. Liam,Anna en Michel hebben ons vandaag hiermee verrast. En helaas vliegen we nu terug naar Nederland Abu Dhabi je bent fantastisch.

26 March 2018

26-03-2018 zijn we naar het strand van het Hilton hotel gegaan. De entree is 105AED. Op het strand staan lekkere ligbedden met dikke kussens. Er is een Happy Hour van 17.00u tot 20.00u, je betaald dan voor een wijntje of cocktail 26AED. Je ziet vanaf dit strand de prachtige skyline van Abu Dhabi.
Vandaag 24-03 vieren we Simone haar verjaardag. Eerst lekker uitslapen ( ‘S nachts wordt het regelmatig 4.00u) daarna boodschappen doen in de grote supermarkten, waar ze werkelijk alles verkopen. En inkopen bij Stop een slijterij waar ze volop alcohol verkopen. Een fles rode wijn koop je hier voor €5,00. Nadat we boodschappen hadden gedaan, hebben we onze haren laten wassen en föhnen. Wat een luxe allemaal. Thuis gekomen snel hapjes gemaakt en ons opgetut voor de avond. Ans had speciaal damesschoenen aan gedaan 😂Let’s party🎶🎶🎶

25 March 2018

25-03-2018 De tijd vliegt voorbij, vannacht tot 6.00u gefeest. Ff bijkomen in het zwembad. ‘S avonds zijn we wezen wandelen langs het strand. Hier vind het Mother of the Nation Festival plaats.

24 March 2018

23-03-2018 hebben we de Al Khatem woestijn bezocht. In de adembenemende duinen tussen de hoofdstad van de VAE en de Oasis City Al Ain liggen hoge duinen en langgerekte zandvalleien die garanderen dat het enerverende 'dune bashing' nooit verveelt, Simone is hier al 8x geweest. De uitgestrektheid van het gouden zand en de ongerepte zandduinen, valleien, kamelen, gazelles en het golvende landschap zijn een uitdaging om te ontdekken. En midden in de Al Khatem woestijn – iets meer dan een uur rijden van Al Ain en Abu Dhabi - ligt Arabian Nights Village, een speciaal gebouwde retraite die overnachtingen aanbiedt in tenten en huizen met airconditioning, die zorgvuldig ontworpen zijn en lijken op traditionele woningen, maar met modern comfort. De retraite heeft een zwembad, een restaurant die een verfijnde Arabische keuken opdient, en er worden tal van woestijnactiviteiten aangeboden.

23 March 2018

22-03-2018 vandaag hebben we een “rustdag” 😂Eerst lekker naar Corniche beach, dit strand is gelegen langs de bekende Corniche Road. Het is een veilig strand waar genoeg lifequards zijn. In Abu Dhabi kun je veel verschillende prachtige stranden vinden. Sommige stranden zijn bekroond met de blauwe vlag. Dit betekend dat het strand en het water schoon zijn en het strand goed wordt beveiligd door lifeguards. Het weer is heerlijk in maart. ‘S avonds zijn we ff in vogelvlucht door de WTC Mall “gerend” bijna te laat voor onze volgende afspraak. Om 20.00u hadden we gereserveerd bij restaurant Circo in hotel InterContinental Abu Dhabi hier hebben we heerlijk gegeten. Na het eten zijn we het Hilton hotel uitgeweest ook hier wordt Alcohol geschonken. Vanwege de strengere islamitische wetgeving is in tegenstelling tot het naastgelegen Dubai het nuttigen en verkrijgen van alcohol in Abu Dhabi een stuk lastiger. In diverse restaurants, hotels, clubs en bars mag er alcohol worden genuttigd.

22 March 2018

Vandaag hebben we Dubai bezocht. Allereerst zijn we richting de Dubai Marina gegaan. Daar hebben we een 90 minuten durende cruise per RIB (Rigid Inflatable Boat) geboekt voor 180 Dirham (AED). Zie de jachthaven van Dubai, de kunstmatige archipel Palm Jumeirah en nog veel meer. De boot is ontworpen om snel te manoeuvreren, terwijl we vanaf het water genoten van een ongehinderd uitzicht op de beste attracties in Dubai. We vaarde langs prestigieuze hotels, zoals Atlantis, The Palm en de Burj Al Arab, en langs enkele koninklijke paleizen. Daarna hebben de Burj Khalifa bezocht. Deze toren, het hoogste vrijstaande gebouw ter wereld, zeker bezoeken. Alles heel dicht bij elkaar,de Mall of Dubai,het plein met de Dubai fonteinen (met de grootste lasershow ter wereld geprojecteerd op de Burj Khalifa) geven je een kippenvel gevoel,het zeeaquarium,alles in of rond de Burj Khalifa. Prachtig om te zien!

20 March 2018

Vandaag hebben we o.a de Sheikh Zayed Mosque en Heritage Village bezocht. De grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten is de Sjeik Zayed Moskee. Deze fraai vormgegeven witte moskee heeft Moorse, Mongoolse en Arabische invloeden. De moskee biedt plaats aan maar liefst 40.000 moskeegangers. Indrukwekkende elementen in de moskee zijn het grootste tapijt ter wereld (5627 vierkante meter) en de grootste kroonluchter ter wereld. Abu Dhabi Heritage Village Deze reconstructie van traditionele oasewoningen en beroepen laten een glimp zien van het vroegere leven in Abu Dhabi zien. Zeker de moeite waard om te bezoeken.
We hadden een super vlucht ✈️ met de KLM, om 8.10u geland op Abu Dhabi International Airport. Na aankomst in ons “hotel” 😉 werd het een super gezellige boel. Om 4.00u naar bed, We krijgen vandaag een druk programma. Harry laat ons vandaag de stad in vogelvlucht zien en het complex van AL-Jazira waar hij training geeft. Vanochtend wakker geworden op 50 hoog en wat een fantastisch uitzicht ❤️

18 March 2018

Morgenochtend vliegen Ans en ik naar Abu Dhabi met de KLM, een bestemming die ik zelf nooit zou kiezen als vakantiebestemming, en vraag mij niet waarom #meerhetgrotezandbakidee#. Onze vriendin Simone is geëmigreerd en deze week jarig. De weersvoorspellingen zijn geweldig tijdens ons verblijf. Ik zeg Abu Dhabi verras ons. Wij zijn er klaar voor😃.