Netherlands, Australia · 33 Days · 730 Moments · October 2017

De journi van Ilka naar Australia


1 December 2017

Gisteren laatste dag met de familie in brisbane, met z’n alle naar een park in de buurt geweest gespeeld met Johan en lekker gebarbaqued. En dan komt het onvermijdelijke, opruimen en koffers inpakken, ‘s avonds met Dennis, Desi en James naar een bar onder de brug geweest wat gegeten en gedronken het was erg gezellig. Aan het einde nog wat foto’s bij de rivier en de brug gemaakt en afscheid genomen van James en Desi.

29 November 2017

Vandaag een regendag niet koud maar veel regen, dus op naar een shoppingmall. Lekker gelunched en natuurlijk moest er nog wat gekocht worden, want het einde van ons verblijf zit er aan te komen. Daarna naar huis en rustig aangedaan, 21.30 licht uit oogjes dicht.

28 November 2017

Vandaag rustig opgestaan en na het ontbijt naar het National park voor een wandeling langs de kust, Ilka en ik zijn allebei goed verkouden , het was dan ook een verzoeking in die warmte maar de natuur maakt een hoop goed. Nog even wat eten en dan de terugreis begon,weinig bijzonderheden te melden om 21.00 uur lekker naar bed en hopelijk morgen weer wat beter.

27 November 2017

Vandaag op weg naar Noosa het laatste appartement in de serie van velen, eerst de auto opgehaald in het centrum van brisbane een klepper van een auto, Toyota kluger , een uurtje of twee rijden en we zijn er. Gauw spullen wegzetten zwemkleding aan en naar het strand lekker hoor alleen is het een stuk koeler dan in cairns , ‘s middags een lekker visje gegeten en ‘s avonds een ommetje gemaakt.
Wat lekkers voor onze Fab
Noosa is erg mooi
Dit is bij het appartement
Overdag en bij avond
Heerlijk baramundi gegeten
Op het strand van Noosa
Op het strand van Noosa
Kamer voor onze Fabien
Keuken, woonkamer, wasruimte
Kamer voor de Catelanen
Heerlijk appartement, goed gelegen en dit is onze slaapkamer voor vandaag en ons badkamer

26 November 2017

Vandaag zondag, rustdag lekker thuis gebleven Jane en Jerry hebben wat vrienden uitgenodigd en hebben gezamelijk de dag door gebracht.
James had Wiskey meegenomen
Dennis met Fabien
Druk bezig met z’n allen
Eten (saté ) voorbereiden voor vanmiddag

25 November 2017

Vanochtend opgestaan na een goede nachtrust, een overdadige rust Ilka gaat wel wat beter maar is nu bijna haar stem kwijt en nog niet echt koortsvrij ik hoop dat het snel de goede kant op mag gaan. Dus vandaag maar een beetje dichtbij gebleven , we zijn naar Paddington geweest naar een antiquemarkt best wel een stuk gewandeld en de zon scheen behoorlijk dus alles bij elkaar best wel vermoeid. Het is nu 18.30 uur het begint te schemeren en straks naar bed helemaal geen straf hoor.

24 November 2017

Vandaag heel rustig aangedaan, met m’n verkoudheid gaat het ietsjes beter. Ton is vanochtend met onze Spaanse vrienden naar Lone Pine (dierentuin) geweest. Ik ben lekker thuis gebleven en ‘s middags zijn we naar de City, South Bank en Westend geweest was gezellig.
Ietsjes te duur

23 November 2017

Smullen
Jean heeft lekker gekookt
Blij om bij de familie te zijn
In het vliegtuig naar Brisbane toe
Op het vliegveld van cairns even bakkie koffie gedaan
Vandaag verlaten we het resort in cairns, we vliegen om 12.30 uur naar Brisbane! We worden opgehaald door Dennis en dan zien we de familie gelukkig weer.

22 November 2017

Vandaag niks gedaan vanochtend naar de apotheek geweest want ik hoes m’n longen uit m’n lijf. Rustig aan bij het zwembad gezeten en gegeten. Ik heb het warm en koud ik ga zo m’n bedje in. Fijne dag iedereen kusjes van ons
Dat was het voor vandaag ❤️🌺
Gezellig met ton ff een lunch gedaan
Fab lag lekker te pitten hij is ook zo moe

21 November 2017

Laatste dag van de drie daagse, deze keer konden we een uurtje langer blijven liggen en als je dan bij de receptie staat wordt er gebeld dat de trein in onderhoud staat en je nog een uur later wordt opgehaald met een ander programma ter compensatie Ilka ging compleet uit d’r stekker. De bus werd deze keer bestuurd door een ouwe Engelsman, die heeft alles keurig uitgelegd en geregeld en de dag kon alsnog beginnen. We zijn als eerste bij de dieren begonnen cassowarie is bij uitstek een vreemde vogel, dingo’s, krokodillen, koala’s, kangaroe’s en reptielen. Ilka had de neus er een beetje van vol dus op naar de winkels, we hebben nog een Fish and chips gegeten en zaten we er doorheen. Met de skyrail over de boomtoppen scherend onze weg naar benden gevonden en met de bus weer naar het appartement .
Als afsluiter heerlijk gegeten in het restaurant van het resort
Daar zitten we dan met z’n drieën
Een ervaring rijker
Uitkijkpunt wat een uitzicht zo mooi watervallen gezien
Wat een uitzicht schitterend
Sky rail geweldig
Dit hebben we gekocht alleen in de kleur wit
Alles te zien in Kuranda
Genieten
Ik heb ze weer kunnen aaien
Dingo en casso warie
Prachtige planten
Allemaal vruchten
De dag begonnen met een lekkere cappuccino

20 November 2017

Vandaag zijn we naar Palm Cove, Fitsroadisland Ellis beach, Port Douglas, Mossman,Daintree Cow bay geweest en nog veel meer Vandaag de tweede excursie dit maal naar het tropisch regenwoud . Om half acht opgehaald , in de bus een schots echtpaar, een Duits meisje en een van oorsprong Franse chauffeur. ‘s Ochtends een deel van het woud gezien, port douglas en om 11.00 uur koffie / thee met scones na nog wat stops die het bezoeken en bekijken waard zijn, was het tijd voor de lunch. We hadden vis ( baramundi ) met salade en tropische vruchten waarover we uitleg kregen. ‘s Middags de Daintree rivier op en krokodillen gespot, daarna naar cape tribulation voor nog een stuk regenwoud en een strandwandeling. Onderweg naar huis nog een lekker ijsje op en om half zeven weer thuis afgezet.
Deze trip is een aanrader voor iedereen die naar Aussie gaat
Zelf gemaakte ijs met vruchten van eigen bomen Yammie
Ben zo blij om hier te zijn
Uitkijkpunt mooie foto’s weer gemaakt
Dat waren beestjes die alleen in die plant te vinden is
Fabien moest natuurlijk een kijkje nemen in de boom
Alles wat we hebben gezien tot nu toe is niet te beschrijven zo mooi
Langs de kant van de weg waren theevelden
Walu wugirriga lookout
Hier weer een tussenstop gemaakt
Krokedillen gezien!!!
Zo gaaf en rustig daar maar we hebben 2 krokodillen gespot we hadden geluk dit keer.
We zijn met een fluisterboot de rivier opgegaan op zoek naar krokodillen
We hebben ook uitleg gekregen over de vis en het fruit wat op ons bord lag herkomst enz.
We hebben daar baramundi (vis) gegeten.
Bij dit restaurant hebben wij gelunched
Het zeker de moeite waard om dit te bezoeken er was ook nog een winkeltje met mooie spulletjes
De ongevraagde gast, zie ook de volgende foto
Het water was even verfrissend
Rain forest Oo het is zo mooi daar
Gelopen over de creek bridge (hangbrug) hij schommelde behoorlijk leuke ervaring
We zijn na de thee en de scones weer op pad gegaan naar Marrjanga een mooie wandeling in de tropical rain forest
Tussenstop gedaan met verse scones met jam was heerlijk en gezellig
Haven Port Douglas
In Port Douglas hebben wij in het kerkje ons 40 jarige huwelijk nog even gevierd. ❤️ De andere 2 foto’s is van de binnenkant van het kerkje
Kerkje in Port Douglas
Uitzicht bij Port douglas
Palm Cove schitterend om daar te wandelen

19 November 2017

Trots op m’n mannetje een echte rat in het water
Daar gaat Ton weer, hij kan er geen genoeg van krijgen
Helemaal blij en dit had ik niet willen missen
Ik ben onder begeleiding gegaan!! Was perfect!!
Daar gaan m’n mannen
Daar zitten ze dan, ff alles nakijken of alles goed zit
Zo leuk
Daar staan m’n mannen klaar om in het water te gaan
Goed insmeren
Luisteren wat ze te zeggen hebben over veiligheid op de boot
Gezellige Dane ontmoet
Vele papier werk wat je in moet vullen voor je mag duiken
Gearriveerd op de plaats van bestemming
In de bus
Vandaag worden we opgehaald om naar de great barrier reef te gaan. Spannend!! Het weer is schitterend we zijn happy. Na een wat mindere nacht ( slecht geslapen , warm ), staan we om 07.00 uur op de bus te wachten die ons naar de boot brengt om naar “ the great barrier reef “ te gaan. Bij het aan boord gaan worden snorkel met masker, zwemvliezen en een pak uitgereikt tegen eventuele kwallen. Daarna moet je een formulier invullen met je medicatie en kwalen, dit alles voor als je wilt duiken met flessen, natuurlijk hebben fabien en ton zich hiervoor opgegeven . Na de uitleg over do’s and don’t-s heeft fabien wijselijk besloten dat dit misschien een beetje veel van het goede was en hebben ze beiden er maar vanaf gezien, het werd snorkelen. Ilka heeft ze een behouden vaart gewenst en de zegen na gegeven, zelf wilde ze nog even de kat uit het rif kijken, maar met zoveel enthousiasme in het water kon ook zij het niet droog houden en met begeleiding ging zij ook op weg. De kleuren zijn prachti
Wachten op de bus

18 November 2017

Ze hebben heerlijk gegeten.
Lekker sla gemaakt
Vandaag heb ik in het appartement gekookt
Aan Fabien daar kan ik niets zien of hij nou wel of niet een kleurtje heeft gekregen
Maar Ton daar en tegen is een beetje verkleurd
Zielig in Brisbane regent het zo hard, sneu voor onze Spaanse vrienden.
Zaterdagochtend 07.00uur wakker zonder wekker een apart fenomeen , de dagen zijn inspannend vroeg naar bed geen probleem. Zijn weer naar de stad geweest omdat er op de esplanade een zaterdagochtend markt was waar fabien dan eindelijk zijn boemerang gekocht heeft en daarna natuurlijk dat gigantische shopping center in waar volgens goed vrouwelijk gebruik wat winkels bezocht zijn en je raad het al de garderobe is weer aangevuld. Vanmiddag toch nog even de receptie bezocht om zeker te weten waar we opgehaald worden voor onze tours, want morgen staat het Great Barrier Reef op het programma wat we niet mogen missen daarna lekker bij het zwembad een beetje afkoelen. Daarna thuis gekookt en weer rustig aangedaan. De familie in brisbane gesproken en vroeg naar bed vandaag.
Fab z’n boemerang gekocht
Alles is leuk
Hier maar geen kleding kopen voor Nina
In de stad bij de haven
Fabien wakker gemaakt

17 November 2017

Vandaag rustig aangedaan, we waren rond 07.30 uur opgestaan thuis ontbeten en even gesproken met onze vrienden die in Brisbane zijn. We zijn naar een super groot winkelcentrum in de stad geweest om onze boodschappen te doen. Daarna terug naar huis om ff te relaxen bij het zwembad. Rond 17.00 uur naar huis douchen en naar de stad geweest om daar te eten en naar een markt te gaan. Straks ons bedje opzoeken, hier liggen we al om 21.00 - 21.30 uur heel wat anders dan thuis. Maar het is hier warm, vroeg donker en de dagen zijn voor ons erg intensief.
Was erg lekker
In de City
Te duur voor ons
Parkeren op vrijdagavond en in het weekend gratis
Fabien lig lekker op z’n bedje
Beetje erg groot he die spruitjes hier
Kerstboom staat al in het winkelcentrum
Dat was vanochtend om 07.30 uur

16 November 2017

Onze vrienden in brisbane
Italiaanse fruitverkoper langs de weg laat ons kennis maken met rietsuiker
Onderweg lekker fruit en groente gekocht
Zwembad by night
Hallo allemaal daar zijn we weer, We zijn vanochtend uit Townsville om een uur of negen vertrokken, al gauw wees de temperatuurmeter 32 Gr. aan. De Highway zoals ze het hier noemen is niet meer dan een opgewaardeerde provinciale weg waar je bij iedere kruising en elk dorpje van 100 km terug moet naar 80, 60, 40 en omgekeerd de weg zelf was OK we hebben wel anders mee gemaakt. Onderweg mooie vergezichten, bergen en bananenplantages. Om drie uur ingechecked en na de spullen een plek te hebben gegeven lekker het zwembad in om alle vermoeienissen weg te spoelen, zijn nog even in het winkeltje van het resort achter een pilsje aan geweest maar 8 dollar voor een blikje dan vergaat de dorst snel.
Even lekker zwemmen
Terras
Heerlijk groot appartement
Ons verblijf voor 7 dagen
Bij receptie
Onderweg veel bananendozen gezien
Onderweg
Als je afreken voor de benzine moet er natuurlijk ook een ijsje bij voor Fab
Even tanken onderweg

15 November 2017

Vandaag om 09.00 uur uit Airlie Beach vertrokken voor een betrekkelijk korte rit 275 km. De temperatuur liep al gauw op naar gemiddeld 31 Gr. , het landschap komt al enigszins vertrouwd voor, bomen, vergezichten, kilometers langgerekte wegen en koeien ditmaal achter hekken ( rijdt wel zo prettig ), de enige afwisseling waren wegwerkzaamheden waardoor wij pas om 14.00 uur in Townsville aankwamen. We hebben een mooi groot appartement dicht bij het centrum en de boulevard, Ilka was hier al eerder geweest 20 jaar geleden het hotel stond er nog verder stelde het centrum niet veel voor de boulevard daarin tegen was wel mooi en daar hebben we voor het eerst deze vakantie Fish and chips gegeten, daarna snel naar het appartement en slapen, morgen naar Cairns kunnen we een beetje uitrusten.
Lekker
De wandeling die we gemaakt hebben
Fab hihihi
Fish and chips
Echt mooi hier
Blij
De tijd heeft hier stil gestaan
Vandaag 2 uurtjes gewandeld naar het strand
Echt gaaf om weer ff gezien te hebben
Veel veranderd in het hotel maar het is en blijft een mooi hotel
20 jaar geleden heb ik in dit hotel gelogeerd, ik was hier James onze vriend
We kunnen weer wassen, iedere dag wassen we onze kleren en doen ze de volgende dag weer schoon aan!! Had gewoon minder kleding moeten meenemen!!!
Fab z’n douche
Ons balcon
Onze douche
Wij slapen in deze kamer
Fab slaapt in deze kamer
Fab op verkenning, in welke kamer mag ik slapen
Het was weer schoon en netjes
Ons verblijf voor 1 nacht
Fab happy
Zo apart
Fabien een paar meegenomen voor in het appartement/hotel
Mangobomen
Inmiddels 33 graden
Eindelijk kleur onderweg gezien
On the Road
Ik zag een bloemenwinkel 20 tulpen voor 50,00 dollar !! Nou echt niet
Even tanken voor we vertrekken

14 November 2017

Onze kotszakjes
Maar goed onze magen hebben het overleefd en we hebben leuke middag op het strand beleefd, heel fijn zand net als in een vogelkooi en het water was best warm. Wat gezwommen en gewandeld en voor je het weet was het weer tijd om terug te gaan, nu gelukkig met wat minder deining. Het is al weer donker als we terug lopen naar het appartement , eten klaar maken en spullen opruimen voor de reis van morgen.
We zijn twee dagen in Airlie Beach en voor de ontspanning gaan we vandaag met een cruise naar de Whitsundays. Nou ja ontspannen we worden best wel een beetje moe van al dat gereis en vroeg opstaan, dus vanochtend eerst maar wat boodschappen gedaan en dan wandelen naar de haven, volgens de plaatselijke bewoners maar een half uurtje lopen. Gelukkig scheen de zon niet maar was het om 10.00 uur al 27 Gr. en dat half uurtje bleek ook wat langer te duren, maar goed enigszins bezweet op de boot gestapt en een uurtje varen naar Hamilton Island om over te stappen op de volgende boot die ons naar Whitehaven Beach zal brengen. Nadat de kapitein wat wetenswaardigheden over de eilanden die we passeerden had verteld deelde hij mee dat de zee ( oceaan ) nu een stuk rustiger was, z’n stem was nog niet uit de luidspreker of de bemanning begon lege zakken uit te delen die wij dan konden vullen als de golven te hoog werden, want het bootje ging toch aardig op en neer.
De tortelduifjes
Fabien is blij eindelijk kan hij zwemmen
Hamilton
Echt gaaf om dit allemaal mee te maken
Op de boot
Lekker bakkie thee en koffie
Apart
❤️❤️
Het is daar zo mooi
In Airlie beach is het schitterend weer op het moment het is nu bijna 08.00 uur. Ik zit nu even in het zonnetje op het balkon te genieten. We vertrekken zo om onze excursie te doen naar de whitehaven, de excursie duurt ongeveer 6 uurtjes. Fijne dag allemaal en tot vanavond.
Van ons appartement gelopen naar Airlie Beach
Eerste zonneschijn in Airlie beach

13 November 2017

Dit keer ging de reis naar Airlie beach voortvarend wel tegen onderweg gehad. We hebben de lunch in Makay gedaan en nu zitten we in onze appartement. Morgen hebben we om 11.30 uur een excursie naar whitehaven beach. Alles heb ik al klaar gelegd om mee te nemen voor onze excursie.
Onderweg er naar toe even een foto genomen
Ons verblijf voor twee dagen in Airlie beach
De goedkope winkel
Boodschapjes gedaan
Een broodje gegeten in Makay
Onderweg naar Airlie Beach
Fabien lag zo lekker te slapen, toch moeten wekken voor de reis naar Airlie beach
Goedemorgen, het is hier 07.00 ‘s ochtends ik zit te genieten van het mooie uitzicht. De wekker staat voor de mannen op 07.30 uur, we willen om 09.00 uur uitchecken. De reis gaat naar Airlie beach vandaag.
Voor we weggaan nog even een mooie foto gemaakt vanaf ons appartement in Rockhampton.

12 November 2017

Goed aangekomen in Rockhampton, de reis was bijzonder we hebben van alles gezien, natuur, dirt roads, overstekende koeien, Ton een blaastest moeten doen, maar de moeite waard allemaal. Het is alleen erg stil, we missen onze vrienden en onze familie!! We verblijven hier maar 1 nachtje, het is een schitterend appartement we zitten op de 9e verdieping pracht uitzicht. We gaan zo onder de lakens want het was een lange reis. Tot morgen allemaal.
Uitzicht vanaf de 9e verdieping
De keuken
Mooie woonkamer
Hij had ook een eigen badkamer
Fab zijn slaapkamer
Zag er heel netjes en schoon uit
Onze slaapkamer met badkamer
Ons appartement in Rockhampton
M’n mannen even de benen strekken
Dirty roads
Wel mooi hoor
Even een stop in the middle of no where
Tuurlijk hebben we onderweg regen gehad.
Ton heeft het goed gedaan, petje af want is toch een reis van 7 uur rijden.
Fabien hadhet algauw gezien, al die indrukken in Australië ons ventje is moe.
Dit is nog Brisbane bij onze familie, we zijn klaar om te vertrekken naar Rockhampton
Jerry geeft Ton nog goede raad voor onderweg.
Vandaag vroeg opgestaan, het is hier mooi weer in Brisbane en waar we naar toe gaan wordt het alleen warmer!! Vandaag moeten we zes uren rijden naar Rockhampton, daar verblijven we een nacht, en natuurlijk even rondneuzen in Rockhampton. We gaan zonder onze Spaanse vrienden reizen hij ligt helaas nog in het ziekenhuis.

11 November 2017

Goedemorgen allemaal, vandaag samen met Dennis een cultureel rondje door Brisbane gemaakt. We wilden met de trein naar het centrum maar de spoorwegen hadden bedacht in dit weekend aan het spoor te werken dus werd het met de bus naar het centrum. We hebben musea, kerken, oude gebouwen en parken bekeken. Deze wandeling duurde zo’n 17 km. isidro en Marrie Angeles zijn nog in Sydney.
Hier ben ik 20 jaar geleden geweest
Ook in Brisbane strijden ze voor onafhankelijkheid in Catalunia.
Doe ik het goed!!
De binnenkant van the City Hall was zo mooi
Edward Street waar de meeste Backpackers vertoeven.

10 November 2017

Haute cuisine
Yammie Yammie
We zijn vanochtend naar Brisbane Botanic Gardens geweest, super mooi en heel groot we hebben een mooie wandeling gemaakt. ‘s middags ben ik met fabien, Desiree en Jean naar Indooroopilly (shoppingcenter) geweest. Vanavond eten we lekker vis ik heb verse zalm gehaald met groene asperges dat gaan we grillen met sla. Dennis maakt roasted patatoes.
Botanic Garden
Genieten
I love Johann ❤️
On The Rocks
Het is net of er iemand achter mij is.
Botle tree
Muzikaal duo
Banzai
Zonder handjes
Bamboe, het voelt zo thuis
❤️❤️
Zo mooi ❤️