Italy · 8 Days · 19 Moments · October 2017

Schoolreis Sardegna


15 October 2017

Vandaag gaan we weer naar huis🏠! By by Luisa, onze geweldige hospita. Daarna nog een capucinno op Via Roma om vervolgens met de trein naar het vliegveld te gaan voor onze terugreis via Milaan!🛫

14 October 2017

Om 18.30 uur borrelen we nog met de hele groep bij Viola en gaan daarna met een kleiner groepje uiteten bij soregeta. Hier hebben we al eerder geheten deze week. Het is weer heerlijk. Tonijn in een sesam korst met groente en de dolce is ricotta met koek kruimels, chocolade en vers fruit. Heeeeeerlijk!
Vanochtend uitgeslapen en lekker "piano piano" gedaan. We bezoeken een tentoonstelling in het Palazzo di città in het Castello met zwart wit foto's uit de jaren 50 en 60. We komen midden in een demonstratie van de gepensioneerden terecht. S'middags lekker naar la spiaggia🏖. Het is prachtig weer🌝.

13 October 2017

Vanavond eten we bij de zus van de hospita van Marjan en Merita buiten de stad. We verzamelen bij la fermata. We eten uitgebreide antipasta, pasta op Sardijnse wijze met worstjes, de secondo is varken en worstjes van de bbq en het toetje is ook een specialiteit van Sardinië. Dit is een soort bladerdeeg gevuld met verse kaas en honing. Ook zingen we nog een zelf gemaakt lied voor Natalia.
S'middags geluncht in het centrum en door de stad geslenterd.
Na de opdrachten op de makt gaan we terug naar de school voor de afsluiting. De diploma uitreiking!
Vandaag onze laatste lesdag. We gaan naar de mercato San Benedetto, de grootste overdekte markt van Europa!

12 October 2017

Na de opera zijn we gaan eten bij Basilio ( op aanraden van il direttore, Aldo). Een heerlijke orata 🐠gegeten en melanzanne con tomato, deze was toch lekker!
Vandaag met de les naar een boekenwinkel. Uitleg en opdrachten gehad. S'middags door de stad geslenterd en s'avonds naar de opera. Il diretorre logeert in onze b&b!

11 October 2017

Vanmorgen een Italiaanse film bekeken 'la Mafia ucidde solo d'estate en daarna besproken. Geluncht in de stad en vervolgens met de bus naar het strand. S'avonds gegeten in la famosa 2, pizza!

10 October 2017

Vanavond na een lange zoektocht gegeten op een mooi plein bij Fantasmi. Heerlijke antipasta en vervolgens gegrilde groente.
Vanochtend les van Sylvia. In de pauze een cappuccino ☕️ al bar. We eindigen op het terras om te oefenen onder het genot van een non alholical aperitief, Kardinale (Campari met arancia ( de niet zoete)).s'middags maar het strand geweest⛱.

9 October 2017

s'avonds heerlijk gegeten bij la Segrete,🐠.Na het eten 0m 22.45 snel naar huis voor onze competi😬
Vandaag eerste lesdag bij L'Accademia in San Giovenese. Wel weer even wennen! S'middags een stadswandeling door centro storico.
Vanochtend les van Sylvia! Tijdens de pauze een cappucino al bar☕️.We eindigen op terras om te oefenen met een non alholica aperitief, kardinale (campari met arancia mele). S'middags naar het strand⛱.

8 October 2017

Bij terugkomst in Cagliari een terrasje met een Aperol Spritz!
Ma een picknick lunch gaan we nog naar een miseum over de Nuraghi bij een kasteel en kerkje.
Na een heerlijk ontbijt pm 08.30 uur op weg naar de bus voor onze excursie van vandaag. We gaan maar een Nuraghe, wereld erfgoed en dateert uit 1500 v Chr.

7 October 2017

Vandaag via Milaan naar Cagliari gevlogen. In Cagliari hartelijk ontvangen door Luisa, onze 'huisbaas' van de B&B. We mogen alleen maar Italiaans praten! We zitten dichtbij de oude stad.