Ireland, Netherlands · 5 Days · 5 Moments · April 2017

De journi van Geert en Anneke naar Ireland


1 May 2017

Vandaag naar de grote stad. Via Greystones met de trein naar Dublin. Mijn haren en baard zijn ondertussen bijna net zo lang als die van John de Wolf in zijn hoogtijdagen. Ik moet dus hoognodig naar de kapper. Maar niet voordat we gegeten hebben in een mooie Pub met hul vul bier van 't tap. Daarna naar de stoerste barber /piercing/Tatoo/coffeeshop van Dublin die ik kon vinden. De kappers zagen er niet echt als opgeleide kappers uit. Meer creatievelingen die ook wat bij willen bijverdienen op zaterdagmiddag. Anneke zag de angst in mijn ogen dat ik er als een mislukte hipster met een foute Tatoo in mijn nek uit zou komen maar ik had weer eens te veel vooroordelen. Door een ware hairartist werd ik geknipt en geschoren.

30 April 2017

Het regent, vandaag dus lekker toeren. Over smalle weggetjes en stenen bruggetjes langs een kerkje. Even binnenkijken en een kaarsje aansteken. Even later hebben we geen keuze. In de middle of niks stuurt een parkeerman in een fluoriserend oranje hesje ons een weiland op. Er is blijkbaar iets te doen en hij gaat er vanuit dat wij hier ook heen willen. Vol verwachting en 5 euro verder laten we ons verrassen. Blijkt het een super saaie open dag van een hondenasiel. Na een lunch in het sfeervolle Greystones nog even tegenover blieken bij "the bookies". Een typisch Iers paardengok bureau. Ik wist niet dat ze nog bestonden.

28 April 2017

Na de eerste aankomstdag 's avonds gegeten te hebben bij Wicklow Heather en de ochtend daarna een echt Iers ontbijt te hebben gehad met bacon, sausages en bloedworst. Genoeg pap in de benen voor een stevige wandeling door de Wicklow Mountains. Als professioneel bergbeklimmer een simpel bergje van 925 meter. Vanuit de top beloond met prachtig uitzicht over Glendalough.

27 April 2017

Zo maar een greep uit een aantal Ierse waarschuwingsborden. Stoute honden krijgen de doodstraf!
Just landed in Ireland! "That's one step for a small man, one giant leap for mankind” (Of hoe ging die uitdrukking ook alweer)