Germany, Croatia, Slovenia · 13 Days · 16 Moments · August 2017

De journi van Evelien naar Croatia


31 August 2017

Laatste dag. De bergen in gewandeld en nog naar het strand geweest. En uit eten 's avonds bij Laguna

30 August 2017

Naar Istralandia geweest een water pretpark. Supervette glijbanen.
In Opatija gelopen langs de Lungo Mare. Nog wat souvenirs gekocht en nog lekker uit eten. Pizza yummie

28 August 2017

Via de tolbrug naar het eiland KRK gereden. Eerste stop Vrbenik maar helaas geen parkeerplek. Doorgereden via binnenland met allemaal druiven en heuvels naar Baska in het zuiden. Geen probleem met parkeren. Mooi plaatsje aan zee. Over de boulevard gelopen. Ook nog aan de boulevard heerlijk vis gegeten. Via Punat en binnenland weer terug. Bij thuiskomst 's avonds pittige regenbuien met onweer.

27 August 2017

Grot in Slovenie bezocht prachtig met canyons met water tot 140 meter onder de grond. En daarna lekker zwemmen in het zwembad.

26 August 2017

Prachtig dorpje Kastav met magnifique uitzicht op Opatija Cres en KRK

25 August 2017

Gisteren een relaxdag eerst boodschappen gedaan en's middags naar strandje op 20km. Heerlijk water om in te zwemmen en heel helder.

24 August 2017

Na uitgebreid ontbijt richting Rovinj. Het was een prachtig stadje aan zee. Warm warm was het maar supermooie twee dagen gehad.

23 August 2017

Op bezoek bij Marcel en Janet in Premantura. Nog naar de kliffen van Keminjak geweest en gezwommen en gesnorkeld in de zee. Prachtige omgeving weer. Nu lekker bbqen en een wijntje drinken.

22 August 2017

Vandaag naar Motovun via Ucek pas koffie gedronken. Mooie ommuurde stad. Door naar Kaldir. Benvenuti wijnmaker is het doel. Duurt even maar dan heb je ook wat. Dan op naar het Giradellistrand in Rabac. Heerlijk gezwommen en gesnorkeld.

21 August 2017

Eerst ontbijten en even naar Rijeka geweest. Marijn heeft een vlag gekocht. Terug naar Matulji. Geluncht en lekker gezwommen en in het zonnetje gelegen. Nog even een stukje gereden en in Opatija een stuk van de Lungo Mare gelopen totaal 6 km.
Eerst ontbijten en om half negen rijden. Via München naar Salzburg en daar de grens over. Via Villach naar Ljubljana. Via het binnenland naar de grens van Kroatië. We zitten op 10 kilometer van de grens. 'S avonds nog met Marcel en Janet en kids op de boulevard van Opatija nog lekker wat gedronken.

19 August 2017

Lekker schnitzel mit pommes und salat gegeten
Met de auto vertrokken richting Nurnberg. Via Kassel Fulda en Bamberg naar Nurnberg. Paar keer gestopt voor een koffietje en plaspauze. We zijn net aangekomen in Pension Lehr. Even een rondje gelopen en nu aan een Radler in de tuin. Het is een rustige omgeving. Morgen door naar Kroatie.