Malaysia · 16 Days · 17 Moments · October 2017

De journi van Diana naar Malaysia


19 October 2017

Dag 19 - Kuala Lumpur Vandaag nemen we een binnenlandse vlucht van Langkawi naar Kuala Lumpur. Om 8 uur 's ochtends komen we aan op het vliegveld en natuurlijk is onze vlucht vertraagd met 2 uur. Tessa en ik hebben nog geen een keer een vlucht gehad waarbij alles goed ging. Om 12 uur vertraagd de vlucht naar 13.30. Uiteindelijk komen we pas om 5 uur aan in ons hotel, waar we hoopte om 1 uur aan te komen omdat we een hotel voor €30 hebben geboekt met een rooftop zwembad. Bij aankomst gaan we nog even zwemmen en spreken we af met een Duitse vriend van Taman Negara. We eten wat en in de avond doen we een biertje op het dak met een prachtig uitzicht op de skyline van Kuala Lumpur.

18 October 2017

Dag 18 - Langkawi Dit is ons laatste dagje in Langkawi en daar maken we een chill dagje aan het zwembad van. Een boekje lezen en lekker verbranden in de zon.

17 October 2017

Dag 17 - Langkawi We huren weer een scooter en gaan vandaag met de kabelbaan naar het hoogste puntje van de berg. Waar een prachtig uitzicht is en de Skybridge. Als we weer met de kabelbaan naar beneden gaan, komen we uit in een soort pretparkje. Hier gaan we nog naar een 3D museum, waar we wat grappige foto's hebben gemaakt. Daarna gaan we nog naar een waterval, waar we aan de top konden zwemmen in allemaal kleine water poeltjes. Beneden aan de waterval is het ook een prachtig gezicht en heel anders dan de watervallen die we tot nu toe hebben gezien. In de avond gaan we wat eten op het strand om de zonsondergang te bekijken en doen we nog wat drankjes met een Argentijnse vriend uit Penang.

16 October 2017

Dag 16 - Langkawi We huren een scooter en gaan het eiland rond rijden. In het noorden gaan we nog wat strandjes opzoeken. Dit is ons chill dagje, want we hebben toch een katertje van gisteravond.

15 October 2017

Dag 15 - Langkawi Vandaag gaan we de island hopping tour doen. Langkawi bestaat uit 99 kleine eilandjes, waarvan Langkawi de grootste, en vandaag bezoeken we 3 andere eilandjes. Als eerst gaan we naar Pregnant Lady island, dit eiland lijkt op een zwangere vrouw. Hier is een zoetwatermeer, waar je kan zwemmen. Daarna gaan we naar een plekje toe waar adelaars hun voedsel uit het water vangt. Dit was wel bijzonder om te zien omdat ik dacht dat ze dat met hun snavel zouden doen, maar ze pakken dus met hun pootjes de vissen uit het water. Als laatst gaan we naar een eilandje met een prachtig bounty strand waar we konden snorkelen en zonnen. In de avond spreken we af met twee Nederlandse meisjes die we kennen uit Penang. We gaan met hen wat drankjes doen op het strand en dan naar een kroeg. Een erg grappige avond waar ik in een bar een muzikaal optreden heb gegeven samen met een gitarist. Behoorlijk gênant dus.

14 October 2017

Dag 12 - Langkawi Vandaag hebben we een scootertje gehuurd en zijn we naar het strand geweest. Gister hebben we de hele dag regen gehad maar vandaag scheen het zonnetje af en toe tussen de wolken door. In de avond gaan we naar de hoofdstad voor een night market, stelde weinig voor helaas.
Dag 11 - Langkawi Vandaag gaan we naar het eiland Langkawi. Eindelijk weer strandjes, een groene omgeving en rust. Langkawi is een eiland waar er geen belasting hoeft worden te betaald. Op veel plaatsen zijn er dan ook Duty Free winkelcentra te vinden. Bier kost hier maar €0.40!
Dag 10 - George Town We hebben al sinds Indonesië niet meer aan het strand gelegen dus vandaag gaan we er eentje opzoeken met de bus. Helaas is het regenseizoen dus hebben we twee keer moeten schuilen voor een tropisch regenbuitje en daarnaast zaten er ook nog eens kwallen in het water waardoor zwemmen niet echt mogelijk was. Gelukkig gaan we morgen richting Langkawi, een eiland met veel mooie stranden. Ik ben ook wel een beetje klaar met de grote steden. De rustige tropische plaatsjes hebben veel meer mijn voorkeur. Indonesië vond ik daarom echt prachtig, maar Maleisië is al erg ontwikkeld en meer westers.

13 October 2017

Dag 9 - George Town, Penang George Town staat bekend om haar street art. Dus vandaag zijn we wat foto's gaan maken en door het stadje gewandeld. In de avond gaan we naar een feestje in het Tipsy Tiger Hostel. We hebben expres een hostel in de buurt daarvan geboekt voor het feestje maar niet in het hostel zelf want het is echt een feest hostel. Tessa en ik doen mee aan een potje Beerpong maar liggen er na de eerste ronde al uit. Maar we vermaken ons prima want tussen 8 en 10 drinken de vrouwen gratis!!

12 October 2017

Dag 8 - Penang In een dag kan je alles van Cameron Highlands wel zien, dus wij vertrekken vandaag naar Penang. Een eiland, waar wij verblijven in George Town. Na weer een busrit van 5 uur komen we aan, in de avond gaan we gelijk met twee Duitse meisjes van ons vorige hostel mee naar Penang Hill. Met een soort treintje ga je stijl de berg op (1km) en daar heb je een prachtig uitzicht op George Town.
Dag 7 - Cameron Highlands Vandaag doen we een tour. We gaan naar een vlindertuin, aardbeienfarm (deze komen uit Nederland), het hoogste puntje van Cameron Highlands (helaas zonder uitzicht want het was veel te mistig) en naar de theevelden.

11 October 2017

Dag 6 - Cameron Highlands Met de bus gaan we naar Cameron Highlands. Dit is een plekje hoog in de bergen (net een wintersport dorpje), waar het daarom maar 20 graden is overdag en 's nachts maar 10. Na de busrit van weer 7 uur komen we aan bij ons hostel. Waar we een heel chill bed hebben met een gordijntje en dus wat privacy. De dag zelfs doen we vrij weinig, het regent daar bijna altijd en er is nauwelijks wat te beleven. We hebben alleen een heerlijke massage genomen.

10 October 2017

Dag 5 - Taman Negara Voor ons gevoel hebben we gister al de hele jungle gezien, dus gaan we bij een beekje in de jungle zonnen en relaxen. Je kan er ook zwemmen maar het water is bruin en er zitten vissen die je benen kussen. Niks voor mij dus. We hebben daar lekker een boekje gelezen en zijn toen weer naar het hostel gegaan. In de avond hebben we gezellig met de andere backpackers en wat locals, spelletjes gespeeld en biertjes gedronken.

7 October 2017

Dag 4 - Taman Negara Ik ging gister om 9 uur naar bed en heb lekker 12 uur bijgeslapen! Vandaag gaan we de jungle bezoeken. Met een bootje worden we bij de overkant afgezet en dan volgen we wat bordjes naar de Canopi walk (een bruggetje in de jungle gemaakt van touw en wat stukken hout). Weinig insecten gezien (gelukkig) maar wel wat aapjes. Na drie uur wandelen zijn we helemaal kapot. Het is hier ook ontzettend warm, waardoor je van top tot teen zweet alsof je in de sauna zit. Het voelt daarentegen niet heel heet alleen zweet je echt als een otter. 'Savonds eten we wat met een Nederlander en een oudere vrouw uit Amerika en in de avond nog wat drinken we nog wat biertjes met de Duitsers.

5 October 2017

Dag 3 - Taman Negara Vandaag pakken we de bus en de boot naar Taman Negara, wat 8 uur zal duren. Met de bootreis spotten we nog wat koeien die door het water willen oversteken. Rond half 5 komen we aan in de jungle van Maleisië. Heel gaaf om te zien en het dorpje waar we zitten is ontzettend klein. Er zijn een aantal restaurantjes te vinden (floating restaurants), deze drijven op het water. Ons hostel is lekker dichtbij de plek waar we zijn afgezet en is erg chill met gezellig mensen. Wat Nederlanders en Duitsers.

4 October 2017

Dag 2 - Kuala Lumpur We worden wakker met een lichte kater van gister maar gelukkig is er in Kuala Lumpur toch weinig wat we willen zien. Overdag gaan we een beetje wandelen en in de avond bezoeken we de twintowers. Als wij een daar een paar foto's staan te maken komt er wat mensen naar ons toe die graag met ons op de foto willen, heel raar maar ook erg grappig. Voor de grap nemen wij ook nog een selfie met hen.
Dag 1 - Kuala Lumpur We lopen na de busrit naar ons hostel toe, waar we onze eigen privé kamer hebben met stapelbed. Erg chill na drie nachten met 26 man op een kamer te hebben geslapen. We drinken wat biertjes bij ons hostel en gaan daarna de stad in, vanavond gaan we weer eens een avondje uit! We hebben gehoord over een leuke bar in Kuala Lumpur, Reggea bar, waar de drank goedkoop is en het gezellig is. We besluiten daar ook wat te eten want een pizza kost maar 3€ en een cocktail hetzelfde! Bier is dan weer duur, dat kost daar €5. Op de weg ernaartoe komen wij allemaal marktjes tegen waar ze allemaal nep merktassen en zonnebrillen verkopen (het is net Turkije). We drinken in de avond een aantal cocktail, spelen wat pool en doen wat wedstrijdjes met een paar Australiërs. Om 1 uur liggen we al weer netjes in bed, maar we begonnen ook al met cocktails om 6 uur savonds.