Australia · 46 Days · 47 Moments · November 2017

De journi van Diana naar Australia


14 January 2018

Dag 45- Cairns Vandaag huren we een auto en gaan we naar het regenwoud. We kunnen met de auto het hele regenwoud door rijden, wat echt een prachtige route is. We doen wat hikes in het regenwoud en proberen op alle mogelijke plekken krokodillen te spotten want die moest ik zien. We hebben haaien gezien en wilde Walibi’s maar geen krokodillen... Na de hoop te hebben opgegeven en terug naar huis te moeten, spotten we er toch nog een bij de ferry! Terug bij het hostel maken we ons klaar voor mijn laatste avond stappen. Iedereen die ik ken uit Cairns komt langs voor mijn afscheidsfeestje en we gaan tot in de late uurtjes door. Gijs, Toby en ik pakken een fiets met wagen naar de macdonals om zo de avond af te sluiten Haha.

13 January 2018

Dag 44 - Cairns Vandaag ga ik snorkelen in de Great Barrier Reef. Door dat er kwallen zijn moet je wel weer een wetsuit aan. Heel veel mooi koraal en vissen gezien maar helaas geen haaien of schildpadden.. dat was dus een beetje teleurstellend. ‘Savonds komen er wat vrienden van mij en Gijs aan en daar doen we savonds een drankje mee. Ik wil graag naar het regenwoud gaan en krokodillen spotten dus we besluiten voor de volgende ochtend een auto te huren om naar Daintree te gaan.

12 January 2018

Dag 43 - Cairns Gijs komt weer naar mijn hostel en we gaan lekker bij het zwembad hangen. Om de kater de baas te zijn, halen we wat biertjes om die heerlijk in het zwembad op te drinken. Wat een leventje hier! Het enige wat ik doe is een trip naar de Great Barrier Reef voor morgen boeken. Ik moet helaas daarvoor wel om 6 uur opstaan dus ik ga rond 21.30 lekker naar bed.
Dag 42 - Cairns Vandaag moet ik de bus pakken naar Cairns. Het is heel stom om weer afscheid te moeten nemen van deze groep want het was zo gezellig.. Helaas hoort het bij het reizen. In de bus zit ik weer met Gijs, de Nederlandse jongen. We spreken savonds bij mijn hostel af voor wat biertjes. Ik zit in een hostel, waar ook een club aan zit. Een van de beste uit Cairns. In de club kom ik nog wat mensen tegen, die ik ken van vorige plekjes. Dat is toch wel het leukste aan het reizen, elkaar steeds weer ergens tegenkomen.

10 January 2018

Dag 41 - Magnetic Island Vandaag zijn we met een groep van negen man en gaan we auto’s huren om het eiland te ontdekken. We hebben 1 Barbie auto en een 4x4. Het is echt een ontzettend mooi eiland, waar je ook wilde koala’s kan spotten. Helaas hebben we er maar 1 gezien. Savonds gaan we naar de zonsondergang kijken maar op het moment dat de zon ondergaat, begint het keihard te regenen.. In de avond is er trivia bij het hostel. Helaas winnen we vanavond niks..

9 January 2018

Dag 40 - Magnetic Island In de ochtend pak ik de bus naar Townsville. Hier pak ik de ferry naar Magnetic island. Deze tour heb ik gratis gekregen bij het boeken van mijn andere tours. Als ik op de ferry wacht, kom ik een oude vriendin uit Noosa tegen, Miceala. Zij is met een Engels meisje, Teela, en die gaan met mij mee naar hetzelfde hostel. Als ik aankom in het hostel doe ik een middagdutje en savonds worden er altijd spelletjes avonden georganiseerd in dit party hostel. Ik ontmoet Gijs een Nederlandse jongen, die ik uit Noosa ken weer en ontmoet een paar Australische meisjes, Belgen en een twee Engelse mensen. We doen mee aan de spelletjes avond, waarbij je een team vormt en allerlei opdrachten moet uitvoeren. Stoelendans, steen papier schaar, kop of munt, zoveel mogelijk kledingstukken aantrekken, etc. Ons team wordt 3de en we winnen $15 dus drie gratis wijntjes!!!

8 January 2018

Dag 39 - Whitsundays Vandaag is alweer de laatste dag van de Whitsundays tour. We waren met zo een leuke groep, dat het erg verdrietig is dat het tot een einde komt. In de ochtend krijgen we nog de kans om even in de zee te gaan en om 12 uur komen we weer aan op het vaste land. We gaan met de groep nog even bij de lagoon zwemmen en omdat het Mark zinn verjaardag is gaan we een paar biertjes doen bij een barretje. ‘Savonds is er een afterparty in Airlie Beach voor onze boot (helaas zijn er al een paar door naar de volgende bestemming). Ik moet de volgende dag vroeg op dus wil eigenlijk vroeg het bed in. Ik word natuurlijk overgehaald langer te blijven en ben uiteindelijk de laatste in de club om drie uur snachts... Wel een erg goede avond gehad.

6 January 2018

Dag 38 - Whitsundays In de ochtend moeten we om 6.30 opstaan want we gaan vroeg aanleggen bij White Haven Beach. Dit is werkelijk het mooiste plekje op aarde. Het zand is echt wit, de zee is blauw en het uitzicht is echt ongelofelijk bijzonder. In de middag gaan we snorkelen maar helaas is er weinig bijzonders te zien. Terug op de boot zien we pas een schildpad zwemmen... in de avond vieren we weer feest op de boot en worden er allerlei spelletjes gedaan. ‘Savonds zien we naast de boot twee dolfijntjes zwemmen die allemaal trucjes aan het doen zijn. Zo ontzettend schattig.
Dag 37 - Whitsundays In de middag vertrekt de (party) boot naar Whitsundays. Ik ontmoet een Fins meisje, Moona, waar ik een beetje mee optrek. Onze boot heet de Atlantis Clipper en is de grootste boot die vaart op de Whitsundays. We zijn met 60 man en de eerste dag zullen we alleen even kennismaken met elkaar en gaan we al gelijk aan het bier. We mogen nog een duik nemen in het water via een glijbaan of springend van de kant. Helaas moeten we wel een wetsuit dragen ivm de kwallen.

4 January 2018

Dag 36 - Airlie Beach In de ochtend kom ik aan en pas om 2 uur kan ik inchecken. Ik loop een beetje door het stadje heen en na twee ga ik voor een siësta (in de bus kan je nooit echt goed slapen). In de avond eet ik snel wat en daarna ga ik rond half 10 slapen. Even een nachtje bijkomen want morgen vetrek ik voor drie dagen naar de Whitsundays!
Dag 35 - Agnes Water Vandaag ga ik een tour doen, ScooterRoo, waar je op motors door de stad gaat rijden. Je bent een soort motorbende en krijgt ook een leren jas en een gave motor. Dan rij je het stadje door, door de bergen en spot je kangoeroes. Helaas heb ik de foto's nog niet, dus daar wacht ik nog even op. In de avond pak ik de nachtbus naar Airlie Beach.

3 January 2018

Dag 34 - Agnes Water HAPPY BIRTHDAY MAMA! Hoe toevallig dat ik op jou verjaardag in een stadje zit, dat jou naam heeft! Jorge, een van de jongens uit Chili, komt ook naar Agnes Water en we gaan samen naar de kangoeroe opvang. In de avond komt Alexandra ook aan in Agnes Water en gaan we met z'n drieën wat eten. Daarna begint het weer flink te stormen dus ga ik vroeg me bed in.

2 January 2018

Dag 33 - Agnes Water In de ochtend pak ik de bus naar Agnes Water. Town of 1770, waar James Cook de ontdekkingsreiziger voor de tweede keer aan land kwam in Australië. Het is een busrit van 9 uur dus ik probeer de hele dag wat bij te slapen in de bus. Als ik aankom in Agnes Water is er een storm aan de gang waardoor het hele dorp zonder stroom zit. Ik kom drijfnat aan bij het hostel en kan pas na een paar uur mijn kamer in als de stroom weer aan is. Om 21.30 ga ik lekker naar bed want ik ben kapot van de laatste dagen.
Dag 32 - Fraser Island Dit is de laatste dag op Fraser. Ipv weer om 6 uur op te staan, heb ik met de gids afgesproken dat ik lekker in bed mag blijcen liggen. Ik hang een beetje bij het zwembad en na de lunch vertrekken we met zijn alle weer terug naar het hostel. In de avond wordt daar een welcome back party voor de mensen van Fraser Island gehouden.

31 December 2017

Dag 31 - Fraser Island OUDJAARSDAG. We moeten vroeg op en gaan naar de champagne pools, beklimmen wat rotsen voor een prachtig uitzicht, gaan naar het schipwreck en eindigen de dag bij een lazy lake. Hier word je door de stroming door de rivier gedreven. Ik ga vandaag ook een stukje rijden. Ik was doods bang maar toen ik eenmaal aan het rijden was, was het echt zo onwijs gaaf. Helaas bleef de auto wel ergens vastzitten in het zand en moest de rest van mijn groep de auto eruit duwen. Als we terug naar onze tent rijden, ruiken we allemaal verbrand rubber. Opeens is er rook bij de bestuurder en bijrijder. We stoppen snel de auto en we gaan de auto uit. Onder de auto lekt olie, wat in vlam vliegt. Ik pak, wat ik pakken kan en ren zo ver als ik kan. Gelukkig doofde het vuur weer, maar onze auto is kapot. 'Savonds vieren we oud en nieuw. Mijn vrienden uit chili komen met ons mee feesten en na een zware regenbui om 1 uur, sluiten we het feestje af in het zwembad.

30 December 2017

Dag 30 - Fraser Island In de ochtend word ik opgehaald en naar Rainbow Beach gebracht. Hier wordt de groep met mensen opgesplitst in groepjes van acht. Elke groep krijgt zijn eigen landrover (4 weekdrive) want hiermee mogen we over het strand op Fraser Island gaan touren (er zijn hier namelijk geen wegen). Een jongen uit onze groep is de eerste die gaat rijden over het strand, dit is nog best lastig want als er veel zand ligt dan kan je vast komen te zitten of slippen. Als dat gebeurd, kan de auto over de kop gaan. We rijden namelijk niet 30 km/u maar af en toe wel 80. Eerst lunchen we wat bij onze tipi's (we slapen in tenten). Onze verblijf plaats is omringd door hekken want er zijn Dingo's op het eiland. Na de lunch gaan we naar Mckenzie lake, wat echt prachtig is. Helaas kan je niet in de zee zwemmen op Fraser door de haaien. 'S avonds drinken we gezellig met z'n alle wat op het strand maar maken we het niet te laat want morgen moeten we om 6 uur weer op..

29 December 2017

Dag 29 - Noosa Ik ga vandaag naar de Australian Zoo, dit is een van de beste dierentuin van de wereld. De family van de Crocodile hunter. Ik moet om 8 uur de bus al pakken naar de dierentuin en rond 12 komt Jorge (een van de jongens uit Chili) met de auto ook naar de dierentuin. Ik was namelijk alleen gegaan omdat Alex het te duur vond. Super gave dierentuin, waar je ook weer kangoeroes kan aaien en koala's. In de avond ga ik op tijd naar bed want morgen ga ik naar Fraser Island!

28 December 2017

Dag 28 - Noosa Ik wou vandaag eigenlijk naar de Australian Zoo gaan maar had slecht geslapen dus besloot in heerlijk chill dagje te houden met Alex. Ik ontmoet nog een ander Nederlands meisje, christel, die met ons mee chillt. Op het strand komen we onze twee Vrienden uit Chili tegen, die we de avond ervoor hebben ontmoet bij de beerpong wedstrijd. In de avond gaan we met ze alle wat eten en nog wat dansen in de bar bij ons hostel.

27 December 2017

Dag 27 - Noosa Ik vertrek samen met Alexandra naar Noosa. Onderweg krijgen we pech met onze bus en moeten we langs de snelweg wachten op een andere bus. Dit duurde gelukkig maar 10 minuutjes. In de avond doen we mee aan een beerpong wedstrijd, waar we wonder boven wonder in de halve finale komen.

26 December 2017

Dag 26 - Brisbane Ik ga in de ochtend met Justin lunchen bij een heel chique tentje (onszelf verwennen op tweede kerstdag). Daarna gaan we hangen bij een zwembad dat midden in de stad is gebouwd en open is voor iedereen, de hele dag door. Eerste jaar niet met de familie op tweede kerstdag. Toch wel een beetje gek...

25 December 2017

Dag 25 - Brisbane HAPPY BIRTHDAY PAPA! Eerste kerstdag dus we gaan er vandaag een leuk dagje van maken. Een Nederlands meisje (Alexandra) komt ons ook vergezellen met kerst. Alles is bijna dicht (supermarkt, slijterij, winkels) maar gelukkig is de koala sanctuary open. We gaan wat koala's bekijken, kangoeroes voeden en aaien en wat andere Australische dieren zien. 'Savonds koken de mannen een heerlijk kerstdiner en houden we een klein feestje in onze slaapzaal. Ps. Zie je de foto van de vleermuizen? Zo groot vliegen ze ook rond in Sydney.

24 December 2017

Dag 24 - Brisbane We gaan vandaag in de rivier kajakken met z'n allen. Je moet alleen uitkijken met in het water vallen want er zwemmen haaien rond (ze zijn niet gevaarlijk zegt onze gids). In Brisbane heb je een gratis Ferry die de rivier kriskras oversteekt, we nemen savonds de ferry om een beetje te varen over het water en de stad bij nacht te zien.

23 December 2017

Dag 23 - Brisbane In de ochtend vertrek ik naar Brisbane want daar heb ik afgesproken met mijn vrienden uit Sydney om kerst te vieren. Zij komen sochtends aan met het vliegtuig en hebben niet geslapen dus we houden de hele dag een chill dagje en in de avond spelen we wat pool in het hostel.

22 December 2017

Dag 22 - Surfersparadise Dit is mijn laatste dag in Surfersparadise dus ga ik wat sightseeen. In de stad is een viewpoint (op de 77e verdieping) waar je over de hele stad uit kan kijken, zeker de moeite waard als je daar bent. 'S avonds wil ik eigenlijk thuisblijven want de volgende ochtend pak ik vroeg de bus en ik heb al veel avonden achter elkaar gefeest. Helaas is het de verjaardag van een van de jongens van het hostel en moet ik natuurlijk even mee om het te vieren.

21 December 2017

Dag 21 - Surfersparadise Vandaag ga ik weer op het strand hangen en in de avond wordt ik overgehaald om even mee te gaan naar de karaoke bar.

20 December 2017

Dag 20 - Surfersparadise Er is hier niet heel veel te doen dan een beetje strandhangen en uitgaan dus overdag lig ik lekker bij het strand. De wijk heet Surfersparadise maar er is geen surfer in de zee te zien, best raar. In de avond is er een kroegentocht georganiseerd door het hostel. De mensen uit mijn hostel zijn super gezellig en vanaf de eerste avond had ik met iedereen al een klik. De kroegentocht was leuk maar sommige tentjes leken meer op stripclubs dan een bar (de meiden achter de bar werken in lingerie).

19 December 2017

Dag 19 - Surfersparadise In de middag pak ik de bus naar Surfersparadise aan de goldcoast. Een veel moderner stadje dan Byron Bay. In mijn hostel ontmoet ik al snel twee Duitsers, die bij mij op de kamer zitten. In de avond eet ik voor $5 onbeperkt pizza in het hostel en ga ik mee naar de Beergarden voor een feestje, Surfersparadise staat namelijk bekend om het uitgaansleven.

18 December 2017

Dag 18 - Byron Bay David en ik gaan vandaag watervallen bekijken want we raakten een beetje verveeld van het strand hangen. Het is een hike van een uur heen en een uur terug. Wel altijd heel chill om even te kunnen afkoelen in het koude water van een waterval. We hebben wat lunch meegenomen die we daar opeten en komen nog een slang tegen op de weg ernaartoe. We gaan in de avond wat eten in Nimbin (een dorpje niet groter dan de bordeauxstraat). Nimbin is een echt hippie dorpje, er komen hier overdag allemaal toeristen en verder wonen er alleen maar oude hippies, die de meest belachelijke kleding dragen zoals visslippers en alleen maar felle kleding.
Dag 17 - Byron Bay David en ik gaan weer samen hangen bij het strand en in de avond blijf ik thuis om wat wasjes te draaien en met gerben en Guus te Skypen.

15 December 2017

Dag 17 - Byron Bay Ik was vergeten bij te boeken bij het hostel en nu is het vol dus moet ik verplaatsen naar een ander hostel. Het nieuwe hostel ligt wel veel centraler gelukkig. David en ik gaan overdag samen naar het strand. David surft en ik wil het ook graag leren maar de zee in Australië is zo sterk, als ik er tot mijn knieën in sta dan word ik al bijna omvergegooid door stroming of golven. Surfen ga ik hier dus niet proberen. In de avond doen we wat drankjes met wat vrienden van David (hij heeft namelijk een aantal maanden gewerkt in Australië en zijn collega's komen een aantal dagen naar Byron bay). Leuke avond maar wel weer €70 uitgegeven dus vanaf nu besluit ik om voortaan niet meer dan €30 mee te nemen zodat ik ook niet meer kan uitgeven.

14 December 2017

Dag 16 - Byron Bay Ik ga vandaag naar het strand toe om een beetje te luieren. In de avond ga ik samen met David en Ed boodschappen doen voor het avondeten. David en Ed zijn beide vegetarische dus we koken een hele gezonde groene maaltijd. Ik heb al een tijd geen groente meer gegeten dus dat was zeker niet verkeerd. Na wat naborrelen na het eten, gaan we naar bed toe.

13 December 2017

Dag 15 - Byron Bay Ik ga vandaag een dagje aan het zwembad liggen en een beetje de stad bekijken. Het is een heel klein dorpje en staat bekend als een hipster stadje. Veel leukere barretjes en koffie tentjes, veel vintage winkeltjes en vooral in mijn hostel bevinden zich ook veel creatieve backpackers. In de avond meet ik met wat mensen van de avond ervoor. David, een Nederlandse jongen en twee Engelse. We gaan de zonsondergang bekijken bij de vuurtoren (een must als je in byron bay ben) en daarna gaan we nog uiteten want her is de laatste avond van een van de engelse jongens. Vanaf 10 uur begint een meteoriet regen dus gaan we weer terug naar de vuurtoren (het is hier namelijk pikkendonker) om de vallende sterren te bekijken. In een uur tijd heb ik er zeker 15 gezien.

12 December 2017

Day 14 - Byron Bay Vandaag vlieg in naar Byron Bay. Eind van de middag kom ik aan in het hostel. Het Art Factory Hostel. Bevindt zich in de bossen, waardoor ik dus ook niet altijd bereik heb. In de avond wordt er een talentenshow georganiseerd. Ik ga bij wat mensen aan een tafel zitten en na wat drankjes besluiten we een dansje te gaan wagen in woodies.

11 December 2017

Dag 13 - Melbourne Ik word met een kater wakker en blijf lekker een beetje in bed hangen. Rond 2 kom ik er pas uit en ga ik wasjes draaien en de kamer van Justin schoonmaken als een bedankje. In de avond vraag ik Sara of ze mee wilt naar St Kilda om de pinguïns daar te bekijken. Ze is alleen te brak om te komen dus ga ik maar alleen. Hier mag je gelukkig wel foto's maken zolang je geen flits gebruikt. Super schattig om ze te zien en ook van heel dichtbij.

10 December 2017

Dag 12 - Melbourne In de ochtend vertrek ik naar Justin zijn appartement want hier mag ik twee nachtjes komen logeren (scheelt weer $80). Hij werkt alleen van 12 tot 12 dus ik zal hem niet veel zien. In de middag spreek ik met Sara en een Deense jongen af om bij St Kilda beach te gaan chillen. We gaan lekker zonnen en drinken nog een biertje op het strand. In de avond gaan Sara en ik stappen. We gaan eerst wat eten bij een vegan burgertentje. Serieus het goorste wat ik ooit gegeten heb. Daarna halen we een flesje wijn en drinken we dat in het appartement van justin. Rond 11 gaan we naar Chapel Street voor een drankje en meeten we met Justin en Winston (de Nederlandse jongen, die ik in mijn kamer ontmoette).

9 December 2017

Dag 11 - Great Ocean Road Tour (Vervolg) Na het avond eten gaan we naar de penguin parade. Als de zon onder is, is het voor penguins veilig om naar huis te gaan. Na 9 komen ze voorzichtig het strand op, ze lopen een meter het strand op en rennen of waggelen dan weer snel terug de zee in tot een stoer genoeg is om over te steken en dan komen ze in groepen het strand op. Helaas mochten we geen foto's maken want door flits en licht beschadigen de ogen van de penguins en raken ze in de stress waardoor ze hun hele darminhoud eruit poepen. Sommige penguins blijven een dagje 'thuis' en zitten in de houtenboxjes te wachten tot hun mannetje weer thuis komt. Er komen wel 2000 penguins uit het water, die op zoek gaan naar hun huisje en daar gaan slapen. Het is echt ontzettend grappig om ze te zien waggelen naast je om naar hun huis te komen (ze lopen tot wel 2 km vanaf het strand). Ik heb stiekem wat foto's gemaakt maar het is lastig te zien omdat het zo donker was.
Dag 11 - Great Ocean Road Tour Deze dag was echt geweldig. We gaan na het ontbijt met de Ferry naar Philip Island. Op het eiland drinken we wat koffie in een heel schattig klein dorpje en daarna gaan we door naar quarantaine gebied. Hier werden de schepen met zieke mensen in de oorlog in quarantaine gezet. Ze lieten zien waar de mensen sliepen, waar hun koffers werden ontsmet en het aantal dat is gestorven door ziektes in die tijd. Daarna gaan we door naar Wild life sanctuary. Hier zijn koala's, wombats, dingo's, Kangaroos, Walibi's en allerlei andere dieren. De Walibi's en kangoeroes lopen los rond in het park en je kan ze voeren. Dit was zo ontzettend gaaf en daarna kon ik ook nog met de koala knuffelen en op de foto. Helaas mocht de koala niet worden opgetild want dat zou te stressvol zijn voor een koala. (Vervolg)

8 December 2017

Dag 10 - Great Ocean Road Tour We gaan met een busje richting de great ocean road. Eerste stop is de 12 apostels, 9 rotsen in het water die de 12 apostelen van Jezus symboliseren. De volgende stop is schipwreck beach, waar een meter voor ons een slang oversteekt (een van de giftigste slangen uit Australië). Het strand is prachtig zoals op de foto's te zien. Na de lunch gaan we naar een regenwoud, waar onze tour guide wat verteld over de regenwouden in Australië en bomen (niet erg interessant). Daarna rijden we op de great ocean road en gaan we nog wilde koala's spotten. Rond avond eten komen we aan in een vakantiepark waar we een groot huisje hebben.

7 December 2017

Dag 9 - Melbourne Samen met het Zweedse meisje en de Engelse jongen gaan we vandaag naar de botanische tuinen in Melbourne. Ontzettend mooi en super relaxed om een dagje rond te hangen. In de avond gaan we naar een straatje met wat hipster barretjes en een bar met een dakterras genaamd: Naked for Satan. Een bekend plekje in Melbourne. Dit keer gaat er ook een Nederlandse jongen mee, die ik heb ontmoet in mijn kamer. Ik en Sara (het Zweedse meisje) gaan op tijd naar bed want we moeten de volgende dag om 6 uur op voor de Great Ocean Road Tour.

6 December 2017

Dag 8 - Melbourne Na het ontbijt ga ik mee met de Free Walkingtour door de stad. Een Zweeds meisje en een Engelse jongen uit mijn hostel gaan ook mee. We lopen in steegjes waar veel streetart te vinden is en verstopte barretjes en restaurantjes. Melbourne heeft ook hele leuke straatjes waar restaurantjes zitten en je op straat eet. Melbourne heeft de een na hoogste wolkenkrabber van Australië, 88 verdiepingen. Hier worden soms wedstrijden gehouden, wie het snelst via het trappenhuis naar de top komt. Snelste tijd is 7 minuten! We sluiten de tour af met lunch en een biertje en gaan weer terug naar het hostel. In de avond spreek ik af met Justin (een vriend uit Zoetermeer, die toevallig in Melbourne werkt). We gaan samen wat drinken en hij laat mij wat leuke barretjes in Chapel Street zien.
Dag 7 - Melbourne In de middag vlieg ik naar Melbourne. Ik kom eind van de middag aan en neem de skybus naar het centrum. Ik kom aan in mijn hostel en ga op tijd naar bed. Melbourne is net Rotterdam, heel veel architectonische gebouwen en prachtige wolkenkrabbers.

4 December 2017

Dag 6 - Sydney Dit is alweer mijn laatste dag in Sydney want morgen vertrek ik naar Melbourne. Dat was eigenlijk niet mijn plan, maar door goedkope ticket, genoeg tijd en goede verhalen, heb ik besloten om er naartoe te gaan. Ik ga vandaag nog even wandelen door de stad, naar het museum, een kerk en een broek kopen bij de h&m want het regent en is koud in Sydney vandaag. In de avond ga ik naar mijn oude hostel om wat vrienden te ontmoeten voor een afscheidswijntje. Rond 9 uur vertrekken we naar onze stamkroeg want het is karaoke night!

3 December 2017

Dag 5 - Sydney Het is weer lekker weer dus ik ga nu naar een ander bekend strand in Sydney, Manly Beach. Met de Ferry kom je er en heb je nog een mooie uitzicht op het opera house. 'S avonds ga ik chillen in de movie room en op tijd mijn bed in.

1 December 2017

Dag 4 - Sydney Vandaag doe ik eigenlijk helemaal niks. Het regent dus ik blijf lekker in mijn bedje liggen en chillen. In de avond heb ik afgesproken met een Australiër die ik heb ontmoet in Kuala Lumpur met tessa. (Helaas geen knappe australier😔) In de avond ga ik naar zijn appartement toe en bestellen we een pizza en kijken we naar een serie op Netflix over de slechtste klusser van Canada. Een heel chill avondje na twee avonden te hebben gedronken en om 11 lig ik alweer lekker in me bedje.
Dag 3 - Sydney Vandaag ga ik met een Zweeds meisje maar Bondi beach om aan mijn kleurtje te werken, in de bus ontmoeten we nog een Spaans meisje, die ik uitnodig om bij ons te komen liggen op het strand. Een mooi wit strand maar de zee is echt belachelijk koud.. In de avond is er een bbq avond in mijn nieuwe hostel en mijn oude hostel. Omdat ik al wat vrienden heb gemaakt in mijn oude hostel besluit ik daar naar de bbq te gaan en wat drankjes te doen. In Australië drinken veel mensen 'goon', dit is een box 5 liter wijn (heel vies) waar je maar $15 voor betaald. Erg goedkoop dus, bier is namelijk $20 voor een 6-pack maar voor $6 haal ik een Lindemans in de aanbieding! De bbq is erg gezellig en in de avond gaat iedereen uit naar een club. Ik ben nog brak van de avond ervoor en besluit met de Canadees alleen even naar een barretje te gaan en de club over te slaan. Dieren zijn in Australië vaak groter dan gemiddeld. In de avond vliegen er vleermuizen, zo groot als meeuwen boven je!

30 November 2017

Dag 2 - Sydney Vandaag ga ik de stad doorwandelen en alle mooie plekjes van Sydney bekijken. Het is een heerlijk weertje dus ik ga lopend naar de botanische tuinen, opera house, Sydney bridge en lunch bij de haven. Lunchspecial: Een sandwich gerookte zalm en een chardonnay voor €11. Na de hele dag door de stad hebben gewandeld, kom ik terug bij het hostel en ga ik in de avond drankjes drinken met de mensen van het hostel. Ik loop nog snel langs de receptie om nachten bij te boeken maar helaas zit het hostel vol en zal ik dus de volgende ochtend moeten vertrekken naar een ander hostel.. We gaan naar een barretje in de buurt. In Australië kom je dus een bar niet in als je een beetje dronken ben en moet altijd je idkaart worden ingescand als je de bar in komt, ook als je even naar buiten gaat moet je bij terugkomst weer je pas laten inscannen. Een van onze groep wordt niet toegelaten omdat ze te dronken was dus blijven we met zijn vieren over. Ik, een Canadees en twee Duitsers.

29 November 2017

Dag 1 - Sydney Na een vlucht van 7 uur kom ik aan in Sydney. Het is hier 4 uur later dan in Azie en ipv 10 uur sochtends is het al 2 uur. Het was een goedkoop vliegtuig waar de stoelen nauwelijks naar achter konden waardoor ik niet heb kunnen slapen. De douane gaat onverwachts heel snel en na het halen van een simkaart, pak ik de trein naar het centrum. Als ik aankom bij mijn hostel ga ik nog even het dakterras op om te kijken wat voor mensen er rondhangen. Ik ga bij een groepje mensen zitten, die allemaal brak zijn van de dag ervoor. Ik ben dood op dus zin in een avond met alcohol had ik ook niet. Om 11 ga ik lekker naar bed toe.