Ecuador · 5 Days · 4 Moments · October 2017

Galapagos och Peru


27 October 2017

Andra dagen på San Cristobal. Efter frukost vandrade vi till öns visitor center där dom lagt en vandringsled med många fina stopp. På vägen dit ses sjölejon överallt på parkbänkar, på vägen, på stränder. Man hör deras bröl över hela ön. Det är inga blad på träden som ser nästan helt döda ut. Glada lekfulla sjölejon i vattnet, några sköldpaddor, fregattfåglar och finkar. Och min första egna geocatch. Man får verkligen se upp med solen. Även om det är grått och regn bränner man sig genom faktor 50 på en förmiddag. Otroligt. Jag undrar hur båtresan ska gå...

26 October 2017

Lång dag! Vi åkte vi till dem sydöstra ön Española som också är den äldste. 4 miljoner år gammal är den nedbruten och platt. Låga buskar och träd växer där och man får en timeslot på 2 timmar att ta sig runt. 2 timmars båtresa från San Cristobal i 20 knop ger ca 25 distans va? Vi började med att snorkla i det kalla vattnet. Tre glada och närgångna sjölejon simmade runt oss. Efter det åt vi lunch med ris och seviche på fisk kräftor och bläckfisk. Jättegott! Efter lunch tog vi dingen in till land. Det är gott om sjölejon som simmar i vattnet och på land. Dom leker med sina ungar och är helt obrutna om människor. Leguanerna är stora och rödfärgade för det är parningssäsong. Massa små ödlor, lava lizards, springer omkring bland fötterna. Rundvandringen gav oss blåfotad sula, fregattfåglar, albatross med ungar, tropikfågel, flera finkar, härmtrast (mocking bird), galapagosduva mm. Vilken heldag!

25 October 2017

Flyg från Quito till San Cristobal via Guardaquil . Vi blev försenade ca 45 minuter på grund av fåglar på landningsbanan. Tur att det fanns kaffe och choklad på flygplatsen!

23 October 2017

Flyg från Gbg. Väckning 03:30. Till Landvetter och efter lång flygresa framme i Quito, huvudstaden i Ecuador.