Europe · 10 Days · 22 Moments · June 2014

Daniel & Ellinor's adventure in Europe


3 July 2014

Avfärd mot nästa anhalt Krotien och Opatija. Väskorna känns bara tyngre för varje resa. Vårar hotell i Opatija hittade vi lätt med tanke på att det är de högsta huset i byn. Utsikten från hotellrummet är obeskrivligt vacker.
Framme i Venedig. Vacker stad och vi passade såklart på att åka gondol, men den lite billigare varianten, rakt över en kanal. ;)
Go' frukost på fint hotell i Venedig och idag hann vi med St Marco kyrkan, innan vi åkte vidare mot Kroatien och Opatija.

2 July 2014

På kvällen blev det picknick med bl.a. Megastor paprika. 😃
På Upptäcksfärd i Venedig. Vackra kanaler överallt och små, små gränder.

1 July 2014

Idag anlände vi till Florens. En väldigt fin stad.

30 June 2014

Idag så var vi på Colosseum. Maffigt, häftigt och varmt. Sedan tog vi en härlig och LÅNG promenad upp till utkiksplats. På hemvägen kikade vi i lite butiker ä, då vi bl.a. Hittade böcker om Sverige och Tiger.

29 June 2014

Idag tog vi lite sovmorgon och började sedan dagen med ett besök på en stor utomhusmarknad vid Basilisca di San Paulo. Vi var duktiga och köpte inget skräp :) Vi har även besökt en välkänd bro, nämligen Ponte Milivio, som skall vara en väldigt romantisk plats, där kärlekspar förevigar sin kärlek genom att låsa fast hänglås i lyktstolpar och kasta nyckeln i vattnet. Det var inte riktigt så fint som vi hade föreställt oss, en gammal bro, med kanske totalt 50 halvtaskiga hänglås, inte särskilt romantiskt... Vi fick i alla fall i oss en väldigt god lunch på vägen dit! Dagen avslutades med en drink vid en Piazza på en av stadens alla barer.

28 June 2014

Frukost, Sankt Peterskyrkan (som vi efter ca 40 minuters köande kom in i), Metro åkande , det storslagna Pantheon, Ellinor försökte posera som andra turister gjorde vid Piazza Navona + god kaffe och uuuunderbar italiensk glass. Kvällen avslutas med Pizza, Cola och film på rummet.

27 June 2014

På eftermiddagen hittade vi vår nya sommarstuga och hängde i en park med bland annat sköldpaddor, ankor och apelsinträd.
Förmiddag i Rom, tyvärr renoverar de tydligen Colosseum...
Incheckade på hotell Medici, vi kunde få rummet direkt när vi kom hit, vilket var väldigt skönt.
Efter ett nattåg från Milano med överreligiösa afrikaner, hispiga fransmän och förvirrade britter är vi nu äntligen framme i Rom! Inte mycket sömn inatt!

26 June 2014

3h i Lausanne, Schweiz på väg till Rom.

25 June 2014

Dag 2 i Paris: Château de Versailles

24 June 2014

Avslutar första dagen i Paris med fantastiskt utsikt och en bit mat.
Triumfbågen & Champs Élysées
Hänger lite vid Louvren!
Bridge of love!
Inte en skymt av ringaren i Notre Dame, men vi hörde allt klockorna spela i alla fall.
En förmiddag vid Eiffeltornet.
Hotellfrukost på hotell Avalon.