France, Netherlands · 5 Days · 43 Moments · February 2018

Disneyland Parijs


16 February 2018

De laatste dag in Parijs stond in het teken van shoppen. Een tripje langs winkels als dolce and gabana., dior en Michael Kors. Zelfs in de rij gestaan om bij gucci binnen te komen! Ach, hebben we dat ook eens meegemaakt. Na de lunch nog even "gewone" winkelcentrum gepakt en toen in de auto terug naar huis. 23.30 veilig terug in Haaksbergen.

15 February 2018

Dag afgesloten met cocktails, lekker eten en chocolademousse. Hmmm Morgen dagje shoppen en dan terug naar Haaksbergen
En ze leefden nog lang en gelukkig!
Het einde van 3 dagen Disney zat eraan te komen. Nog een ritje in de space mountain omdat het kan en vervolgens een laatste x schieten in Buzz. Myrthe wilde heel graag van me winnen en dat is haar uiteindelijk gelukt.
De laatste 2 attracties die we nog niet gehad hadden: Peter pan en pinokkio Beiden zelfde concept, je gaat door het verhaal heen in een karretje. Wel mooi gemaakt allemaal.
Ronde 3 in de Indiana Jones. Blijft een vette achtbaan!
De piratengrotten bezocht, met de binnenkant van de skull en mooie watervallen.
Bezoek gebracht aan de boomhut van Robinson en zijn familie.
Alladin was er ook!
Terug in het hoofdpark. We hadden immers nog een heel stuk niet gehad. Beginnen met een goede herinnering: oma's treintje! Het was mooier dan we beiden op voorhand dachten.
Voordat we het studio's park definitief gingen verlaten nog een x in de tower of terror en de rock and rollercoaster gegaan. Twee topattracties! Ondertussen was het overigens behoorlijk hard gaan regenen.
Ook Myrthe wilde met buzz op de foto, voordat we het toystory playland binnenliepen. Mooi aangekleed met veel kinderattracties
In tegenstelling tot "vroeger" lopen de Disneyfiguren niet meer rond. Ze staan op plaatsen in het park waar je aan kunt sluiten voor peen foto. Gemiddelde wachttijd: 50 minuten.
Op het lijstje in dit park stond nog 1 ride: crush' coaster de achtbaan in het thema van finding nemo. Ik moet zeggen dat de aankleding heel mooi was, maar de achtbaan zelf viel tegen.
Dag 3 begon opnieuw in het park "studio's"

14 February 2018

Terug in het grote park hebben we nog een x de space mountain gedaan (bewijs dat Myrthe er eindelijk in mocht. Na 20 jaar) en toen was het tijd voor de show Disney Illuminations Fantastisch! Echt heel erg mooi.
Op de weg het park uit kwamen we nog mijn grote vriend buzz tegen.
Vanuit de animatiestudio's door naar de attractie waar we veel van verwachtten "Rattatouille" In een muizen karretje langs grote imax schermen met je 3d-bril op. Erg mooi gemaakt, maar ik werd kotsmisselijk.
Na een kop hete choco door naar de animatie studio. Over de broers Disney, over de Disney animaties en over de nieuwe animaties. Bij het naar buiten lopen kwam je in een leuke omgeving waar je zelf kon leren tekenen. Mooi opgezet wel.
Na het hoogtepunt van de tower even bijkomen in de tram achter de schermen. Viel tegen. Eigenlijk was alleen het stukje met de speciaal effecten leuk. Oh en de filmauto's.
Van de grootste flop naar de unaniem beste attractie van beide parken: the tower of terror twilight. Fantastische aankleding, goed acterend personeel en een fijne attractie (lift die je omhoog en omlaag schiet)
De volgende halte was de allergrootste flop: Armageddon Wat de bedoeling was weten we nogsteeds niet, maar het sloeg nergens op.
Naast de stunt show zat één van de beste achtbanen "rock and rollercoaster" met muziek van Aerosmith In de aanloop ernaartoe veel attributen rondom rockbands. Maar helaas, vlak voordat we konden instappen ging hij stuk. Half uurtje gewacht en toen konden we alsnog.
Toen hebben we een stuntshow gezien met auto's en motoren. Ging vooral over hoe de stunts in films worden gedaan. Wel grappig, maar het was koud.
Dag 2 hebben we doorgebracht in het studio's park. Als je binnenkomt zie je een mooi beeld van mr Walt Disney en Mickey

13 February 2018

Na de parade hebben we nog een ritje gemaakt in de achtbaan van Indiana Jones. Dit vonden we zo leuk dat we nog een x gingen, en toen helemaal voorin 😎 Het laatste plaatje is speciaal voor mama 😁
Vervolg parade
En toen was het tijd voor de parade! Met onder anderen mijn grote vriendin Mary Poppins 🤗
Pirates of the Caribbean Met vooraf een waarschuwing. En terecht bleek achteraf 😣
Het doolhof van Alice
Vervolg it's a small world
De volgende attractie was een klassieker: its a small world
Déjà vu 🤣🤣🤣🤣🤣
Next stop planeet Z ! Een van mijn favoriete Disneyattracties: topstory! (Myrthe was minder enthousiast😂) Kijk ons vooral ook geconcentreerd schieten 😎
Toen maar eens richting het kasteel gelopen. Er was nog een show met zang en dans, ik heb als een echte prinses een kroontje gepast, de draaimolen van 20 jaar geleden stond er nog en sneeuwwitje eindigde alweer met de prins.
Daarna eindelijk in de spacemountain. Myrthe was boven de 1.20
Dag 1 begon (na de valse start) met een kleine teleurstelling. Myrthe wilde dolgraag in de spacemountain, maar hij was (tijdelijk) dicht! Dus eerst in de star tours. Slecht idee, kwamen er kotsmisselijk uit.
We zijn er!!!! Whoehoe
Kluisdrama opgelost! Metro is letterlijk naast de deur, dus met een koffie en thee to go hop naar Disneyland 🙌

12 February 2018

Ja natuurlijk!!! Myrthe vernaggelt de kluis code 😣 Kluis dicht. Alles erin O M G
Na een lange autorit kwam Disney in zicht. Bij aankomst bij de appartementen meteen prioriteiten gesteld: eerst shoppen.
Prima appartementje hier. Gezellig gegeten en nog een cocktail gedaan. Morgen naar Disneyland 🤗🤗🤗 Op speciaal verzoek van Myrthe, eerste stop: spacemountain 😎
Erg vroeg, maar klaar voor vertrek! 6.00 uur