New Zealand · 2 Days · 3 Moments · February 2019

Coromandel


15 February 2019

På vei til Hot Water Beach møtte vi på en haiker som het Diego, han tok vi med et lite stykke. Han hadde haiket hele veien fra Auckland til Coromandel! Vi skulle bare samme vei som han i rundt 1 kilometer så vi fikk ikke kjørt han så langt, men kanskje vi får oss noen flere passasjerer videre. Noen steder i New Zealand er det faktisk stoppe plikt for haikere, kanskje man skulle vurdert haike metoden for neste gang man er på tur her! Videre fra Hot Water Beach dro vi til overnattingsstedet vårt som var litt utenfor en by som heter Tauranga. Det er utrolig kult å kjøre langs landeveiene her fordi man føler at man kjører gjennom masse forskjellige land på bare noen hundre meter. Ene stedet ser ut som en norsk skog, mens det neste ser ut som et tropisk land. I tillegg kan det midt i det som ser ut som en granskog være et enslig palmetre, veldig merkelig, men flott! Imorgen skal vi til et sted utenfor litt forbi byen Rotorua som heter Geothermal Wonderland.
På morgningen lagde vi litt mer wok til matpakke også gikk kursen videre mot Cathedral Cove som er et av stedene Narnia har blitt spilt inn! Dette var virkelig et paradis. Vi startet turen fra Hahei Beach og gikk oppover til vi etter vært kunne gå langs noen klipper. Det var fire bukter man kunne gå ned til mellom klippene, der den siste bukten var Cathedral Cove. Vi gikk innom alle buktene og det var en utrolig fin tur med masse å se! Vi fant ut på slutten av turen at vi hadde gått over 90 etasjer så det ble en del opp og ned! Vi ble liggende på stranden som var ved Cathedral Cove i en times tid før vi gikk tilbake til bilen. Det var heldigvis ikke altfor turistifisert der, noe vi hadde fryktet i og med at det er en veldig populær turistattraksjon, men vi møtte på en del på vei tilbake så det var antageligvis bare bra timet fra vår side. Da vi kom til bilen bestemte vi oss for å kjøre til Hot Water Beach for å spise lunsjen vår der etter å ha fått kjølt oss ned i bilen.

14 February 2019

Ingebjørg ble ringt av flyplassen på morgningen og ble fortalt at bagasjen hennes hadde kommet, så vi smurte litt matpakke og dro avgårde mot flyplassen rundt 11. Da vi hadde fått hentet bagasjen på flyplassen, kjørte vi videre mot Coromandel. Vi har kommet fram til en beslutning om å ikke dra til Sør øya, vi fant ut at ettersom vi mistet en og en halv dag pga. bagasjen ville vi få ganske liten tid der pluss at det med fergen ville koste veldig mye så vi får spare det til en annen gang. Det er utrolig mye fint å se på Nord øya så tror ikke det blir noe problem. Da vi hadde kjørt et stykke stoppet vi langs en landevei og spiste en sen lunsj. Her søkte vi oss fram til et overnattingssted noen timer unna. Vi kjørte forbi utrolig mange nydelige steder langs veien, kunne ønske vi hadde hatt tid til å stoppe fler steder å titte. Vi kom fram til Airbnb-en rundt 20:30 og feiret Valentines med en god wok og film❤️Var heldig og fikk FaceTimet litt med Fredrik tidligere på dagen i tillegg.