Netherlands, Colombia · 5 Days · 4 Moments · November 2018

Colombia 15-11-2018


20 November 2018

19 november begon met een lange rit van 4 uurtjes. Rare en slechte wegen kwamen we tegen maar mooi uitzicht over de bergen etc. Eerst gestopt voor een cappuccino en een ijskoffie bij Juan Valdez (de koffiesalon die Karin en Gerry hadden gezegd). Vervolgens in San Gil naar Parque El Gallineral geweest. Een park met speciale bomen en mooie bloemen. Vervolgens naar Cascadas de Juan Curi geweest een waterval die hoog uit de bergen komt. En toen de dag geëindigd bij ons hotel in Barichara waar we s avonds gezellig een arepa en een gevulde patacon hebben gegeten.

18 November 2018

Na een heerlijk Colombiaans ontbijt met ei en fruit konden we weer aan een nieuwe dag beginnen. Zo zijn we begonnen in Requirá een klein dorpje dat bekend staat om ceramiek. Vervolgens door een plaatsje Sutamarchán gereden waar ze een plaatselijke specialiteit hebben “Longaniza” een kruidige worst. Ook hadden we een broodje banaan met kaas besteld, bleek dat de banaan het brood was, heerlijk! Daarna zijn we naar Pozos Azules geweest. Meer met helder blauw water in de bergen en naar Casa Terracota geweest een huis volledig gemaakt van klei. En om de dag af te sluiten zijn we wat gaan Rons wandelen in Villa de Leyva en hebben we heerlijke Colombiaanse gerechten gegeten op een binnenplaats met live muziek.
Gisteren na lang wachten eindelijk de auto mee gekregen en toen zijn we meteen naar Zipaquirá gereden. Hier hebben we de Cathedral de Sal, Sal mines en de stad bezocht. Vervolgens weer verder naar ons verblijf voor 2 nachtjes in Villa la Leyva.

16 November 2018

Wachten tot we het vliegtuig in kunnen en dan heel wat uurtjes vliegt naar Panama-Stad. X