Belgium, Luxembourg · 3 Days · 12 Moments · August 2017

Esch-sur-S没re, Luxemburg


17 August 2017

Weg zijn wij! Back to Belgium!
Onze laatste uren op de camping zijn hier begonnen... Ik schrik me haast een bult wanneer ik zie dat Christophe al druk in de weer is terwijl ik nog aan de ontbijttafel zit! De matras leeglaten en opvouwen om dan te proberen passen in de zak 馃樄! Ik zeg: amaaaiii zo druk al bezig, ik val bijna van mijne stoel! Hij: ja dat ben je smorgens van mij niet gewoon he dat ik al actief ben, we zullen meer moeten gaan kamperen! We lachen er beiden eens heel hard om! Ik doe dan ook maar een poging om me recht te zetten en we beginnen samen aan de afbraak en opkuis!

16 August 2017

Deze avond nog een bezoekje gebracht aan Esch-sur-S没re, waar we genoten hebben van de rust en het prachtige uitzicht. Esch-sur-S没re is een dorpje van 250 inwoners op een kleine 10 minuten van de camping waar we verblijven.
Vandaag een wandeling van een dikke 8km gedaan. Dik over dun zoals ze op de Chiro zouden zeggen... Vertrokken in een dorpje waar we eerst in een bruine kroeg een croque monsieur gegeten hebben, door het veld, de bossen binnen, stijl naar beneden om dan weer stijl omhoog langs de gewone weg te gaan! Sjans dat we beiden zo sportief zijn of dit kwam niet goed 馃槀. Nu net terug op de camping om in de journi te schrijven en te genieten van een lekker ros茅 wijntje...
We spelen een spel tijdens het plannen van de wandeling voor deze namiddag.
Dag 2 op de camping! Na een zalige nacht in de tent op onze super luchtmatras zitten we al buiten te ontbijten. De temperatuur klimt vandaag naar 22 graden, maar het is nu al heerlijk vertoeven in een topje. Goeiemorgen iedereen

15 August 2017

Vanmiddag op zoek gegaan naar enkele winkels om nog wat noodzakelijke dingen te halen, maar het is hier blijkbaar ook een feestdag vandaag .. We zijn dan maar op enkele plekken langs le Lac de la Haute-S没re gestopt om even te genieten van het uitzicht.
Voila se! We zijn gesetteld! De tent staat op. De klus was snel geklaard, want tenten opzetten is toevallig 1 van mijn specialiteiten 馃槀. Alles ge茂nstalleerd en ons bedje ligt gespreid. We zitten zalig dicht aan het water. Tentje open en zicht op het meer. We krijgen er zelfs wat gezelschap bij...alle eendjes zwemmen in het water, falderalderiere....
Aangekomen op de camping na een wandeling in het verder gelegen dorpje Wiltz. Even iets drinken en daarna ons tent instaleren.

14 August 2017

Net de auto ingeladen, om morgenvroeg naar de camping nabij Esch-sur-S没re te vertrekken. We kijken er naar uit om in de Luxemburgse Ardennen te vertoeven.