Denmark, Thailand, Cambodia · 11 Days · 46 Moments · November 2018

Cambodia-Thailandsturen


29 November 2018

Her på sidstedagen er vi taget på cykeltur i Benjakitty Park, som ligger midt i Bangkoks hektiske gademylder. Her er en bane for gående, en bane for løbere og ikke mindst en bane til os... supercykelrytterne. 🚴🏻‍♀️ Mange thai’er kommer her for at dyrke sport, da det er et af få steder til den slags midt i smeltekedlen, de kalder Bangkok. Så er man trods alt heldig at have Grib Skov at komme hjem til 😘
Nyder den sidste sol, inden turen går tilbage til DK 😎 Siena og Isabella laver bomber i vandet, så det halve af poolområdets gæster bliver gennemblødte. Her fantastisk akrobatik fra Siena Springgymnastij Vandpjaskij. Det kan vist ikke blive til andet end et stort 10-tal :-)

28 November 2018

View to die for 😍 Her et lille kig fra vores altan på 30. etage, inden den står på godnatputning.
Vandpjaskeri på vores dejlige Anantara-hotel i Bangkok. Vi er blevet opgraderet til en skøn suite på 30. etage på 130 m2, hvor der er udsigt over byen. Poolen er lidt kold, så faderen skal lige overtales, inden der er dømt vandhund.

27 November 2018

26 November 2018

Sidste tuk-tuk-tur i hektisk, cambodiansk khmer-trafik inden turen går tilbage mod Thailand. Derfor kan man jo godt være lidt fashionabel og lade sig transportere med ynde.
Aftenshopping i Siem Reaps hyggelige område nær Pub Street - en gade fyldt med billige drikkevarer (en halv $ for en stor fadøl - 1$ for en cocktail!😍). Bare lidt ærgerligt, at man ikke kan nyde de våde varer, for alkoholfri øl har man aldrig hørt om herovre. Her er til gengæld masser af tingeltangel og kopivarer, men vi holder os til et par simple gaver til dem derhjemme.
Cambodiamesterskaberne i minigolf afholdes på en bane langt fra bymidten, langs støvede, røde jordveje og ude blandt vidtåbne marker. Vejen derud er bumlet i vores lille tuk-tuk. En entreprenant mand har bygget den flotteste bane i sin have i stedet for at plante salat og ris som alle andre. Far hiver en stensikker 56-57-58-67-sejr hjem med hhv 1 og 2 slag ned til Isabella og Mor på anden- og tredjepladsen. Siena følger lige efter... Isabella laver endda en hole-in-one og vinder en gratis sodavand😄💪🏼

25 November 2018

Parat til aftenbader med nyt badetøj. “Er vi lige smarte?”
Alle tempelområderne er tilsået med landminer, så man skal holde sig på stierne og langs de gamle bygningsværker. Pol Pot efterlod en arv af død og ødelæggelse, og vi har set et utal af handicappede, der enten mangler ben, arme eller hænder. Specialtrænede hunde finder nye miner hver eneste dag.
Ta Promh er et andet fantastisk tempel på vores vej. Her slanger hundrede år gamle trærødder sig rundt om bygningerne. Ikke noget under, at Tomb Raider-filmen er optaget her.
Solen er stået op, og aberne leger på helligdommene.
Angkor Wat blev bygget i 1200-tallet som en del af Khmer-riget og er det mest kendte af alle templerne i området.
En munkedreng er også stået tidligt op. Vi turister betaler kassen for at få adgang til området, men for indfødte er det gratis. Man kan håbe, at vores bidrag kan være med til at passe på stedet tusind år mere.
Morgenstund ved Angkor Wat. Stod op klokken fire og drog mod templerne, der åbnede klokken fem. Lige tids nok til at se solopgangen. Her er et helt magisk lys her til morgen. Som at gå rundt i et maleri.
Godmorgen Cambodia!

24 November 2018

Lækker mocktail, mens Faderen giver pigerne en pool-lektion af en anden verden. Vi spiser tidlig aftensmad, for vi tager på tempeltur ultratidligt morgen tidlig i håbet om at fange solopgangen :-)
Endnu en hyggelig bænk at fjolle på, inden den står på frokost.
Siem Reap er fyldt med hyggelige sidegader, hvor restauranter og tingeltangel går i ren symbiose. Pigerne har købt sig lidt silketørklæder til fornuftig pris (selvom vi nok alligevel betaler overpris). 16 kr. er dog til at leve med, og så går pengene til et godt formål.
Ren daseri fra morgenstunden. Naboen er desværre død, så vi gik i seng og blev vækket til lyden af et 20-mands cambodiansk klimpe-klampe-orkester med crash bong’er til den store guldmedalje. Det er åbenbart skik her i landet, at 200 decibel er den helt passende lydstyrke at forlade moder jord med. Her til formiddag spiller de heldigvis kun sørgmodig harpe-musik, så nu er det helt zen-agtigt.

23 November 2018

Vel ankommet til vores værelse i Siem Reap, Cambodia efter en dagsrejse. Turen over grænsen gik over al forventning, og det lykkedes at undgå at blive snydt, selvom mange forsøgte at lokke med billige taxaer, special price og gode råd i stride strømme. Nu står den på fredagsslik - og så er det ellers om at slappe af, gå på opdagelse i byen og se på templer hele ugen.

22 November 2018

Her til aften er vi taget til nattemarked for at købe lækre, stegte fårekyllinger og danse i discolyset. I morgen står den på køretur til grænsen til Cambodia, hvor vi stiller bilen og prøver at krydse. Vores visa skulle være på plads, og så længe man har lidt dollars til bestikkelse, burde det hele gå an.
Der er dømt vandbad i de små både. Mor og Far lader sig rive med og gør hinanden mere end gennemblødte 😄
Inden turen går til Cambodia, skal vi nå en tur i Scenical World, som ligger tæt på, hvor vi bor. Siena tager de drønhurtige elbiler, mens Far og Isabella tøffer af sted i deres gocart.

21 November 2018

Midt blandt dyreskrig og fjern summen hører vi en brusen. Et kæmpe vandfald byder velkommen for foden af en stejl skråning og en masse trin. Vi øver balancen og hopper rundt fra den ene glatte sten til den næste. Nu skal vi til at vende snuden hjemad, så vi kan nå en familiemassage og en tur i poolen. 🏊🏻‍♀️
“Goddag, Smukke. Gå ikke tættere på, tak. Jeg står lige og gumler på det saftigste græs syd for ækvator. Og så nupper jeg lidt mere psykedelisk svamp til dessert. MUMS, manner!”
Aberne smider grene ned i hovedet på os, men vi klarer os. I en lysning er det tid til lidt zen og klassisk jungleyoga.
Krokodillerne gemmer sig i det grønne dynd, så vi bliver på stierne. Her er masser af fremmede lyde, som man ikke helt kender. En abe hvæser, en Ara skriger. Og hvad med dér... måske en listende tiger på tå? :)
Turen starter ved en hængebro, hvor vi holder godt fast. Vi har købt moderigtige iglesokker, så de blodsugende bæster kan bare komme an! 💪🏼 Det viser sig hurtigt, at Far bliver lidt højdeskræk, men vi hjælper hinanden. Lidt efter kan vi alle slappe bedre af - og hvad er bedre for nervøse nerver end en lian-svingom (hvis det da ikke er en kvælerslange!?) 😉
Så står den på vaskeægte jungletrekking i Khao Yai Nationalpark. Sidste år blev der talt 18 tigre i parken, så Isabella er ikke helt tosset med dagens strabadser.
I dag går turen til Khao Yai-Nationalpark. I går så vi lidt firben og var på besøg i en uhyggelig hytte oppe i toppen af træerne. I dag sætter vi kursen mod den dybe regnskov.

20 November 2018

Sig goddag til Store-Raf, Mini-Henrik og Løvemis. Isabella har svoret, at hun ikke tager hjem uden vores tre nye venner. I hvert fald ikke Lille-Bitte-Nuser-pony-Mini-Henrik. Ud over at være verdens nok mindste hest, så må vi da indrømme, at han er kær som få. Og så kan han jo sagtens være i håndbaggagen.
Endnu en lille “italiensk by” og hyggelige stræder. Vi spiser lidt traditionel Thaimad til den nette sum af 20 kr. i alt.
Ananaspapegøjesmoothie til frokost. Slurp! Vi efterlader en lille buddha- og ballondyrshilsen på væggen.
Endelig! We did it! Spørgsmålet er så, hvordan man finder ud igen... 🙄
Det er udmattende at finde vej gennem de kringelkrogede gange. Men så er det altid et held, at man kan holde et lille hvil.
Vi er landet i Thailands største labyrint og skal nu finde ind til de store bogstaver i midten. Det er markant sværere, end det ser ud til... 🤔
Khao Yais kæmpemunk troner fra sit palads. Karate-yogi-Isabella bliver helt inspireret og kan slet ikke lade være med at levitere i ren og skær beundring.
Isabella tog en omvej. Og se, hvad hun fandt... En mini-afrikansk kæmpesnegl. Så er morgenmaden hjemme!
Godmorgen Khao Yai! 😘

19 November 2018

Lamaer, æsler og væddere bliver fodret med de skønneste grønne siv. Store dele af Khao Yai minder meget om Toscana, og Thailænderne kopierer da også, så hatten passer. Men derfor er her stadig hyggeligt og egentlig ret autentisk :-)
Piazza Plaza. Pludselig er der Italiensk idyl midt i det hele. Selv isen er italiensk og spises med størst mulige fokus.
Daser i infinitypoolen...
Lige til at holde ud. 33 grader og lidt nedkøling.
Nu er vi ankommet til vores værelse i Khao Yai. Godt møre i betrækket efter fly og bil i det meste af et døgn. Solen skinner, og vi har udendørs badekar. Det er bare for fedt! 🔆

18 November 2018

“Er vi der snart?” :-) Forude venter en flyvetur på 10 timer. Mikkel har fået en sidekammerat fra Thailand med overarme som møllevinger, så der bliver kæmpet om armlænet.💪🏼 Tøserne har fint med plads og glæder sig til varmen.