Netherlands · 3 Days · 14 Moments · November 2016

Bobby's trip to Maastricht, Netherlands


9 November 2016

De dag bij AGOGO bestond uit een aantal spellen en lasergamen in de grotten. Hiermee hebben we de studiereis afgesloten. Het waren drie dagen waarbij we ons niet klein hebben laten krijgen door de regen. Het was in ieder geval gezellig!
De lunch van vandaag werd verzorgd door Oud Wittem. Van huisgemaakte soep tot broodjes en van warme kroketten tot vlaaien, aan alles was gedacht! Nu is het op naar het laatste gedeelte van de studiereis: AGOGO
Vanwege het slechte weer zijn we de ochtend in Stayokay gebleven om daar verschillende spellen te doen. Het waren de jongens tegen de meisjes en de jongens hebben uiteraard gewonnen!

8 November 2016

De avond werd afgesloten met de Bonte Avond. Alle groepen hadden hier een dans voorbereid. Jelle won de poedelprijs voor het wapperen met de vlag alsof z'n leven er van afhangt. De winnende groep was de High School Musical.
Het avondprogramma was een vossenjacht in het park van sportactiviteiten tot puzzelspellen, het was een groot succes!
In de middag werden er verschillende spellen gespeeld in het park voor de Stayokay en de naastgelegen brug over de Maas.
Na het ontbijt moest Jelmer even de ramen schoonmaken nadat hij op de eerste dag de vette vingertjes had veroorzaakt. Daarna hebben we het bedrijfsbezoek gehad van Landal Hoog Vaals. Een prachtig gebied, een mooi uitzicht en veel faciliteiten. We hebben dan een rondleiding over het park gehad en we kregen de gelegenheid om vragen te stellen aan Chantal, de manager van de afdeling Fun & Entertainment. Ze waren zeer onder de indruk van de professionele houding en Leisure tenues die iedereen droeg.
Goeeeeeedemorgen! Na een goede nachtrust ontbeten met een paar boterhammen en een berg poffertjes! Iedereen is zich nu aan het klaarmaken voor ons bezoek aan Landal Hoog Vaals.

7 November 2016

Het Levend Stratego was onwijs tof gemaakt met de docenten op de kaartjes. Dank aan de moeder van Jelmer voor het knippen van alle kaartjes! Tijdens het spelen leek het wel een soap serie met leugens en bedrog. Verstopte vlaggen, overlopers en verbroken spelregels waren aan de orde van de dag. Toch hadden we een winnaar, namelijk team Dylan! Hoera!
De stadswandeling viel letterlijk een beetje in het water door de regen, maar het was wel een leuke manier om het centrum van Maastricht te zien. Daarna konden we onze kamers in en was het etenstijd. Nu klaarmaken voor het avondprogramma: Levend Stratego!
Fort Sint Pieter werd gebruikt om Maastricht te verdedigen tijdens de oorlogen. Het fort is in de vorm van een vijfhoek gebouwd om meerdere kanten tegelijk te kunnen verdedigen.
Onze reis ging verder naar de Grotten Noord en Fort Sint Pieter. De grotten zijn al jaren gebruikt om mergel uit te winnen. Dit is in Maastricht gebruikt maar ook tot ver in Duitsland.
We zijn aangekomen bij Margraten. Het blijft indrukwekkend om een militaire begraafplaats te bezoeken en stil te staan bij onze vrijheid. Er zijn 8301 Amerikaanse soldaten begraven en 1722 soldaten die nooit meer teruggevonden zijn.
Onze eerste studiereis met L1A en L1B! De komende drie dagen staan geheel in het teken van Maastricht. Hierom noemen we het ook de Hollanddagen. Drie dagen vol met activiteiten, interessante kennis over de omgeving en de daar gevestigde leisure bedrijven en uiteraard veel plezier! Ik zal jullie deze drie dagen op de hoogte houden middels deze blog. Doei!