Europe · 7 Days · 23 Moments · August 2017

Björn's adventure in Wales (UK)


14 August 2017

13 August 2017

The George Borrow Hotel - checking in. Fawlty Towers revisited, dichter bij het origineel gaat niet. De bartender zou alleen nog een Spaans accent moeten hebben :-) Chaos, drukte (de bazin moest dringend naar het ziekenhuis), ondertussen zitten in een zaaltje naast de bar een aantal vrienden en familieleden van de bazin pinten te drinken en te discussiëren, er is er eentje die liever in de bar zit en tot twee maal toe nogal 'kordaat' teruggeroepen wordt door zijn vrouw, een zoontje van één van die familieleden crosst Shining-gewijs overal rond met zijn loopfietsje en stopt nu en dan eens om mij bevreemd aan te staren... De mensen zijn wel heel vriendelijk, de kamer is klein maar in orde en ze tappen er een vrij aardig biertje: Worthington's. Amberkleurig, maar 'creamy' als een Guinness. Vandaag vooral veel gelezen op het terras van het hotel met een mooi uitzicht. Zondag rustdag. Ben in het naar hier rijden op een paar plaatsen gestopt, maar alles zeer druk vandaag...
Aberaeron - onderweg naar Aberystwyth. Een klein vissersdorpje. Mooi haventje, waar de kinderen krabbetjes vangen met zelfgemaakte netjes en een boterham met bacon. Krabben zijn daar blijkbaar gek op, want er worden er nogal wat uitgevist.

12 August 2017

Nevern - Pembrokeshire. Oud middeleeuws kerkje en bijhorend kerkhof. En een trapje om op je paard te kunnen stappen zonder je belachelijk te maken.
Picknickplaats voor vandaag: Newport.
St-Davids - Pembrokeshire. Kleinste stadje van UK, met een bisschoppelijk paleis en een kathedraal.
Martin's Haven - Pembrokeshire. Met zicht op Skomer Island.

11 August 2017

Lovesgrove Guest House nabij Pembroke. Met mijn gat in de boter gevallen na twee iets mindere logementen! Een kamer zo groot als mijn living, badkamer 2 keer zo groot als de mijne thuis :-) en een sympathieke baas John.
Govan's Head - Pembrokeshire. Met een kapelletje verborgen tussen de kliffen. Flinke wandeling. Veel wind op de kliffen.
Een huis dat even een straatje blokkeert :-)
Tenby - Pembrokeshire. Mooi middeleeuws stadje.
Pit/pis-stop
Talacharn

10 August 2017

Nog een dagje Brecon Beacons national parc, met oa. een wandeling in de Black Mountains, een kasteelbezoekje of twee (nergens ter wereld een grotere dichtheid aan kastelen dan in Wales) en een grot (een grote grot). De wegelingen die de bergen inlopen zijn vaak zeer smal en het zicht is er minimaal (zie voorbeeld foto; ik heb ook nog een paar filmpjes maar ik toon ze wel als ik thuiskom - ma zou een klein attaqueske doen. Al een paar keer serieus moeten manoeuvreren om uit een hachelijke situatie te geraken, en ook al een paar keer de remmen goed mogen testen. Maar eenmaal je bijna boven bent gaat het uitzicht helemaal open en krijg je adembenemend mooie plaatjes. Morgen richting Pembrokeshire.

9 August 2017

Breacon Beacons national parc. Mooie rit gemaakt en enkele zeer mooie stops langs de 'scenic drive' die ik maakte. En in de zon is alles nog veel mooier; het klaart namelijk op!
Deze morgen nog een blitzbezoekje aan Cardiff en een bezoekje aan de markt voor wat lokale picknickproducten :-)

8 August 2017

The Big Sleep in Cardiff. Een beetje een saai businesshotel, maar het is maar voor een nachtje. Straks op zoek naar iets lekkers om te eten (en een parkeerplaats voor mijn auto, want aan het hotel hebben ze er niet genoeg).
In het weerbericht op BBC Radio 1: '...and for Wales all the rain you can get.' Dat belet echter de tweede tussenstop niet: de oude Big Pit in Bleanavon, een beetje industriële geschiedenis. Indrukwekkend. Jammergenoeg was ik te laat voor de laatste ondergrondse rondleiding door de oude mijnwerkers.
Het gewonnen uurtje van deze morgen is alweer verdwenen door de files... lastig rijden, zeer druk en verschillende ongevallen. Vanavond overnacht ik in Cardiff, maar ik heb beslist om al een aantal tussenstopjes te maken voor ik naar daar trek, dan hoef ik de komende dagen niet meer om te rijden. Eerste halte: Caerleon (Newport), een klein dorpje dat ooit ëén van de drie grote Romeinse nederzetting was ten tijde van de bezetting door de Romeinen. Nu zijn er nog resten van baden, een amfitheater en 'barracks' te zien.
Een bootje vroeger kunnen pakken, dus een uurtje vroeger in UK :-) Het mag eens meevallen ook; 2 jaar geleden Eurostar op een haar na gemist en een trein later moeten nemen. Lang leve de ferry!
En we zijn vertrokken! Richting Calais voor de Ferry naar Dover.