Netherlands · 4 Days · 12 Moments · April 2017

Amsterdam 2017


16 April 2017

MUSEUM ONS' LIEVE HEER OP SOLDEE Un petit viatge a l'edat d'or holandesa. Un museu poc conegut segurament, amb un secret a les golfes: una església de color rosa! ... i perquè amagada? Durant la Reforma, els catòl.lics tenien prohibit realitzar misses públiques. Això va ser gràcies a un acte Jan Hartman, qui decidí construir una església clsndestina a les golfes de casa seva (l'any 1661). La traducció del museu significa algu així com "Nostra Senyor de l'Àtic".
STEDELIJK MUSEUM Per primer dia avui hem tingut petits ruixats, i casualitat o no, avui teníem previst museus i edificis coberts, així que oli en un llum. La primera visita, el Museu d'art modern i contemporani. Al haver comprat online les entrades, ens hem estalviat cues. Comentar que el museu està a tocar del Van Gogh, i la cua d'aquest últim era llarguíííííssima. Del Stedelijk, s'ha de dir que no és el museu que un espera, amb quadres a la paret, sino que es tracta d'un museu interactiu i molt interessant. Des d'aqui us el recomanem!
COMPRES PER JORDAAN Visita a botigues de disseny com Raw Materials d'estil industrial, ubicada en una fàbrica antiga. En general totes les botigues tenen molt d'estil i amb molt de disseny. Des d'aqui pots anar caminant a Noordenmarkt què és un mercat d'ítems de segona mà, però també de menjar. La música al carrer t'acompanya en gran part de la caminada que fas pel barri.

15 April 2017

HEINEKEN EXPERIENCE Visita al museu d'on es fa la mítica cervesa holandesa i coneguda mundialment. Una de les visites més divertides i interactives que hem fet durant el viatge. No només aprens la història i les característiques tècniques de la Heineken, sino que tens moments per jugar, interactuar i passar-ho en gran. Tot això acompanyat per 3 cerveses que et pots prendre durant el recorregut que es fa i que acaba a la terrassa.
ANNA FRANK HUIS La famosa història de la nena alemanya/holandesa, que morí al camp de concentració de Bergen Belsen en mans dels nazis durant la II Guerra Mundial. La seva germana Margot també morí. L'únic supervivent fou Otto, el seu pare, qui trobaria al tornar de la guerra, el diari amagat de la deva filla Anna. La història de la casa del darrere no cal explicar-la, per ser celebrament coneguda. Si mai voleu venir agafeu les entrades online amb molta antel.lació (3-4 mesos), sino us tocarà fer cua a partir de les 15.30h de cada tarda. Evidentment, és un museu super indispensable. PD: no es poden fer fotos...!!
AMSTERDAM ARENA - AJAX Mentre les noies aprofitaven el matí per anar de compres al barri de Jordan, els homes vam aprofitar per visitar l'estadi del Ajax. Una visita guiada de quasi una hora per dins dels vestuaris, sala de premsa, museu i trofeus....fins a trepitjar la gespa. Un tour indispensable per tots aquells a qui els va enamorar l'escola holandesa, i molt especialment el mestre: Johan Cruyff.

14 April 2017

VISITES A PEU (Centre) El dia d'ahir fou molt productiu. Agafant el tram 14 et mous bé pel centre. Visites a peu que van anar desde el Mercat de les flors, el barri de Begijnhof, Het Houten Huisje, Rembrandtplein i la seva casa, el Marqt, Waterlooplein amb el seu mercadillo, vam passejar pel riu Rokin fins a acabar sopant al barri vermell. Tot genial i el millor de tot és que el temps aguanta!
B&B Goedemorgen (Bon dia). Agafant forces per començar el dia.... esmorzant baggels, cafè i sucs naturals.

13 April 2017

I AMSTERDAM El símbol de I Amsterdam. Bastant massificat, tenint em compte que hi hem passat un moment pel matí i després cap al tard. Just per davant el Rijksmuseum i davant d'una plaça amb un petit llac artificial, és, un lloc d'aturada obligatòria per al turista.
BLUE BOAT (Passeig pels canals) Ben dinat ens hem embarcat i recorregut els canals d'Amsterdam en un passeig de 1h 15mins. T'acompanyen amb uns auriculars que de tan en quan fan comentaris i no es fa gens pesat. El passeig molt tranquil, impossible marejar-se. De tan tranquil pots quasi dormir-hi.
VONDELPARK Visita a Vondelpark, el parc més gran d'Amsterdam. Ideal per veure en bici, molt ampli, tot pla, molt verd i molt arreglat. Nosaltres però, l'hem fet a peu i també val molt la pena. Un passeig de prop d'una hora per veure les llocs més recomanats.
THE PANTRY Aquest restaurant petit i clàssic, manté l'estil culinari típic holandès. No són molt ràpids servint, però tot està molt bo i el servei és molt agradable. Els primers a base de pures mixtes, salsitxes o mandonguilles i també que no faltin els formatges holandesos... La oferta del postre molt completa. Nyam, nyam !!