Japan · 18 Days · 13 Moments · September 2016

25 September 2016

Naoshima

22 September 2016

Deijma: Nagasaki en Nederland go way back!
Hashima

19 September 2016

Beppu!!

18 September 2016

Kyoto station!
Kyoto!

16 September 2016

Mount Koya!!

15 September 2016

Op weg naar Mount Koya (Koya-san). We vertrekken van Kanazawa station met de thunderbird trein πŸš„ naar Osaka. De buschauffeur in Kanazawa heeft de dag van zijn leven aan ons. Wij begrepen helemaal niets van het aankoopproces van een ticket in de busπŸ˜‚ Je moest bij binnenkomst een ticket trekken welke je bij het uitstappen moest betalen met gepast geld. Ik gooide echter een paar keer geld in de geldwisselaar omdat ik dacht dat je daarin moest betalen!! πŸ˜‚ Eindresultaat: een portemonnee vol met kleingeld en een gierende buschauffeur! 🚌

13 September 2016

Kanazawa! Na een uurtje rijden (in de regen 😩) aangekomen in Kanazawa. Super mooi station met een waterval-klok en modern gebouwde Tori. We startten eerst met een starbucksie aangezien we ons traditionele japanse ontbijt in Sirakowago maar even aan ons voorbij hadden laten gaan😊 een hele dorade (incl gezicht) 🐟 was not our cup of tea!! In kanazawa zijn een aantal dingen te zien o.a oud samoerai district. Dit bleef beperkt tot 2 straat! Beetje een deceptie, maar ach. Karuokan garden wel heel mooi: veel immense bomen in strak gekapte wijze te bewonderen. Kasteel (store-house) ook bezichtigd en tot slot nog over de verse producten markt gelopen. Nice: gegeten bij Sushi Ippei. Een klein restaurantje in een achteraf straatje met super lekkere sushi. Gedronken bij 'west coast' een Murakami achtige bar waar de tafels plakte, het rook naar groene thee en sigaretten en waar de eigenaar zijn eigen lp's op iets te hoog volume draaide!

12 September 2016

Dorp van de grote teleurstellingen! πŸ˜€ Shirakawago is een mooi dorpje met oude japanse boerderijen, maar is na een paar uur wel bekeken! Wanneer je daarnaast ook nog in een minshuku verblijft, kan je je voorstellen dat het geklaag van Jur tot hoge hoogtes reikt!! πŸ˜‚ We hebben daarom maar een boekje gelezen in de massagestoelen van het hotel. Deze stoelen bleken hard nodig want de 'bedden' waren dunne matjes op de grond: dat is zo lekker authentiek! πŸ˜†
Shirakawago!!

9 September 2016

Hakone: for relaxing times! πŸ’†πŸΌ Super hotel! We slapen in een traditionele ryokan met uitzicht over een prachtig groen berglandschap! Er liggen kimono's voor ons klaar om in te chillen Γ©n een paar sokken gemaakt om in teenslippers te dragen! πŸ™‹πŸΌ Uiteraard valt er ook wat te klagen πŸ˜€ douche geeft maar water voor 30 sec per keer (behoort in de slechtste douces ever top 10 volgens Jur). We slapen op de grond, das erg traditioneel, maar na een mount fuji tocht had ik toch liever een echt bed gehad!

8 September 2016

Mount Fuji was hem ff nie! Als 2 volwaardig mountaineers gingen we op pad: lantaarn, regenbroek, voldoende eten bij ons! Niks meer aan doen....dachten we! Een typhoon zorgde echter voor een iets ander verloop van de dag! Vanaf de start bij het 5e station bleef de regen maar uit de lucht vallen! Compleet verzopen bereikten we onze eerst stop! Hier ontstond ons nieuwe motto: just quit it! We zijn niet meegegaan met de rest van de groep en hebben de nacht (samen met miss australia and mr IT) doorgebracht in een warme mountainhut! πŸ‘πŸ»