Malaysia, Philippines · 1 Days · 5 Moments · August 2017

aku's adventure in Philippines


4 August 2017

Pagi2 bagun, kitaorg breakfast dulu... Mknlah yg rasa boleh mkn mcm cococrunch, fresh 🍊 dan roti2... Cuaca nampak ok.. So lps breakfast, jln2 kat pantai kat belakang hotel je... Then, masa jalan2 tu, ada mamat tempatan approoch kami amik pakej snorkeling, pergi crystal cove dan beberapa tempat lain dengan pakej rm70 seorang. Murah sbb sekarang musim hujan, bukan peak season. Pakej start pukul 10 pagi, so kami cepat2 masuk bilik dan tukar baju yg sesuai utk snorkeling. Harap2 cuaca ok hari.ni....

3 August 2017

Sampai di boracay, hujan lebat sgt.. Amik tricycle ke hotel. Hotel dah tempah dr malaysia lg.. Nama hotel kami....., mmg tersorok tapi sgt best. Belakang je terus laut... Smp je hotel, dah mlm... Dpt bilik tingkat 3, x best sbb pool kat bwh. Kami request bilik dpn pool tp x dpt sbb fully booked. Tp staff janji klu ada kosong, dorg akan bg.. Lps letak beg2, kami keluar kat dpn hotel, survey2 surviniour utk kwn2.. Sbb penat dan hujan masih lebat, kami decided blk hotel utk rehat.. Besok baru nak mulakan aktiviti. Tp smp je reception, staff hotel bgtau kami dapat pindah bilik bawah dpn pool... Yeayyyyu happy gila2... Farah happy sgt sbb diakan suka swimming. Bapaknya pun tak sabar2 nak terjun.. Nasib baik hujan lebat.. Hihi.. Mcm2... Alhamdulillah rasa bahagia...
Kami dah smp di kalibo airport. Airport yg kecik je.. Smp je, kami amik pakej van, ferry ke boracay. Pakej van, ferry kira2 RM25 seorang. Perjalanan mmg jauh, kira2 2 hingga 3 jam. Huhu sgt meletihkan!
Dalam flight ke Kalibo Airport